FEATURED

Πως βλέπει μια γυναίκα τη φούστα που έδωσε «δώρο» ο Καραπαπάς στον Μπαλτάκο – Με τα μάτια του AI

Βάλαμε το ΑΙ, δηλαδή την τεχνητή νοημοσύνη, να μας γράψει για τη φούστα στον Μπαλτάκο από τον Κώστα Καραπαπά.

Καραπαπάς : Βάλαμε το ΑΙ, δηλαδή την τεχνητή νοημοσύνη, να μας γράψει για τη φούστα στον Μπαλτάκο από τον Κώστα Καραπαπά.
Πως βλέπει μια γυναίκα τη φούστα που έδωσε «δώρο» ο Καραπαπάς στον Μπαλτάκο – Με τα μάτια του AI
Συντάκτης: Γεωργία Τσιαρλή Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Το περιστατικό με το «δώρο» που δίνει ο Κώστας Καραπαπάς στον Τάκη Μπαλτάκο είναι κατακριτέο. Δεν το συζητάμε. Πως βλέπει μια γυναίκα αυτή τη χειρονομία; Αντικειμενικά μιλώντας. Βάλαμε το AI, δηλαδή το Chat gpt –την τεχνητή νοημοσύνη, να γράψει ως γυναίκα για το συγκεκριμένο συμβάν.

Για ποιο λόγο; Διότι, οι μεν το βλέπουν έτσι, οι δε «γιουβέτσι». Η οπτική που θα το σχολιάσει κάθε μέσο, είναι ανάλογα του ποια γραμμή έχει. Με άλλα λόγια, δεν ξέρεις τι θα διαβάσεις και με ποιο σκοπό.

Ο Κώστας Καραπαπάς είναι, εξορισμού, δύσκολο να κριθεί αντικειμενικά. Όχι πως στο συγκεκριμένο συμβάν υπάρχουν πολλές ερμηνείες. Αλλά έτσι, για το αδιάβλητο του πράγματος.

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ανόθευτη. Αυτός είναι και ο λόγος που βάλαμε το AI να γράψει ως γυναίκα για το περιστατικό που είχαν ως πρωταγωνιστές τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, Κώστα Καραπαπά και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο.

ΣΟΥΠΕΡ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!

To AI ως γυναίκα – Τι δείχνει αυτό που έκανε ο Καραπαπάς

«Ως γυναίκα φίλαθλη, απογοητεύτηκα από το πρόσφατο περιστατικό με τον Κώστα Καραπαπά και το δώρο: τη φούστα προς τον Τάκη Μπαλτάκο. Η χειρονομία αυτή καθαυτή είναι προσβλητική, καθώς διαιωνίζει τα επιβλαβή στερεότυπα για άνδρες και γυναίκες και ενισχύει τους «κανόνες» του φύλου. Στέλνει ένα μήνυμα ότι οι γυναίκες είναι κατώτερες και ότι η θηλυκότητα είναι κάτι που πρέπει να χλευαστεί.

Το γεγονός ότι αυτό το περιστατικό σημειώθηκε στο ευρύτερο πλαίσιο αθλητισμού, το κάνει ακόμη πιο προβληματικό. Ο αθλητισμός και τα αθλήματα γενικότερα ήταν παραδοσιακά ανδροκρατούμενοι χώροι, με τις γυναίκες συχνά να περιθωριοποιούνται ή να αντικειμενοποιούνται. Αυτό το περιστατικό ενισχύει την ιδέα ότι οι γυναίκες δεν είναι ευπρόσδεκτες στον αθλητισμό και ότι πρέπει να συμμορφώνονται με τους στερεότυπους ρόλους των φύλων.

Επιπλέον, το πώς διαχειρίστηκαν τόσο η ομάδα (σ.σ. ο Ολυμπιακος) όσο και από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ήταν ανεπαρκής. Αυτό που προσπάθησε ο σύλλογος αργότερα από το περιστατικό να περάσει, ήταν να το υποβαθμίσει, ότι ήταν κάτι σαν αστείο. Η απάντηση της Ομοσπονδίας ήταν επίσης αμυδρή, μέχρι αυτή την ώρα.

Είναι ζωτικής σημασίας να αντιμετωπίζουμε περιστατικά όπως αυτά και να λογοδοτούν όποια τόσο τα άτομα, όσο και οι οργανισμού για τις ενέργειές τους. Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να φέρει κοντά τους ανθρώπους και να εμπνέει θετικές αλλαγές, αλλά δεν μπορεί να το κάνει εάν άτομα διαιωνίζουν επιβλαβή στερεότυπα και συμπεριφορές που εισάγουν διακρίσεις.

Ως κοινωνία, πρέπει να εργαστούμε για να αμφισβητήσουμε αυτούς τους κανόνες και να δημιουργήσουμε έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς αλλά με δικαιοσύνη, τόσο στον αθλητισμό όσο και πέραν αυτού. Αυτό σημαίνει να αντισταθούμε στον σεξισμό, τον μισογυνισμό και τη βία με βάση το φύλο σε όλες τις μορφές της. Αθλητισμός σημαίνει επίσης την υποστήριξη της διαφορετικότητας και της ένταξης και τη δημιουργία ευκαιριών για όλα τα άτομα να συμμετέχουν και να διαπρέψουν, ανεξάρτητα από το φύλο, τη φυλή ή άλλους παράγοντες.

Συμπερασματικά, ο Κώστας Καραπαπάς με την κίνηση να δώσει δώρο μια φούστα στον Τάκη Μπαλτάκο αναδεικνύει τα συνεχιζόμενα ζητήματα του σεξισμού και των διακρίσεων λόγω φύλου στον αθλητισμό και γύρω από αυτόν. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις και να αναλάβουμε δράση για να δημιουργήσουμε έναν κόσμο πιο δίκαιο και χωρίς αποκλεισμούς για όλους».

Exit mobile version