ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Δένδιας: Συνάντηση στο Μαξίμου – Ικανοποίηση για τα όσα έγιναν στην Άγκυρα

Συνάντηση είχαν πριν λίγη ώρα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας στο Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με τις συναντήσεις του τελευταίου στην Άγκυρα.
Μητσοτάκης – Δένδιας: Συνάντηση στο Μαξίμου – Ικανοποίηση για τα όσα έγιναν στην Άγκυρα

Συνάντηση είχαν πριν λίγη ώρα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας στο Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με τις συναντήσεις του τελευταίου στην Άγκυρα.

Μητσοτάκης – Δένδιας: Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας συναντήθηκε  στην Άγκυρα με τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον Ταγίπ Ερντογάν. Λίγες ώρες αργότερα, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με τις εξελίξεις των τελευταίων ραντεβού στη Τουρκία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε αναλυτικά τον πρωθυπουργό για το περιεχόμενο των συνομιλιών του. Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του στον Νίκο Δένδια για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε μία δύσκολη συζήτηση.

Όπως φαίνεται, η Αθήνα έχει αποφασίσει να θέτει ευθέως, με κάθε ευκαιρία και αφορμή και σε οποιοδήποτε περιβάλλον, τα ανοιχτά ζητήματα με την Τουρκία. Αυτό έγινε και χθες στην Άγκυρα, όπου ο Νίκος Δένδιας άνοιξε όλη τη βεντάλια των ελληνοτουρκικών διαφορών, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ενώ η συνέντευξη Τύπου προδιαγραφόταν ότι θα κυλήσει ομαλά, μια φράση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου πυροδότησε την αντίδραση Δένδια. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, μετά τις συνήθεις αβρότητες, μίλησε για «τουρκική μειονότητα» στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως αν θέλουν να «αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι, αυτό είναι πάνω από Συνθήκες».

Ο Ελληνας υπουργός απάντησε αμέσως. Αφού ανταπέδωσε τα κομπλιμέντα του «φίλου Μεβλούτ», άρχισε να… πυροβολεί, απαντώντας με ευγένεια μεν, αλλά με ψυχρά επιχειρήματα. Ο Τσαβούσογλου ανταπάντησε, υποστηρίζοντας ότι προκλήθηκε από τον Ελληνα ομόλογό του, και εν συνεχεία επήλθε γενικευμένη αντιπαράθεση μπροστά στις κάμερες και τα έκπληκτα μάτια των εκπροσώπων των ΜΜΕ, στους οποίους -παρεμπιπτόντως- δεν δόθηκε το δικαίωμα για ερωτήσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δένδιας – Τσαβούσογλου: Πως… είδε την συνάντηση τους ο ξένος τύπος

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πολιτική: Ο Θανάσης Ζαννιάς στην Επιτροπή Συντονισμού των Τομέων Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Ο Θανάσης Ζαννιάς στην Επιτροπή Συντονισμού των Τομέων Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Ο ρόλος των «υπερτομεαρχών» είναι κομβικός στη διασφάλιση του συντονισμού, της παρακολούθησης και της αποτελεσματικής λειτουργίας των Τομέων Πολιτικής.

Πολιτική
Πολιτική: Και άλλη βουλευτής αποχώρησε από την Πλεύση Ελευθερίας. Με πόσους έμεινε το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Και άλλη βουλευτής αποχώρησε από την Πλεύση Ελευθερίας. Με πόσους έμεινε το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Νέα αποχώρηση από την Πλεύση Ελευθερίας μειώνει την κοινοβουλευτική της δύναμη στο ελάχιστο όριο

Πολιτική
Πολιτική: Νέα Δημοκρατία: Αυτό είναι το πόθεν έσχες της πρώην υφυπουργού της έκφρασης “Το τζάμπα πέθανε”

Νέα Δημοκρατία: Αυτό είναι το πόθεν έσχες της πρώην υφυπουργού της έκφρασης “Το τζάμπα πέθανε”

Η φράση «το τζάμπα πέθανε» άναψε αντιδράσεις, όμως τα περιουσιακά στοιχεία μαρτυρούν μια δική τους αλήθεια..

Πολιτική
Πολιτική: Ελληνικός Παλμός: 21.000 αφίξεις μέσω Κρήτης με όλο το βάρος να έχει πέσει στο Λιμενικό – Που θα πάει αυτή η κατάσταση;

Ελληνικός Παλμός: 21.000 αφίξεις μέσω Κρήτης με όλο το βάρος να έχει πέσει στο Λιμενικό – Που θα πάει αυτή η κατάσταση;

Ο πρόεδρος του Ελληνικού παλμού,Νίκος Παπαδόπουλος, από το βήμα της Βουλής, μιλά για 21.000 αφίξεις μέσω Κρήτης και ζητά στήριξη στο Λιμενικό.

Πολιτική
Πολιτική: Συμφέρον του πιτ μπουλ ή δημόσιο συμφέρον; Το Υπ. Εσωτερικών καλείται να απαντήσει

Συμφέρον του πιτ μπουλ ή δημόσιο συμφέρον; Το Υπ. Εσωτερικών καλείται να απαντήσει

Έγγραφο του ΥΠΕΣ προς τον Δήμο Ζακύνθου ζητά αξιολόγηση αιτημάτων υιοθεσίας για το πιτ μπουλ, χωρίς καμία αναφορά στη δημόσια ασφάλεια.

Πολιτική
Κοινωνία: Το 2025: μια χαμένη χρονιά για την πολιτική, όχι όμως για την κοινωνία

Το 2025: μια χαμένη χρονιά για την πολιτική, όχι όμως για την κοινωνία

Το 2025 δεν θα μείνει στην ιστορία της Χώρας μας ως χρονιά προόδου. Περισσότερο θα καταγραφεί ως μια περίοδος πολιτικής αδράνειας, θεσμικής κόπωσης και κανονικοποίησης της αδικίας.

Κοινωνία
Πολιτική: Κυριάκος Μητσοτάκης, ο δικαστής του κόσμου και η “σιωπή” για τη νομιμότητα

Κυριάκος Μητσοτάκης, ο δικαστής του κόσμου και η “σιωπή” για τη νομιμότητα

Ο Μητσοτάκης μιλά για ελπίδα στη Βενεζουέλα, αλλά ζητά σιωπή για τη νομιμότητα.. όταν βολεύει, το δίκαιο εξαφανίζεται.

Πολιτική
Πολιτική: Ο Ήρωας του Πόγραδετς, Σωτήριος Μουτούσης [1894 –20 Νοεμβρίου 1978]

Ο Ήρωας του Πόγραδετς, Σωτήριος Μουτούσης [1894 –20 Νοεμβρίου 1978]

Ο Σωτήριος Μουτούσης του Νικολάου γεννήθηκε στο χωριό Τραγανό της Αχαΐας στις 6 Φεβρουαρίου 1894.

Πολιτική
Media: Άρης Πορτοσάλτε : Δεν λέει να πέσει ο Μητσοτάκης ρε παιδιά…

Άρης Πορτοσάλτε : Δεν λέει να πέσει ο Μητσοτάκης ρε παιδιά…

Ο Άρης Πορτοσάλτε συνεχίζει να είναι ο... Άρης Πορτοσάλτε.

Media