ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόκκινος συναγερμός στο ΣΥΡΙΖΑ – Ο Νίκος Ανδρουλάκης αλλάζει τις ισορροπίες

Τι σημαίνει για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία ο θρίαμβος του Νίκου Ανδρουλάκη - Ποιοι φοβούνται
Κόκκινος συναγερμός στο ΣΥΡΙΖΑ – Ο Νίκος Ανδρουλάκης αλλάζει τις ισορροπίες

Νίκος Ανδρουλάκης – Ο μεγάλος νικητής : Το ΠΑΣΟΚ και ο κόσμος που συνεχίζει να το στηρίζει, αποφάσισαν να γυρίσουν σελίδα στο ιστορικό κίνημα και να συνεχίσουν μπροστά, τοποθετώντας ένα νέο, άφθαρτο πολιτικά πρόσωπο στην ηγεσία του κόμματος.

Η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη για την αρχηγία μόνο τυχαία δεν ήταν.

 

Το μικρό αλλά δυνατό βιογραφικό

Έχει εργαστεί ως πολιτικός μηχανικός, πέρασε από τον κλάδο του τουρισμού, ενώ επίσης έχει διδάξει και στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Τον Μάρτιο του 2013 εκλέχθηκε Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Το Μάιο του 2014 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Ευρωβουλευτής ενώ επανεξελέγει τον Μάιο του 2019.

Μάλιστα υπήρξε μέλος της εξεταστικής επιτροπής για το πολύκροτο σκάνδαλο της Volkswagen.

Τέλος να σημειώσουμε πως είναι μόλις 42 ετών και αποτελεί το νεότερο αρχηγό κόμματος που υπάρχει σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

 

Η εκλογή που αλλάζει τις ισορροπίες

Το ΠΑΣΟΚ έχοντας περάσει μια 10 ετία σχεδόν «πολιτικής αργίας», διατηρώντας χαμηλό προφίλ στα media, είναι πλέον έτοιμο για το βασικό restart που θα του δώσει ξανά ώθηση, ώστε να γίνει σταδιακά ο δεύτερος βασικός πολιτικός πόλος και αργότερα ίσως πρωταγωνιστήσει ξανά στην εξουσία.

Βασικός παράγοντας για να συμβούν τα παραπάνω είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης να καταφέρει να απαγκιστρωθεί από τα πολιτικά βαρίδια του παρελθόντος – ή να τα κρατήσει στο σκοτάδι της ιστορίας – και να χτίσει από το μηδέν ένα δικό του οικοσύστημα ανθρώπων, ικανών και αποφασισμένων για αλλαγές.

Στον ΣΥΡΙΖΑ οι καλά γνωρίζοντας – και όχι οι αγνώμονες με μόνιμη έπαρση νικητή – γνωρίζουν πολύ καλά πως ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι αυτός που θα πάρει μερίδιο τους, αρκετά ικανό ώστε το κόμμα να βγει πιο αδύναμο την επομένη των εκλογών.

Γνωρίζουν πως τα media θα στηρίξουν όσο τίποτε άλλο το Νίκο Ανδρουλάκη ως ένα φρέσκο, νέο και ικανό πρόσωπο που μπορεί να σταθεί αρχικά έστω με την εικόνα του απέναντι από τον Αλέξη Τσίπρα, άσχετα αν ο τελευταίος είναι μακράν πιο ικανός και έμπειρος πολιτικά.

Γνωρίζουν επίσης πως θα εδραιωθεί η «ιδέα» του τύπου «αφού τους έχουμε δοκιμάσει όλους…ας δοκιμάσουμε και αυτόν…»…«λογική» με την οποία ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κόμμα εξουσίας το 2015.

Συνεπώς το εκλογικό ρεύμα που συνεχώς μετακινείται από κόμμα σε κόμμα, ίσως βρει στο πρόσωπο το Νίκου Ανδρουλάκη, τον επόμενο «πολιτικό μεσσία» ή στην τελική…τον λιγότερο κακό για να ψηφίσει.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ΔΕΝ θα πάει σε εκλογικό αιφνιδιασμό

Όλες οι πληροφορίες που μεταφέρονται από το Μέγαρο Μαξίμου στο sportime.gr λένε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τα σενάρια και τις εκκλήσεις κάποιων συνεργατών του για εκλογικό αιφνιδιασμό, δεν θα κάνει εκλογές πριν ολοκληρωθεί η 4 ετία.

Η πολιτική φθορά λόγω της πανδημίας μπορεί να έχει κάνει κακό στη ΝΔ , σε συγκεκριμένους υπουργούς και φυσικά στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά από τη στιγμή που δεν την καρπώνεται κάποιο άλλο κόμμα ή πολιτικός συγκεκριμένα και προς το παρόν μοιράζεται, εξακολουθεί να αφήνει τον σημερινό πρωθυπουργό «κυρίαρχο του παιχνιδιού».

