Sportime

Σκύλος και καλοκαίρι: Γιατί το κλιματιστικό δεν είναι η μόνη λύση

Νερό σκιά και βόλτες στις σωστές ώρες προστατεύουν τον σκύλο από τη ζέστη ενώ το αυτοκίνητο κρύβει σοβαρούς κινδύνους καθημερινά.

Ανδρέας Βρεττάκος 1 λεπτά ανάγνωσης
Σκύλος και καλοκαίρι τι είναι το καλύτερο.
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Οι υψηλές θερμοκρασίες δυσκολεύουν και τους σκύλους που ζουν μαζί μας. Το κλιματιστικό μπορεί να προσφέρει ανακούφιση όμως η σωστή προστασία αρχίζει από μια σειρά απλών καθημερινών κινήσεων.

Το νερό πρέπει να είναι διαθέσιμο όλη την ημέρα και να ανανεώνεται συχνά. Ένα σκιερό και καλά αεριζόμενο σημείο βοηθά το ζώο να απομακρύνεται από τη ζέστη χωρίς να εξαρτάται αποκλειστικά από τη λειτουργία μιας συσκευής.

Οι βόλτες είναι προτιμότερο να γίνονται νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Η καυτή άσφαλτος μπορεί να τραυματίσει τις πατούσες ενώ η έντονη άσκηση στις ώρες αιχμής αυξάνει τον κίνδυνο υπερθέρμανσης.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στο αυτοκίνητο. Ο σκύλος δεν πρέπει να μένει μόνος σε κλειστό όχημα ακόμη και για λίγα λεπτά καθώς η θερμοκρασία στο εσωτερικό ανεβαίνει πολύ γρήγορα.

Φόρτωση ψηφοφορίας…

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Ανδρέας Βρεττάκος

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα