Yλικά για 25 μαλακά μπισκότα cookies:
¾ του φλιτζανιού νιφάδες βρώμης
¼ του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλιτζάνι ζάχαρη (ή υποκατάστατο ζάχαρης)
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 μεγάλο ασπράδι αυγού
1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας άγλυκες
Εκτέλεση:
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετείς τις νιφάδες βρώμης σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνεις για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, φροντίζεις να αναμείξεις σε ένα μπολ, το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το βούτυρο, το ελαιόλαδο και το αλάτι και χτυπάς το μείγμα.
Προσθέτεις το αυγό, τα ασπράδια και τη βανίλια, μέχρι το μείγμα να γίνει ομογενές! Προσθέτεις στο μείγμα τις σταγόνες σοκολάτας και τις νιφάδες βρώμης και τοποθετείς το υλικό στο ψυγείο για μια ώρα.
Βγάζεις το υλικό από το ψυγείο και τοποθετείς μεγάλες κουταλιές του μείγματος σε ταψί. Ψήνεις σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180 βαθμούς για 10 με 12 λεπτά, ώσπου τα μπισκότα να ροδίσουν.
Πρόσεξε μην παραψήσεις τα μπισκότα αφού εσωτερικά πρέπει να είναι μαλακά.
Θρεπτική αξία ανά δύο μπισκότα: 108 θερμίδες, 5 γραμμ. λίπος, 15γραμμ. Υδατάνθρακες, 2 γραμμ. Πρωτεΐνες, 1 γραμμ. φυτικές ίνες, 1mg σίδηρος, 7mg ασβέστιο, 66 mg νάτριο.
Πηγή: shape.gr