Θα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να αντεπεξέλθει στους καιρούς και να οργανωθεί ίσως για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά;

Θα αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει ξεσκαρτάρισμα στο εσωτερικό του κόμματός του ή θα φοβηθεί για ακόμη μια φορά μην κακοκαρδίσει συντρόφους και φίλους;

Και το πιο βασικό το αφήσαμε για το τέλος…Θα καταφέρει μέσα στον επόμενο χρόνο να βρει ΝΕΑ ικανά στελέχη που θα βγάλει μπροστά ή θα πάει στις εκλογές με τα ίδια φθαρμένα πολιτικά πρόσωπα, που παρά τις καλές προθέσεις τα έκαναν θάλασσα επικοινωνιακά;

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πολιτική: Ο Θανάσης Ζαννιάς στην Επιτροπή Συντονισμού των Τομέων Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Ο Θανάσης Ζαννιάς στην Επιτροπή Συντονισμού των Τομέων Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Ο ρόλος των «υπερτομεαρχών» είναι κομβικός στη διασφάλιση του συντονισμού, της παρακολούθησης και της αποτελεσματικής λειτουργίας των Τομέων Πολιτικής.

Πολιτική
Πολιτική: Και άλλη βουλευτής αποχώρησε από την Πλεύση Ελευθερίας. Με πόσους έμεινε το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Και άλλη βουλευτής αποχώρησε από την Πλεύση Ελευθερίας. Με πόσους έμεινε το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Νέα αποχώρηση από την Πλεύση Ελευθερίας μειώνει την κοινοβουλευτική της δύναμη στο ελάχιστο όριο

Πολιτική
Πολιτική: Νέα Δημοκρατία: Αυτό είναι το πόθεν έσχες της πρώην υφυπουργού της έκφρασης “Το τζάμπα πέθανε”

Νέα Δημοκρατία: Αυτό είναι το πόθεν έσχες της πρώην υφυπουργού της έκφρασης “Το τζάμπα πέθανε”

Η φράση «το τζάμπα πέθανε» άναψε αντιδράσεις, όμως τα περιουσιακά στοιχεία μαρτυρούν μια δική τους αλήθεια..

Πολιτική
Πολιτική: Ελληνικός Παλμός: 21.000 αφίξεις μέσω Κρήτης με όλο το βάρος να έχει πέσει στο Λιμενικό – Που θα πάει αυτή η κατάσταση;

Ελληνικός Παλμός: 21.000 αφίξεις μέσω Κρήτης με όλο το βάρος να έχει πέσει στο Λιμενικό – Που θα πάει αυτή η κατάσταση;

Ο πρόεδρος του Ελληνικού παλμού,Νίκος Παπαδόπουλος, από το βήμα της Βουλής, μιλά για 21.000 αφίξεις μέσω Κρήτης και ζητά στήριξη στο Λιμενικό.

Πολιτική
Πολιτική: Συμφέρον του πιτ μπουλ ή δημόσιο συμφέρον; Το Υπ. Εσωτερικών καλείται να απαντήσει

Συμφέρον του πιτ μπουλ ή δημόσιο συμφέρον; Το Υπ. Εσωτερικών καλείται να απαντήσει

Έγγραφο του ΥΠΕΣ προς τον Δήμο Ζακύνθου ζητά αξιολόγηση αιτημάτων υιοθεσίας για το πιτ μπουλ, χωρίς καμία αναφορά στη δημόσια ασφάλεια.

Πολιτική
Κοινωνία: Το 2025: μια χαμένη χρονιά για την πολιτική, όχι όμως για την κοινωνία

Το 2025: μια χαμένη χρονιά για την πολιτική, όχι όμως για την κοινωνία

Το 2025 δεν θα μείνει στην ιστορία της Χώρας μας ως χρονιά προόδου. Περισσότερο θα καταγραφεί ως μια περίοδος πολιτικής αδράνειας, θεσμικής κόπωσης και κανονικοποίησης της αδικίας.

Κοινωνία
Πολιτική: Κυριάκος Μητσοτάκης, ο δικαστής του κόσμου και η “σιωπή” για τη νομιμότητα

Κυριάκος Μητσοτάκης, ο δικαστής του κόσμου και η “σιωπή” για τη νομιμότητα

Ο Μητσοτάκης μιλά για ελπίδα στη Βενεζουέλα, αλλά ζητά σιωπή για τη νομιμότητα.. όταν βολεύει, το δίκαιο εξαφανίζεται.

Πολιτική
Πολιτική: Ο Ήρωας του Πόγραδετς, Σωτήριος Μουτούσης [1894 –20 Νοεμβρίου 1978]

Ο Ήρωας του Πόγραδετς, Σωτήριος Μουτούσης [1894 –20 Νοεμβρίου 1978]

Ο Σωτήριος Μουτούσης του Νικολάου γεννήθηκε στο χωριό Τραγανό της Αχαΐας στις 6 Φεβρουαρίου 1894.

Πολιτική
Media: Άρης Πορτοσάλτε : Δεν λέει να πέσει ο Μητσοτάκης ρε παιδιά…

Άρης Πορτοσάλτε : Δεν λέει να πέσει ο Μητσοτάκης ρε παιδιά…

Ο Άρης Πορτοσάλτε συνεχίζει να είναι ο... Άρης Πορτοσάλτε.

Media