ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνοτουρκικά: Το προκλητικό τουίτ του Τσαβούσογλου για τουρκική μειονότητα στη Θράκη

Υποτίθεται ότι η επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Θράκη, έχει σκοπό να ρίξει γέφυρες προς την Ελλάδα όμως οι προκλήσεις προκλήσεις. Η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Κομοτηνή βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα. Το μέλος της Κυβέρνησης Ερντογάν προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 10:00 και λίγο πριν τις 12:00 ολοκληρώθηκε η σύσκεψη...
Ελληνοτουρκικά: Το προκλητικό τουίτ του Τσαβούσογλου για τουρκική μειονότητα στη Θράκη

Υποτίθεται ότι η επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Θράκη, έχει σκοπό να ρίξει γέφυρες προς την Ελλάδα όμως οι προκλήσεις προκλήσεις.

Η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Κομοτηνή βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα. Το μέλος της Κυβέρνησης Ερντογάν προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 10:00 και λίγο πριν τις 12:00 ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή.

Όμως με το που βρέθηκε σε ελληνικό έδαφος έκανε μία προκλητική αναφορά μέσω Twitter σε «τουρκική μειονότητα».

Επόμενος σταθμός του ήταν το μειονοτικό σχολείο την ώρα που είναι ανεπιθύμητος από τους Πομάκους της περιοχής.

Το πρόγραμμα του κ. Τσαβούσογλου στη Θράκη θα κλείσει με επίσκεψη στον τάφο του βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ στις 17:00. Ο Αχμέτ Σαδίκ υπήρξε βουλευτής Ροδόπης και ιδρυτής του εθνικιστικού κόμματος ΚΙΕΦ και παρότι Έλληνας στην (υπηκοότητα τουλάχιστον) μαχόταν για τα συμφέροντα της Τουρκίας στην Ελλάδα.

Στις 18.00 θα αναχωρήσει για την Αθήνα όπου το βράδυ είναι προγραμματισμένο δείπνο με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια.

Όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγο πριν την αναχώρησή του από την Τουρκία για την Ελλάδα σημείωσε πως στην τελευταία επίσκεψη του Νίκου Δένδια «υποδεχθήκαμε τους Ελληνες με θετικό τρόπο και περιμένουμε και αυτοί να κάνουν το ίδιο». Όπως δε σημείωσε ο Τσαβούσογλου, έρχεται στην Ελλάδα με θετική ατζέντα.

Δείτε παρακάτω το tweet που έκανε ο Τσαβούσογλου

Τσαβούσογλου: Ανεπιθύμητος στα Πομακοχώρια

Πάντως από τα όποια σχέδια υπήρχαν ο Τσαβούσογλου να επισκεφθεί τα Πομακοχώρια της Ξάνθης, και ειδικά το χωριό Πάχνη, που βρέθηκε στην επικαιρότητα λόγω των πρόσφατων δηλώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν εγκαταλείφθηκαν. Κι αυτό λόγω των έντονων αντιδράσεων των Πομακιμών Συλλόγων που κήρυξαν ουσιαστικά τον Τσαβούσογλου ανεπιθύμητο στην περιοχή.

Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες οι ελληνικές Αρχές ξεκαθάρισαν πως μια τέτοια επίσκεψη, ακόμη και εάν πρόκειται για ιδιωτικού χαρακτήρα, θεωρείται προκλητική.

Στυλιανίδης: «Ας έρθουν για να πάρουν μαθήματα Δημοκρατίας».

Τέλος την επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θρακη, σχολίασε στο ΘΕΜΑ ο βουλευτής Ροδόπης της Ν.Δ., και πρώην υπουργός, κ.Ευριπίδης Στυλιανίδης, τονίζοντας πως η περιοχή αποτελεί «σχολίο» για τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Η Θράκη είναι μια ανοιχτή και φιλόξενη κοινωνία ακόμη και για τους πιο προκατειλημμένους επισκέπτες. Είναι ένα σχολείο το οποίο μπορεί να έρθει και να διδαχτεί κάποιος, 1ον Τι θα πει να σέβεσαι στην πράξη το Διεθνές Δίκαιο εφαρμόζοντας τη Συνθήκη της Λωζάνης που προσδιορίζει τη μειονότητα ως θρησκευτική και την χαρακτηρίζει ως μουσουλμανική. 2ον τι θα πει να σέβεσαι το δικαίωμα του ατομικού αυτοπροσδιορισμού και να προστατεύεις την ιδιαίτερη ταυτότητα Πομακων,Ρομά κ,α, δηλαδή τις μειονότητες εντός της μειονότητας, από απόπειρες ομογενειοποίησης και τουρκοποίησής τους και τέλος τι θα πει να θεμελιώνουμε όλοι μαζί, χριστιανοί και μουσουλμάνοι μια ανοιχτή κοινωνία πρότυπο, για τη συνάντηση θρησκειών και πολιτισμών και τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Ας έρθουν για να πάρουν μαθήματα Δημοκρατίας» δήλωσε.

