ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Android Earthquake Alerts: Υπηρεσία ειδοποίησης σεισμών από τη Google και στην Ελλάδα

Η Google αποφάσισε να επεκτείνει την υπηρεσία της Android Earthquake Alerts System και σε άλλες χώρες όπως είναι η Ελλάδα.
Android Earthquake Alerts: Υπηρεσία ειδοποίησης σεισμών από τη Google και στην Ελλάδα

Η Google αποφάσισε να επεκτείνει την υπηρεσία της Android Earthquake Alerts System και σε άλλες χώρες όπως είναι η Ελλάδα.

Google – Ελλάδα: Η Google έκανε γνωστό πως θα επεκτείνει την υπηρεσία της Android Earthquake Alerts System, που βοηθάει στην έγκαιρη ενημέρωση για την πραγματοποίηση σεισμών και σε άλλες χώρες.

Έτσι την αρχή θα κάνει με την Ελλάδα και την Νέα Ζηλανδία, που πλέον θα έχουν πρόσβαση στο νέο σύστημα Android Earthquake Alerts.

Εκεί όσοι διαθέτουν κινητά Android, θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις όταν σημειώνεται σεισμός στην περιοχή τους. Όσοι δεν επιθυμούν να ενημερώνονται απλά θα πρέπει να απενεργοποιήσουν την υπηρεσία από την συσκευή τους.

Το όλο πρόγραμμα ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2020 σε συνεργασία με με το United States Geological Survey (USGS) και το ShakeAlert®. Έτσι παρείχαν έγκαιρες ειδοποιήσεις στους χρήστες Android που ζουν στην Καλιφόρνια. Στη συνέχεια, η υπηρεσία επεκτάθηκε στο Όρεγκον, ενώ μέσα στο Μάιο αναμένεται να συμβεί το ίδιο και στην Ουάσιγκτον.

Οι έγκαιρες ειδοποιήσεις στην Ελλάδα και την Νέα Ζηλανδία χρησιμοποιούν τα επιταχυνσιόμετρα των κινητών Android ώστε να εντοπίζουν σεισμικά κύματα που υποδεικνύουν την πιθανότητα σεισμού. Εάν το κινητό καταγράψει μια δόνηση την οποία «αντιλαμβάνεται» ως σεισμική, τότε στέλνει σήμα στο διακομιστή ανίχνευσης σεισμών, μαζί με υπόδειξη της περιοχής όπου σημειώθηκε η δόνηση. Στη συνέχεια, ο διακομιστής διασταυρώνει τις πληροφορίες από πολλά κινητά ώστε να εντοπίσει το σεισμό, το μέγεθος του, και την ακριβή τοποθεσία του.

Έτσι στην ανακοίνωση της σημειώνεται πως: Στις φυσικές καταστροφές και ιδιαίτερα στους σεισμούς έχει διαπιστωθεί πως πάνω από το 50% των τραυματισμών των ατόμων έχει ματαιωθεί επειδή οι άνθρωποι είχαν λάβει έγκαιρη ειδοποίηση και είχαν στην διάθεση τους κάποια δευτερόλεπτα για να προστατευτούν. Αυτός ο χρόνος μπορεί να φαντάζει μικρός αλλά είναι πολύ σημαντικός.

Lockdown: Ελεύθερες οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο! Όλα τα μέτρα για το Πάσχα!

Κατράνης: Πολλοί οι εκτός συνόρων «μνηστήρες»

Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τεχνολογία: Ο Αόρατος Ψηφιακός Πόλεμος του 21ου Αιώνα: Πώς οι Κυβερνοεπιθέσεις Απειλούν την Οικονομική Αντοχή  και Αποδεκατίζουν τις Επιχειρήσεις

Ο Αόρατος Ψηφιακός Πόλεμος του 21ου Αιώνα: Πώς οι Κυβερνοεπιθέσεις Απειλούν την Οικονομική Αντοχή  και Αποδεκατίζουν τις Επιχειρήσεις

Σε μια εποχή όπου η αβεβαιότητα έχει γίνει η νέα κανονικότητα, η επιχειρησιακή ανθεκτικότητα (business resilience) δεν αποτελεί πλέον πολυτέλεια αλλά βασική προϋπόθεση επιβίωσης.

