ΚΚΕ: «Οι οπαδικοί στρατοί θα υπάρχουν όσο τον αθλητισμό τον λυμαίνονται μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα»
Το δικό του μήνα με αφορμή το φαινόμενο της οπαδικής βίας στέλνει το ΚΚΕ.ΚΚΕ: Η οπαδική βία αποτελεί φαινόμενο εξαιρετικά πολύπλοκο στην αντιμετώπισή του. Η στυγερή δολοφονία του Άλκη είναι μια τεράστια ευκαιρία να αντιμετωπιστεί, με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας να στέλνει το δικό του μήνυμα.
Οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την πάταξη της οπαδικής βίας κινούνται σε τρία επίπεδα με μεγαλύτερη συστηματοποίηση του νομικού πλαισίου για τη λειτουργία των λεσχών των φιλάθλων, αναγκαίες προσαρμογές του ποινικού κώδικα και εντατικοποίηση, από την πλευρά των ελέγχων της ελληνικής αστυνομίας.
Από την μεριά του, το ΚΚΕ δίνει δική του κριτική ώστε το φαινόμενο να χτυπηθεί στη ρίζα του.
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:
«Όπως δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα για το μεγαλειώδες αντιφασιστικό συλλαλητήριο, που έγινε προχτές στη Θεσσαλονίκη, έτσι αγνοούν και τα μηνύματα που έστειλαν χιλιάδες λαού και νεολαίας, εκατοντάδες φορείς με αφορμή το τραγικό συμβάν της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.
Γι’ αυτό και παίζουν την ίδια κασέτα, ανακυκλώνοντας τα ίδια μέτρα και το μόνο που αλλάζει είναι η κυβέρνηση που τα εξαγγέλλει. Από “αυστηροποίηση” σε “αυστηροποίηση”, από “αλλαγή” σε “αλλαγή” του θεσμικού πλαισίου και ξανά και ξανά ο ρόλος των ΠΑΕ, βάζοντας τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.
– Λες και δεν ξέρουν ότι η επιχειρηματική δράση στον αθλητισμό, για να μπορέσει να πετύχει τους στόχους της, χρειάζεται και τους “στρατούς” για να επιβάλλουν τις επιδιώξεις υπερπροέδρων και μεγαλοπαραγόντων.
– Λες και δεν ξέρουν ότι οι οπαδικοί αυτοί “στρατοί” αποτελούν παραγωγικό φυτώριο για τις φασιστικές και εγκληματικές συμμορίες, που δρουν ανενόχλητες και σκορπούν τον τρόμο και τον θάνατο στα σχολεία και στις γειτονιές.
– Λες και δεν ξέρουν ότι κανένα από τα νομοσχέδια που ήρθαν στη Βουλή μέχρι σήμερα, δεν ασχολήθηκε με την ανάπτυξη του αθλητισμού στο σχολείο, στη γειτονιά, το πώς θα αναπτυχθεί το κάθε άθλημα, πώς θα ενισχυθεί η συμμετοχή της νεολαίας, αγνοώντας τις προτάσεις του ΚΚΕ, των μαζικών και επιστημονικών φορέων που αποτελούν αντίβαρο στη σημερινή κατάσταση.
Τους το λέμε για άλλη μια φορά: Τα φαινόμενα αυτά θα υπάρχουν όσο τον αθλητισμό τον λυμαίνονται μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, μέσω του οποίου υπηρετούν οικονομικές και πολιτικές επιδιώξεις.
Αν δεν χτυπήσεις το φαινόμενο στη ρίζα του, απλώς θα το αναπαράγεις».