ΝΙΚΗ: Γιορτή της Ρωμιοσύνης η συγκέντρωση στο Περιστέρι – Μια εντυπωσιακή εκδήλωση που ξεκίνησε με το Χριστός Ανέστη
Εντελώς ξεχωριστή από τις τετριμμένες προεκλογικές εκδηλώσεις, ήταν η εκδήλωση του κόμματος ΝΙΚΗ - Εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμουΠολλές ευχάριστες εκπλήξεις είχε η προεκλογική συγκέντρωση της ΝΙΚΗΣ που έγινε το απόγευμα της Κυριακής (14/5) στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, και μεταδόθηκε ζωντανά από το Sportime.
Ο μεγάλος χώρος που είχε παραχωρηθεί για τις ανάγκες της συγκέντρωσης γέμισε με κόσμο όλων των ηλικιών και η μεγάλη προσέλευση επιβεβαίωσε πως πέρα από την έκπληξη που προκάλεσε στις δημοσκοπήσεις, η ΝΙΚΗ εξακολουθεί να λαμβάνει όλο και μεγαλύτερη στήριξη από το εκλογικό σώμα και να κερδίζει τις εντυπώσεις.
Ήταν μια συγκέντρωση που οπωσδήποτε δεν έμοιαζε με καμία άλλη πολιτική συγκέντρωση της εποχής μας, γεμάτη από μηνύματα που διακήρυτταν Χριστό, Ελλάδα και αντίσταση στην επέλαση της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Μακριά από στερεοτυπικές και στενά κομματικές προσεγγίσεις, η συγκέντρωση της ΝΙΚΗΣ έμοιαζε περισσότερο με γιορτή της Ρωμιοσύνης και σύνθημα επιστροφής στα χαμένα ιδανικά της πατρίδας μας.
Σε αντίθεση με όλες τις άλλες προεκλογικές εκδηλώσεις των κομμάτων, εδώ οι πρωταγωνιστές δεν ήταν τα πρόσωπα που πολιτεύονται με τη ΝΙΚΗ, άλλα οι αξίες της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας, που τόσο πολεμούνται στις μέρες μας από τα σκοτεινά κέντρα του ανθελληνισμού και της αντιορθόδοξης προπαγάνδας.
Και μόνο ο τρόπος που ξεκίνησε το όλο δρώμενο, πριν καν ανέβει στο βήμα ο πρώτος ομιλητής, τα λέει όλα. Χιλιάδες κόσμου σηκώθηκαν όλοι όρθιοι για να γίνει προσευχή, ψέλνοντας το Χριστός Ανέστη με ένα στόμα. Κάτι το αδιανόητο για όλα τα συστημικά κόμματα, είναι αυτονόητο για τη ΝΙΚΗ, ότι δηλαδή σε κάθε προσπάθεια συλλογική ή ατομική, μπροστάρης πρέπει να μπαίνει ο Χριστός και να ευλογεί.
Επίσης, είναι ίσως η πρώτη φορά που σε προεκλογική ομιλία κόμματος οι ομιλητές δεν αναλώθηκαν απλά σε ατελείωτες καταγγελίες, άλλα έγινε λόγος για ανάγκη μετάνοιας του λαού και επιστροφή στην πίστη του Χριστού ως απαραίτητη προϋπόθεση για να δει καλό αυτός ο τόπος.
Οι ομιλητές που πολιτεύονται με τη ΝΙΚΗ, μίλησαν για πολλά «απαγορευμένα» θέματα που είτε θίγονται από λίγα πολιτικά κόμματα – είτε δεν θίγονται καθόλου και αποσιωπούνται σκόπιμα. Μεταξύ άλλων, ασκήθηκε κριτική για την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών και τις «Πρέσπες» του Αιγαίου, για τις ψηφιακές ταυτότητες και τα σχέδια υποδούλωσης των λαών από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, για τον αποχριστιανισμό των ελληνικών σχολείων, για τον άκρατο «δικαιωματισμό» και την κουλτούρα που ισοπεδώνει την έννοια του βιολογικού φύλου.
Μίλησαν ακόμα για το δημογραφικό και την υπογεννητικότητα, για την εγκληματικότητα των ανηλίκων και τα εσφαλμένα πρότυπα, άλλα και για την επιτακτική ανάγκη για ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Ενώ μεγάλο μέρος είχε να κάνει με τα κόκκινα δάνεια, την προστασία της πρώτης κατοικίας και την λεηλασία των funds που καταληστεύουν τις περιουσίες των Ελλήνων.
Όλοι οι υποψήφιοι έδιναν την εντύπωση απλών ανθρώπων που δεν είχαν «στημένη» πολιτική συμπεριφορά, χριστιανοί που τους ενώνει η αγάπη για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία και είναι πρόθυμοι να δουλέψουν ακούραστα για έναν κοινό σκοπό που είναι πολύ ανώτερος απο τις μικροκομματικές φιλοδοξίες.
Ο δάσκαλος και πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός, εκφώνησε έναν πύρινο λόγο με νοήματα που δεν συγκεντρώνονταν καθόλου στο πρόσωπο του, άλλα έστρεφαν την προσοχή σε μεγάλες μορφές της ελληνικής ιστορίας που η μνημόνευση τους ξυπνά τη χαμένη περηφάνια της Ρωμιοσύνης.
Μέσα από τα λόγια του κ. Νατσιού, «μίλησε» ο Ρήγας Φεραίος, ο Μακρυγιάννης, ο Κολοκοτρώνης, η Μπουμπουλίνα, ο Μέγας Αλέξανδρος και άλλες τρανές προσωπικότητες της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας που η παρακατηθήκη τους έχει απείρως μεγαλύτερη βαρύτητα από τα κούφια πολιτικά λόγια που ακούγονται στις μέρες μας.
Πλούσιο σε συμβολισμούς άλλα και πρωτοτυπία ήταν και το κλείσιμο της συγκέντρωσης, με δεκάδες μικρά παιδιά να ανεβαίνουν στο βάθρο και να ψέλνουν τον Εθνικό Ύμνο, δίνοντας μια ξεχωριστή νότα ελπίδας για τη νέα γενιά.
Δείτε ολόκληρη την προεκλογική συγκέντρωση της ΝΙΚΗΣ, στο Περιστέρι: