ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μεγάλο βήμα για την κλιματική αλλαγή: Τεχνητά φύλλα θα παγιδεύουν τις εκπομπές άνθρακα

«Με την περιτύλιξη της παραδοσιακής τεχνολογίας τεχνητών φύλλων μέσα σε αυτή την εξειδικευμένη μεμβράνη, ολόκληρη η μονάδα θα μπορεί να λειτουργήσει έξω, όπως τα φυσικά φύλλα», ανέφερε ο ερευνητής Meenesh Singh. Χάρη σε ένα πρωτοποριακό σχέδιο από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ιλινόις στο Σικάγο, τεχνητά φύλλα είναι έτοιμα να εγκαταλείψουν το εργαστήριο και να κάνουν...
Μεγάλο βήμα για την κλιματική αλλαγή: Τεχνητά φύλλα θα παγιδεύουν τις εκπομπές άνθρακα

«Με την περιτύλιξη της παραδοσιακής τεχνολογίας τεχνητών φύλλων μέσα σε αυτή την εξειδικευμένη μεμβράνη, ολόκληρη η μονάδα θα μπορεί να λειτουργήσει έξω, όπως τα φυσικά φύλλα», ανέφερε ο ερευνητής Meenesh Singh.

Χάρη σε ένα πρωτοποριακό σχέδιο από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ιλινόις στο Σικάγο, τεχνητά φύλλα είναι έτοιμα να εγκαταλείψουν το εργαστήριο και να κάνουν το ντεμπούτο τους στον πραγματικό κόσμο.

Οι εκπομπές άνθρακα συνεχίζονται αμείωτες σε μεγάλο μέρος του πλανήτη.

Για τους επιστήμονες και τους ακτιβιστές της κλιματικής αλλαγής, η μείωση των εκπομπών παραμένει η κορυφαία στρατηγική για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Αλλά οι ερευνητές αναζητούν επίσης τρόπους για να τραβήξουν τον άνθρακα από τον αέρα.

Οι επιστήμονες έχουν εφεύρει λοιπόν μια ποικιλία συσκευών μετατροπής άνθρακα, αλλά μία από τις πιο ελπιδοφόρες τεχνολογίες, το τεχνητό φύλλο, λειτουργεί μόνο στο εργαστήριο – μέχρι τώρα.

Οι ερευνητές στο Σικάγο έχουν σχεδιάσει ένα νέο τεχνητό φύλλο ικανό να μετατρέψει το CO2 και το νερό σε υδατάνθρακες στον πραγματικό κόσμο.

Στο εργαστήριο, το CO2 έρχεται σε μια καθαρή, συμπυκνωμένη μορφή. Εξωτερικά, το διοξείδιο του άνθρακα είναι πιο διάχυτο. Τα τεχνητά φύλλα δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα σε αυτό, όμως είμαστε σε καλό δρόμο.

«Μέχρι στιγμής, όλα τα σχέδια τεχνητών φύλλων που έχουν δοκιμαστεί στο εργαστήριο χρησιμοποιούν διοξείδιο του άνθρακα από πεπιεσμένες δεξαμενές», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Meenesh Singh, βοηθός καθηγητής χημικής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Illinois στο Σικάγο.

«Για να εφαρμοστούν με επιτυχία στον πραγματικό κόσμο, αυτές οι συσκευές πρέπει να είναι σε θέση να αντλούν διοξείδιο του άνθρακα από πολύ πιο αραιές πηγές, όπως ο αέρας και τα καυσαέρια, το οποίο είναι το αέριο που εκπέμπεται από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Αποτέλεσμα εικόνας για CO2-capturing artificial leaves

Αποτέλεσμα εικόνας για CO2-capturing artificial leaves

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μεγάλο βήμα για την κλιματική αλλαγή: Τεχνητά φύλλα θα παγιδεύουν τις εκπομπές άνθρακα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.