Διέρρευσε πριν λίγο: Αυτός θα είναι ο μεγάλος νικητής του Survivor!

Survivor 30/5: Γι’ αυτό δεν μπορεί να ταξιδέψει ο Ηλίας Μπόγδανος – Νέα Κατερίνα Δαλάκα (vid)

Survivor διαρροή 30/5: Οριστικό! Αυτοί κερδίζουν!

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Πως θα σταθεί ο Δήμος Θανάσουλας μετά την επιστολή του Νίκου Παπαδόπουλου;

Πως θα σταθεί ο Δήμος Θανάσουλας μετά την επιστολή του Νίκου Παπαδόπουλου;

Η ΝΙΚΗ έχει ήδη αποφασίσει ποιον στηρίζει. Αλλά πως θα σταθεί ο Δήμος Θανάσουλας μετά την επιστολή του Νίκου Παπαδόπουλου.

Κοινωνία
VIRAL: Για ποιο λόγο ο Παύλος έχει πλέον επώνυμο Ντε Γκρες και όχι Γλύξμπουργκ;

Για ποιο λόγο ο Παύλος έχει πλέον επώνυμο Ντε Γκρες και όχι Γλύξμπουργκ;

Ο Παύλος έχει πλέον επώνυμο το Ντε Γκρες και ο λόγος, πέρα από το νομικό κομμάτι, έχει να κάνει και με όσα σκέφτεται για το μέλλον του

VIRAL
Πολιτική: Κράξιμο στον Δήμο Θανάσουλα κάτω από την ανάρτηση του για τον Νίκο Παπαδόπουλο…

Κράξιμο στον Δήμο Θανάσουλα κάτω από την ανάρτηση του για τον Νίκο Παπαδόπουλο…

Ελάχιστα ή κάποια… ανύπαρκτα profiles επαινούν τον Δήμο Θανάσουλα. Οι περισσότεροι κράζουν για όσα είπε για τον Νίκο Παπαδόπουλο…

Πολιτική
Media: Άρης Πορτοσάλτε : Πετάει ο Μητσοτάκης εκτός Κυβέρνησης τον Άδωνι Γεωργιάδη;

Άρης Πορτοσάλτε : Πετάει ο Μητσοτάκης εκτός Κυβέρνησης τον Άδωνι Γεωργιάδη;

Στο σχόλιό του ο Άρης Πορτοσάλτε ανέφερε ότι είναι πιθανό ο Άδωνις Γεωργιάδης να μείνει εκτός Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Media
Κοινωνία: ΝΙΚΗ και Νατσιός : Θεσμικά ημίχρονο για τη βλασφημία, Παπαδόπουλος τελικό…

ΝΙΚΗ και Νατσιός : Θεσμικά ημίχρονο για τη βλασφημία, Παπαδόπουλος τελικό…

Δημήτρης Νατσιός και ΝΙΚΗ άλλα έλεγαν στην αρχική τους ανακοίνωση και άλλα στη συνέχεια για τον βουλευτή Νίκο Παπαδόπουλο.

Κοινωνία
Πολιτική: Τα Τέμπη έχουν ρίξει τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στα τάρταρα!

Τα Τέμπη έχουν ρίξει τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στα τάρταρα!

Τα χαμηλότερα ποσοστά που έχουμε δει ποτέ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αρχηγό καταγράφει η Νέα Δημοκρατία. Αιτία, τα Τέμπη!

Πολιτική
ExtraTime: Πολιτικές Ανατροπές στις ΗΠΑ: Προς Απαγόρευση των Εμβολίων Covid η Κυβέρνηση Κένεντι;

Πολιτικές Ανατροπές στις ΗΠΑ: Προς Απαγόρευση των Εμβολίων Covid η Κυβέρνηση Κένεντι;

Μεγάλη ανατροπή στις ΗΠΑ με προωτοβουλία του Robert F. Kennedy Jr. Προς απαγόρευση τα εμβόλια για Cοvid, με τις ευλογίες του Τραμπ!