Τεχνολογία
Τεχνολογία: Ψήφος από το κινητό: Πώς θα ψηφίζουμε στις επόμενες εκλογές – Όλη η νέα διαδικασία

Ψήφος από το κινητό: Πώς θα ψηφίζουμε στις επόμενες εκλογές – Όλη η νέα διαδικασία

Ο νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης φέρνει μεγάλες αλλαγές στη διαδικασία των εκλογών, καθώς για πρώτη φορά οι πολίτες θα μπορούν να ρίχνουν την ψήφο τους απευθείας από το κινητό τους.

Τεχνολογία
Κοινωνία: Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Θέλουμε έναν πολίτη που ελέγχει την τεχνολογία ή μια τεχνολογία που ελέγχει τον πολίτη;

Κοινωνία
Κοινωνία: Αστεία που σκοτώνουν – Από το like στον κίνδυνο

Αστεία που σκοτώνουν – Από το like στον κίνδυνο

Ο Εκπαιδευτικός Μάριος Παπαευσταθίου στο True Story 102.8 του Νομού Κοζάνης με την Δημοσιογράφο Αναστασία Κοτζακόλιου

Κοινωνία
Τεχνολογία: Το ρομπότ Memo έρχεται να σου πλύνει τα πιάτα και να καθαρίσει το σπίτι

Το ρομπότ Memo έρχεται να σου πλύνει τα πιάτα και να καθαρίσει το σπίτι

Το Memo παρουσιάζεται σαν το πρώτο ρομπότ που πραγματικά δουλεύει σε ένα αληθινό σπίτι σερβίρει καφέ πλένει πιάτα και τακτοποιεί πάγκους

Τεχνολογία
Κοινωνία: Cloudflare Εrror-Xάος στο Διαδίκτυο

Cloudflare Εrror-Xάος στο Διαδίκτυο

Εκτεταμένο διαδικτυακό blackout: Όταν ένα αρχείο «γκρέμισε» το X, την ChatGPT και χιλιάδες ιστοσελίδες

Κοινωνία
Τεχνολογία: Κυβερνοεπιθέσεις από εξελιγμένους χάκερ σε επιχειρήσεις και οργανισμούς

Κυβερνοεπιθέσεις από εξελιγμένους χάκερ σε επιχειρήσεις και οργανισμούς

«Ψηφιακές Σκιές σε Τρίκαλα και Μετέωρα: Επιθέσεις χάκερ και ψεύτικες καταχωρήσεις κατοικιών που απειλούν τον τουρισμό - Ο Καθηγητής Οικονομίας και Νέων Τεχνολογιών Μάριος Παπαευσταθίου στο OPEN TV για τον αόρατο πόλεμο του 21ου αιώνα

Τεχνολογία
Τεχνολογία: Ψηφιακή επιτήρηση και πτυχία για influencers: Το νέο πρόσωπο της Κίνας

Ψηφιακή επιτήρηση και πτυχία για influencers: Το νέο πρόσωπο της Κίνας

Ο Καθηγητής Οικονομίας και Νέων Τεχνολογιών Μάριος Παπαευσταθίου στο ραδιόφωνο NEO 103.3 του Βόλου

Τεχνολογία
Τεχνολογία: Ο Τζένσεν Χουάνγκ προειδοποιεί: «Η Κίνα θα κερδίσει τον αγώνα της τεχνητής νοημοσύνης»

Ο Τζένσεν Χουάνγκ προειδοποιεί: «Η Κίνα θα κερδίσει τον αγώνα της τεχνητής νοημοσύνης»

Ο CEO της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ, προειδοποιεί ότι η Κίνα προηγείται στις τεχνολογίες AI και καλεί τις ΗΠΑ να κινηθούν γρηγορότερα.

Τεχνολογία