Sportime

Το επικίνδυνο φυτό που τα φύλλα του λέγονται παγίδες αρκούδας και μπορεί να σκοτώσει όποιον το πλησιάζει

Το φυτό με τα φύλλα που λέγονται παγίδες αρκούδας

Παύλος Ροδίτης 1 λεπτά ανάγνωσης
Το φυτό με τα φύλλα που λέγονται παγίδες αρκούδας
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Το φυτό που τρώει λέγεται σαρκοφάγο.

Πασίγνωστη η Διωναία η μυγοπαγίδα (Dionaea muscipula). Το πιο διάσημο σαρκοφάγο φυτό. Με φύλλα σαν «παγίδες αρκούδας» που κλείνουν όταν ένα έντομο αγγίξει τις εσωτερικές του τρίχες.

Είναι στις ανατολικές ΗΠΑ. Διατροφή κυρίως μύγες, αράχνες και μικρά έντομα. Τα φύλλα κλείνουν πολύ γρήγορα. Σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο και παγιδεύουν το έντομο.

Άλλο γνωστό είναι η Νεπένθης (Nepenthes). Έχει φύλλα σε σχήμα αγγείου (pitcher plant), γεμάτα υγρό στο εσωτερικό.

Είναι σε τροπικές περιοχές, όπως Νοτιοανατολική Ασία. Τα έντομα γλιστρούν στο υγρό και πνίγονται. Και στη συνέχεια αποσυντίθενται για να απορροφήσει το φυτό τα θρεπτικά συστατικά.

ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΝΟΥΣ

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Παύλος Ροδίτης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα