ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Καταργείται το άσυλο στα Πανεπιστήμια

Το Υπουργείο Παιδείας καταργεί το άσυλο στα Πανεπιστήμια όπως είχε κάνει γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προεκλογική του εκστρατεία.

Κυβέρνηση: Καταργείται το άσυλο στα Πανεπιστήμια
Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Προχωρά η κατάργηση του ασύλου στα Πανεπιστήμια όπως είχε προαναγγείλει η νέα Κυβέρνηση δια στόματος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεκλογική του εκστρατεία. Ο νέος Πρωθυπουργός είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως «…το άσυλο στη βία και στην παρανομία δεν θα αλλάξει αλλά θα καταργηθεί για να κυκλοφορήσουν και πάλι ελεύθερα οι ιδέες και η γνώση».

Έτσι η νέα Υπουργός Παιδεία Νίκη Κεραμέως έχει θέσει ως μια από τις προτεραιότητες για την Παιδεία την κατάργηση του ασύλου, η οποία θα εφαρμοστεί στο πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή.

Συγκεκριμένα όπως σχεδιάζει η Κυβέρνηση  θα υπάρχει διάταξη με βάση την οποία θα μπορεί να επεμβαίνουν οι αρχές αυτεπαγγέλτως για κάθε αξιόποινη πράξη που συντελείται εντός του χώρου του Πανεπιστημίου.

Επίσης όπως αναφέρει το «protothema.gr» η κυρία Κεραμέως διευκρινίζει ότι δεν θα ιδρυθεί η τέταρτη Νομική σχολή στην Πάτρα που είχε δρομολογήσει ο πρώην υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές γιατί δεν χρειάζονται περισσότεροι άνεργοι δικηγόροι. Η νέα υπουργός Παιδείας εστιάζει σε σπουδές, όπως η Πληροφορική, που έχουν άμεση σχέση με δεξιότητες που οδηγούν στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τις προτεραιότητες της κυρίας Κεραμέως η επένδυση στην Παιδεία αποτελεί την πιο σημαντική επένδυση για το μέλλον της χώρας και για έναν ακόμη λόγο: σε μία εποχή ραγδαίων αλλαγών σε όλα τα επίπεδα μπορεί να αποτελέσει ατμομηχανή οικονομικής ανάπτυξης. Για τη Νέα Δημοκρατία, η πιο σημαντική επένδυση για τη χώρα είναι η επένδυση στην Παιδεία. Βασική αποστολή του εκπαιδευτικού συστήματος είναι να εξοπλίζει τους νέους με πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες και να δημιουργεί ευκαιρίες για εργασιακή και προσωπική ανέλιξη.

Βάσει τους προγράμματος της ΝΔ «κάθε περιφερειακή ενότητα θα έχει το δικό της δημόσιο Πρότυπο Σχολείο για τα παιδιά που ξεχωρίζουν από κάθε ελληνικό χωριό ή γειτονιά. Και σε αντιπροσωπευτικές περιοχές, ιδρύονται Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια με τη συμμετοχή εργοδοτών και εργαζομένων κάθε περιοχής», ενώ «τα δημόσια πανεπιστήμια θα αποκτήσουν στην πράξη την αυτονομία τους. Θα αξιολογούνται βάσει μετρήσιμων αποτελεσμάτων και θα είναι ελεύθερα να ανοίξουν τα φτερά τους. Θέλουν δεν θέλουν οι οπαδοί του χθες, η Ελλάδα θα γίνει εκπαιδευτικό κέντρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Exit mobile version