ExtraTime
Ποδόσφαιρο: Φτιάχνει κόμμα ο Μάριος Ηλιόπουλος της ΑΕΚ;

Φτιάχνει κόμμα ο Μάριος Ηλιόπουλος της ΑΕΚ;

Eτοιμάζεται να ιδρύσει κόμμα, φιλοδοξώντας να γίνει ο Έλληνας "Μπέπε Γκρίλο"»;

Ποδόσφαιρο
VIRAL: Ο Δένδιας έψαχνε να αγοράσει ένα ρολόι 29.375 ευρώ ενώ ψήφιζε στη Βουλή;

Ο Δένδιας έψαχνε να αγοράσει ένα ρολόι 29.375 ευρώ ενώ ψήφιζε στη Βουλή;

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας φαίνεται να τσεκάρει ρολόγια ενώ βρίσκεται στη Βουλή.

VIRAL
Media: Ο Στέφανος Κασσελάκης ανάγκασε τον Αρναούτογλου να το πει…

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανάγκασε τον Αρναούτογλου να το πει…

Τι ψήφισε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στις εκλογές του 2023; Ο Στέφανος Κασσελάκης τον ανάγκασε να το πει δημόσια…

Media
Πολιτική: Η πατριωτική δεξιά στην Ελλάδα που μένει χωρίς σοβαρή εκπροσώπηση ακόμα

Η πατριωτική δεξιά στην Ελλάδα που μένει χωρίς σοβαρή εκπροσώπηση ακόμα

Υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός πολιτών που αισθάνονται ότι δεν εκπροσωπούνται.

Πολιτική
Media: Το είπε ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Τάιλερ… (vid)

Το είπε ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Τάιλερ… (vid)

Για μία ακόμα φορά ο Στέφανος Κασσελάκης κλήθηκε να σχολιάσει στην τηλεόραση το αν περνάει κρίση ο γάμος του με τον Τάιλερ

Media
VIRAL: Δείτε τους Έλληνες πολιτικούς να κάνουν τους DJs

Δείτε τους Έλληνες πολιτικούς να κάνουν τους DJs

Η τεχνητή νοημοσύνη «περιέλαβε» και τους Έλληνες πολιτικούς.

VIRAL
Κοινωνία: Η Μαρία Καρυστιανού: Η μάνα που στέκεται στην πρώτη γραμμή – Εκεί, πάντα εκεί, σε όλα εκεί για τη δολοφονημένη Μάρθη…

Η Μαρία Καρυστιανού: Η μάνα που στέκεται στην πρώτη γραμμή – Εκεί, πάντα εκεί, σε όλα εκεί για τη δολοφονημένη Μάρθη…

Η Μαρία Καρυστιανού είναι μια μάνα που κανείς δεν θα ήθελε να βρεθεί στη θέση της. Δεν θα έλειπε από το Σύνταγμα…

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη Σύνταγμα : Δεν χωράει ο κόσμος – Παρέλυσε το μετρό (vid)

Τέμπη Σύνταγμα : Δεν χωράει ο κόσμος – Παρέλυσε το μετρό (vid)

Είναι τέτοια η κάψα του κόσμου να πάει στο Σύνταγμα για τα Τέμπη που το Μετρό γέμισε και δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη : Πολύς κόσμος στο Σύνταγμα – Εικόνες και βίντεο από όλη την Ελλάδα! – Διαδηλωτές στις Σέρρες στα γραφεία του Καραμανλή!

Τέμπη : Πολύς κόσμος στο Σύνταγμα – Εικόνες και βίντεο από όλη την Ελλάδα! – Διαδηλωτές στις Σέρρες στα γραφεία του Καραμανλή!

Ο κόσμος θα απονείμει δικαιοσύνη για τους υπευθύνους της τραγωδίας στα Τέμπη και ήδη είναι αρκετός στο Σύνταγμα!

Κοινωνία
Πολιτική: Όπως ο Τραμπ, αλλά χωρίς το Twitter: Ο πρόεδρος που έκανε comeback στον Λευκό Οίκο το 1892

Όπως ο Τραμπ, αλλά χωρίς το Twitter: Ο πρόεδρος που έκανε comeback στον Λευκό Οίκο το 1892

Η επανεκλογή Τραμπ θυμίζει την ιστορική επιστροφή του Γκρόβερ Κλίβελαντ. Πώς τα κατάφεραν;

Πολιτική
Πολιτική: Οι δυο φορές που προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Οι δυο φορές που προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Οι δύο φορές που προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Πολιτική