FEATURED

Πώς προετοιμάζεται ο Andrea Kimi Antonelli για το ντεμπούτο του;

Ο Andrea Kimi Antonelli δεν περιμένει την επιστροφή του καλού καιρού για να φτιάξει ένα υγιές σώμα. Η ζωή ενός οδηγού F1 δεν έχει να κάνει μόνο με τη λάμψη και τη φήμη!
Πώς προετοιμάζεται ο Andrea Kimi Antonelli για το ντεμπούτο του;

Οι οδηγοί αγώνων είναι αθλητές. Αλλά οι 20 τυχεροί που θα αγωνιστούν στο Grand Prix έχουν πιθανώς την καλύτερη φυσική κατάσταση από κάθε οδηγό αγώνων. Προφανώς, όταν μεταβαίνουμε από τις φόρμουλες προώθησης στη Formula 1 , το χάσμα δεν είναι μόνο όσον αφορά τις επιδόσεις. Οι σωματικές απαιτήσεις της οδήγησης ενός μονοθέσιου F1 είναι απαράμιλλες, και αυτό ακριβώς ανακαλύπτει ο Andrea Kimi Antonelli αυτόν τον χειμώνα.

Ο Ιταλός, νέος στρατηλάτης της Mercedes στη θέση του Lewis Hamilton , ο οποίος βρισκόταν σε μια περίοδο ανακάλυψης στη Ferrari τις τελευταίες εβδομάδες, ακολουθεί ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης. Στα 18 του, το θαύμα δυναμώνει το σώμα του και επιταχύνει την ανάπτυξή του. Το μενού είναι αντάξιο των καλύτερων θεραπειών μετά τις διακοπές. Ατελείωτα μήκη πισίνας για τη βελτίωση της αναπνευστικής ικανότητας και της αντοχής (οι πιλότοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κρατώντας την αναπνοή τους), προπόνηση δύναμης για την ενίσχυση του σώματος κατά τις στροφές και τις φάσεις πέδησης και ενίσχυση του λαιμού για να αποφευχθεί η έκθεση στο G και το βάρος του κράνους όταν στρίβετε με υψηλή ταχύτητα. Το κεφάλι μπορεί να ζυγίζει έως και 5 φορές το αρχικό του βάρος!

” Ο πραγματικός λόγος που ο λαιμός είναι τόσο σημαντικός είναι να δεις πού πας “, είπε ο πρώην προπονητής του Sebastian Vettel, Antti Kontsas, στην επίσημη ιστοσελίδα της F1 το 2024. ” Περισσότερα Όσο πιο σταθερό είναι το κεφάλι σου, τόσο περισσότερες πληροφορίες λαμβάνει ο εγκέφαλός σου. που μπορεί να καθοδηγήσει τις αποφάσεις σας καθώς οδηγείτε στην πίστα. Εάν δεν μπορείτε να δείτε ακριβώς πού πηγαίνετε και δεν μπορείτε να πλοηγηθείτε σωστά στο κομμάτι, δεν έχετε καμία πιθανότητα να κερδίσετε ένα εκατοστό ή ένα δέκατο του δευτερολέπτου που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά . »

Αυτή η κουραστική δουλειά είναι κάτι που κάνουν όλοι οι οδηγοί της F1. Αλλά για τον Andrea Kimi Antonelli, αυτό είναι ένα πρώτο και κρίσιμο βήμα. Ο πρωτάρης δεν είχε δοκιμάσει ποτέ έναν αγώνα που να διαρκεί περισσότερο από μία ώρα στη Formula 2 μέχρι τότε . Από εδώ και πέρα, πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει ένα Grand Prix διάρκειας κατά μέσο όρο 1h30, ή ακόμα και περισσότερο από 2h σε περίπτωση πολυάριθμων εξουδετερώσεων και του οποίου το ρυθμιστικό όριο είναι 3h. Αυτές οι φωτογραφίες επιτρέπουν επίσης στη Mercedes να επικοινωνήσει για έναν νέο συνεργάτη, τον προμηθευτή εξοπλισμού Adidas. Η επωνυμία των τριών λωρίδων θα προμηθεύσει την ομάδα με τα αστέρια με ρούχα μετά από μια πολυετή συμφωνία που επιτεύχθηκε τον περασμένο μήνα.

