Η τεχνολογία έχει διεισδύσει σε κάθε γωνιά της καθημερινότητάς μας, αλλά έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιες συσκευές στο σπίτι σου ενδέχεται να “ακούνε” τις συνομιλίες σου; Από τις «έξυπνες» συσκευές μέχρι και τις συσκευές που χρησιμοποιείς καθημερινά, ορισμένες λειτουργίες τους μπορούν να σε βάλουν σε σκέψεις.
Οι έξυπνοι βοηθοί, όπως οι δημοφιλείς Alexa, Google Assistant και Siri, ενεργοποιούνται με φωνητικές εντολές. Ωστόσο, για να ανταποκρίνονται τόσο άμεσα, βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα, ακούγοντας τις συνομιλίες στο παρασκήνιο. Παρόμοια, έξυπνες τηλεοράσεις και συστήματα διασκέδασης που διαθέτουν μικρόφωνα για φωνητικές εντολές ή εφαρμογές βιντεοκλήσεων μπορεί να αποτελέσουν σημείο συλλογής δεδομένων.
Ακόμα και οι έξυπνες κάμερες ασφαλείας ή τα baby monitors ενδέχεται να αποθηκεύουν φωνητικά δεδομένα μέσω του cloud. Επιπλέον, αρκετά κινητά τηλέφωνα και laptops με ενσωματωμένους βοηθούς ή εφαρμογές που απαιτούν μικρόφωνο, μπορεί να παρακολουθούν τις συνομιλίες σου, συχνά για «εξυπηρέτηση» διαφημιστικών σκοπών.
Το ερώτημα είναι: Πόσο καλά γνωρίζεις τις ρυθμίσεις απορρήτου στις συσκευές σου; Ένα γρήγορο έλεγχο σε αυτές μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο συλλογής ανεπιθύμητων δεδομένων.
Πως να πω στον καλεσμένο να βγάλει τα παπούτσια του χωρίς να γίνω εκνευριστικός
Τι έτρωγαν οι φτωχοί και τι οι πλούσιοι στο Μεσαίωνα;
Απίστευτο, εξαφανίζουμε κάθε μέρα 1500 ποτήρια νερού ανά κάτοικο ενώ πίνουμε μόνο 5-6
Το πρώτο ξυπνητήρι το έφτιαξε έλληνας πριν από χιλιάδες χρόνια αλλά δεν είχε snooze