ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέλιος Πέτσας: «Να διαγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Νίκο Παππά» (vids)

Σήμερα, Τρίτη (23/6) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ζήτησε τη διαγραφή του Νίκου Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στέλιος Πέτσας: «Να διαγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Νίκο Παππά» (vids)

Το ζήτημα με τις ηχογραφημένες συνομιλίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή από τη συνομιλία του, το 2016, με τον Νίκο Παππά, σχετικά με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Πολιτικές και μη.

Σήμερα, Τρίτη (23/6) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ζήτησε τη διαγραφή του Νίκου Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είκοσι τέσσερις ώρες μετά την αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά. Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα . Γνώριζε την ύπαρξη παρακράτους ο κ. Τσίπρας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαρκέλλα: Αρνείται τις κατηγορίες η 33χρονη

Αν ναι τι έκανε γι αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη;

Σε κάθε περίπτωση ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Η μαγνητοφωνημένη συνομιλία πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου 2016 και εμφανίζει τον Νίκο Παππά, πρώην υπουργό Επικρατείας και δεξί χέρι του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, να παραδέχεται πως το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε τις παράλληλες δραστηριότητες -outsourcing- του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου -ενδεχομένως και άλλων υπουργών- από τις οποίες «κάποιοι έβγαζαν πολλά λεφτά».

Ομολογεί, δε, πως οι παραθεσμικές business γίνονταν με την ανοχή της τότε ηγεσίας, αρκεί να μην «κάμπτουν την ατζέντα του μαγαζιού μας».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Παππάς αναφέρει:

«Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω, ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά. Λεφτά… Πολλά λεφτά, δεν μιλάμε τώρα για… βγάζουνε λεφτά!… Και αυτό μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το είδαμε. Το “no go” είναι όταν η ατζέντα τους κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού… εκεί δεν είναι… δεν υπάρχει δηλαδή έτερο… μεγάλε, εαν κρίνουμε ότι το μαγαζί το βοηθάς, μπορείς να είσαι εδώ και να κάνεις και το outsourcing το δικό σου ας πούμε. Κατάλαβες; Ναι, αλλά το να έρθεις και να βάλεις στο μαγαζί μας ατζέντα που δεν έχουμε επιλέξει, η οποία μας δημιουργεί και δυσκολίες… ε, όχι ρε! Κάτσε ρε!».

Πέραν αυτού, και όπως αναφέρει ο κ. Μιωνής, ο κ. Παππάς τον πίεσε, προκειμένου να μεσολαβήσει στον Σταύρο Παπασταύρου, ώστε ο τελευταίος να ψευδορκήσει κατά της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, συζύγου του σημερινού πρωθυπουργού.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πολιτική: Νέα Δημοκρατία: Αυτό είναι το πόθεν έσχες της πρώην υφυπουργού της έκφρασης “Το τζάμπα πέθανε”

Νέα Δημοκρατία: Αυτό είναι το πόθεν έσχες της πρώην υφυπουργού της έκφρασης “Το τζάμπα πέθανε”

Η φράση «το τζάμπα πέθανε» άναψε αντιδράσεις, όμως τα περιουσιακά στοιχεία μαρτυρούν μια δική τους αλήθεια..

Πολιτική
Πολιτική: Ελληνικός Παλμός: 21.000 αφίξεις μέσω Κρήτης με όλο το βάρος να έχει πέσει στο Λιμενικό – Που θα πάει αυτή η κατάσταση;

Ελληνικός Παλμός: 21.000 αφίξεις μέσω Κρήτης με όλο το βάρος να έχει πέσει στο Λιμενικό – Που θα πάει αυτή η κατάσταση;

Ο πρόεδρος του Ελληνικού παλμού,Νίκος Παπαδόπουλος, από το βήμα της Βουλής, μιλά για 21.000 αφίξεις μέσω Κρήτης και ζητά στήριξη στο Λιμενικό.

Πολιτική
Πολιτική: Συμφέρον του πιτ μπουλ ή δημόσιο συμφέρον; Το Υπ. Εσωτερικών καλείται να απαντήσει

Συμφέρον του πιτ μπουλ ή δημόσιο συμφέρον; Το Υπ. Εσωτερικών καλείται να απαντήσει

Έγγραφο του ΥΠΕΣ προς τον Δήμο Ζακύνθου ζητά αξιολόγηση αιτημάτων υιοθεσίας για το πιτ μπουλ, χωρίς καμία αναφορά στη δημόσια ασφάλεια.

Πολιτική
Κοινωνία: Το 2025: μια χαμένη χρονιά για την πολιτική, όχι όμως για την κοινωνία

Το 2025: μια χαμένη χρονιά για την πολιτική, όχι όμως για την κοινωνία

Το 2025 δεν θα μείνει στην ιστορία της Χώρας μας ως χρονιά προόδου. Περισσότερο θα καταγραφεί ως μια περίοδος πολιτικής αδράνειας, θεσμικής κόπωσης και κανονικοποίησης της αδικίας.

Κοινωνία
Πολιτική: Κυριάκος Μητσοτάκης, ο δικαστής του κόσμου και η “σιωπή” για τη νομιμότητα

Κυριάκος Μητσοτάκης, ο δικαστής του κόσμου και η “σιωπή” για τη νομιμότητα

Ο Μητσοτάκης μιλά για ελπίδα στη Βενεζουέλα, αλλά ζητά σιωπή για τη νομιμότητα.. όταν βολεύει, το δίκαιο εξαφανίζεται.

Πολιτική
Πολιτική: Ο Ήρωας του Πόγραδετς, Σωτήριος Μουτούσης [1894 –20 Νοεμβρίου 1978]

Ο Ήρωας του Πόγραδετς, Σωτήριος Μουτούσης [1894 –20 Νοεμβρίου 1978]

Ο Σωτήριος Μουτούσης του Νικολάου γεννήθηκε στο χωριό Τραγανό της Αχαΐας στις 6 Φεβρουαρίου 1894.

Πολιτική
Media: Άρης Πορτοσάλτε : Δεν λέει να πέσει ο Μητσοτάκης ρε παιδιά…

Άρης Πορτοσάλτε : Δεν λέει να πέσει ο Μητσοτάκης ρε παιδιά…

Ο Άρης Πορτοσάλτε συνεχίζει να είναι ο... Άρης Πορτοσάλτε.

Media
Πολιτική: Ο Φειδίας Παναγιώτου με στόχο την Κυπριακή Βουλή ανακοινώνει την Άμεση Δημοκρατία, το νέο του κόμμα

Ο Φειδίας Παναγιώτου με στόχο την Κυπριακή Βουλή ανακοινώνει την Άμεση Δημοκρατία, το νέο του κόμμα

Ο Φειδίας Παναγιώτου παραμένει ευρωβουλευτής και ανακοινώνει το κόμμα Άμεση Δημοκρατία με ψηφιακή συμμετοχή πολιτών για επιλογή υποψηφίων και θέσεις στη Βουλή.

Πολιτική
ExtraTime: Δεύτερη παραπομπή της Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο

Δεύτερη παραπομπή της Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο

Για δεύτερη φορά καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας, Αθανασία Στιβακτή...

ExtraTime