Ο χειμώνας ήταν γεμάτος και εκτός των αθλητικών και σωματικών του δραστηριοτήτων αφού ο Andrea Kimi Antonelli ήταν απασχολημένος με το δίπλωμα οδήγησης. Πράγματι, το θαύμα από τη Μπολόνια εκμεταλλεύτηκε το χειμερινό διάλειμμα για να πάρει στα χέρια του αυτό το πολύτιμο σουσάμι που θα του επιτρέψει να πάρει το τιμόνι αλλού εκτός από την πίστα… με ρυθμιζόμενη ταχύτητα φυσικά.

Δες  όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Μισή προπόνηση και… τραυματίας! Ξεκίνησε την απόσβεση ο Σισοκό!

Παναθηναϊκός: Μισή προπόνηση και… τραυματίας! Ξεκίνησε την απόσβεση ο Σισοκό!

Από το αεροδρόμιο, στα γραφεία για υπογραφές, στη προπόνηση και κατευθείαν στο… ιατρικό δελτίο ο Μούσα Σισοκό!

Ποδόσφαιρο
Κοινωνία: Έρευνα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Οι Έλληνες σε οικονομική ασφυξία – Τελειώνουν τα λεφτά στις 18 του μήνα για 6 στα 10 νοικοκυριά

Έρευνα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Οι Έλληνες σε οικονομική ασφυξία – Τελειώνουν τα λεφτά στις 18 του μήνα για 6 στα 10 νοικοκυριά

Οικονομική ανασφάλεια, περικοπές σε βασικές ανάγκες και αδυναμία αποταμίευσης καταγράφει η ετήσια έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Κοινωνία
Κοινωνία: Μας έστειλε για… χόρτα η Έφη Αχτσιόγλου: Aνακάλυψε τον εχθρό του βιγκανισμού και είναι ο… Τραμπισμός

Μας έστειλε για… χόρτα η Έφη Αχτσιόγλου: Aνακάλυψε τον εχθρό του βιγκανισμού και είναι ο… Τραμπισμός

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου, «κούφανε» τους πάντες με τα... χορτοφαγικά συμπεράσματά της

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση Alco: Αταλάντευτη η δυναμική Καρυστιανού με το 26% να βλέπει θετικά το κόμμα της – Στο 23,5% η ΝΔ

Δημοσκόπηση Alco: Αταλάντευτη η δυναμική Καρυστιανού με το 26% να βλέπει θετικά το κόμμα της – Στο 23,5% η ΝΔ

Σχεδόν οι 4 στους 10 αναποφάσιστους σκέφτονται να ψηφίσουν το κόμμα Καρυστιανού - Το 75% θέλει να «πειστεί» από το κυβερνητικό της πρόγραμμα

Κοινωνία
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Πρόταση για Πελίστρι!

Παναθηναϊκός: Πρόταση για Πελίστρι!

Ο Παναθηναϊκός απέρριψε μεγάλη πρόταση για τον Πελίστρι!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Η επιβεβαίωση για την ανανέωση του Ζέλσον Mάρτινς

Ολυμπιακός: Η επιβεβαίωση για την ανανέωση του Ζέλσον Mάρτινς

Ο Ζέλσον Μάρτινς, παρά τα όσα έβγαζαν προς τα έξω οι εκπρόσωποι του, ήθελε να ανανεώσει στον Ολυμπιακό. Όπως και έγινε, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Sportime.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Συμφωνία με Φρουκ, πιέζει η πλευρά του Κροάτη

Παναθηναϊκός: Συμφωνία με Φρουκ, πιέζει η πλευρά του Κροάτη

Ο Παναθηναϊκός τα έχει βρει με τον Τόνι Φρουκ! Πιέζει ο Κροάτης να ρίξει τις απαιτήσεις της η Ριέκα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΛ Νοvibet: Η μεταγραφή του προέδρου και οι ενστάσεις του Παντελίδη

ΑΕΛ Νοvibet: Η μεταγραφή του προέδρου και οι ενστάσεις του Παντελίδη

Επιλογή, κυρίως της διοίκησης της ΑΕΛ, ο Βέλγος επιθετικός Ζουλιέν Νγκόι.

Ποδόσφαιρο
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η Υπαπαντή του Κυρίου: Η μητρότητα, η αγκαλιά του Συμεών και το θαύμα της ζωής

Η Υπαπαντή του Κυρίου: Η μητρότητα, η αγκαλιά του Συμεών και το θαύμα της ζωής

Η Υπαπαντή είναι ένα ευλογημένο «εγχειρίδιο» μητρότητας - Από την αγκαλιά της μάνας Παναγίας στην αγκαλιά της Εκκλησίας και τον τύπο της που είναι ο Δίκαιος Συμεών

Ελευθέριος Ανδρώνης