Γίνε σεφ! O chef της ημέρας είσαι εσύ. Τι masterchef και κουραφέξαλα. Φτιάξε τη συνταγή της ημέρας. Τα μεξικάνικα fajitas. Τορτίγιες με κοτόπουλο και γουακαμόλε.
Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:
Για τη μαρινάδα θα πρέπει να έχεις:
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 λάιμ
- 1 κουταλιά γλυκό κύμινο
- 1 κουταλιά σούπας πάπρικα
- 1 κουταλιά γλυκού πιπέρι καγέν
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 κρεμμύδι
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- αλάτι
- πιπριέ
Για τα λαχανικά
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 λάιμ
- (flour tortillas)
Για το γουακαμόλε
- 3 ώριμα αβοκάντο
- 1 λάιμ
- 1 μικρο κρεμμύδι
- 2 ντομάτες
- 3 κουταλιές σούπας κόλιανδρο φρέσκο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι καγέν
και…
- 1 στραγγιστό γιαούρτι 200 γραμ.
- λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί
- 8 πίτες μεξικάνικες
Ξεκινάμε
Για τα fajitas (φαχίτας) με κοτόπουλο, κόβουμε πρώτα το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Το βάζουμε σε σακούλα τροφίμων. Προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 30′. Όσο πιο πολύ αφήσουμε τόσο πιο ωραίο θα γίνει. Το ψήνουμε σε γκριλιέρα 4′-5′ από κάθε πλευρά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά να μαλακώσουν. Στύβουμε το λάιμ
Γουακαμόλε
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το λιώνουμε με πιρούνι Προσθέτουμε ψιλοκομμένες τις ντομάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο καθώς κι όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και παγώνουμε.
Τυλίγουμε τις πίτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για 5′ στους 200ºC να ζεσταθούν αλλά όχι να ξεραθούν. Τις γεμίζουμε με κοτόπουλο, γουακαμόλε, λαχανικά γιαούρτι και τυρί, τυλίγουμε και απολαμβάνουμε.
Καλή όρεξη!
Πηγή: argiro.gr