Toυρκία: Έλληνες χάκερς χτύπησαν το τουρκικό υπ. Άμυνας – Έρχεται μεγαλύτερο χτύπημα
Τουρκία: Έλληνες χάκερς «χτύπησαν» τη σελίδα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας. Μάλιστα, γράφει το militaire.gr, σε μήνυμα τους αναφέρουν πως πήραν «πρωτοβουλίες για εμπλοκή ενάντια στον επιθετικό, παράνομο και ασύμμετρο πόλεμο που μας έχει κηρύξει η Τουρκία». «Υπερασπιζόμαστε την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της πατρίδας μας. Η πράξη μας δεν αποτελεί αυθαίρετη επίθεση, αλλά αντεπίθεση. Κάθε...Τουρκία: Έλληνες χάκερς «χτύπησαν» τη σελίδα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.
Μάλιστα, γράφει το militaire.gr, σε μήνυμα τους αναφέρουν πως πήραν «πρωτοβουλίες για εμπλοκή ενάντια στον επιθετικό, παράνομο και ασύμμετρο πόλεμο που μας έχει κηρύξει η Τουρκία».
«Υπερασπιζόμαστε την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της πατρίδας μας. Η πράξη μας δεν αποτελεί αυθαίρετη επίθεση, αλλά αντεπίθεση. Κάθε φορά που θα χρειαστεί να το κάνουμε θα το πράττουμε με μεγαλύτερη ένταση. Σήμερα ήταν το υπουργείο Άμυνας, αύριο θα είναι η οικονομία σας», καταλήγουν.
Τούρκοι χάκερς είχαν επιτεθεί στο υπουργείο Ενέργειας της Ελλάδας καθώς και σε άλλες ελληνικές ιστοσελίδες.
Την ίδια ώρα ελληνικά όπλα που έχουν αγοραστεί από την Ρωσία, προκαλούν πονοκέφαλο στην Άγκυρα με την αποτελεσματικότητά τους.
Ένα από αυτά είναι το OSA AKM (SA-8 Gecko), ένα όπλο που σχεδιάστηκε για να καλύψει το κενό μεταξύ των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς SA-6 και των μικρού βεληνεκούς SA-7/9 και μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στα τουρκικά drones.
Πρόκειται για ένα πυραυλικό σύστημα εδάφους – αέρος παντός καιρού και χαμηλού ύψους, το οποίο τέθηκε σε υπηρεσία το 1974.
Η βελτιωμένη έκδοση SA-8B παρουσιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80, με σημαντικότερη διαφορά τον μεγαλύτερο αριθμό μεταφερόμενων βλημάτων (6), που είναι βελτιωμένης έκδοσης με μεγαλύτερη εμβέλεια και ταχύτητα. Τον τύπο αυτό απέκτησε και ο Ελληνικός Στρατός.
Σε σύγκριση με άλλα αντίστοιχα δυτικά συστήματα, το SA-8 συναγωνίζεται σε βεληνεκές το γαλλικό Crotale, ενώ μπορεί να πλήξει στόχους σε μεγαλύτερα υψομετρικά όρια της κατηγορίας του I-HAWK (το οποίο όμως δεν είναι αυτοκινούμενο).
Τα πρώτα 12 συστήματα ΟSΑ-ΑΚ αποκτήθηκαν δωρεάν από τα αποθέματα του στρατού της πρώην Ανατολικής Γερμανίας και εισήχθησαν στον Ελληνικό Στρατό το 1992. Με τα συστήματα αυτά συγκροτήθηκε και εξοπλίστηκε μία επιπλέον αντιαεροπορική μοίρα, η 182 ΜΚ/Β (Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων) στο Δ’ Σώμα Στρατού στη Θράκη.
Το 1998 αγοράστηκαν 20 επιπλέον μεταχειρισμένα συστήματα ΟSΑ-ΑΚΜ από τη Ρωσία, ενώ εκσυγχρονίστηκαν τα αρχικά 12 ΟSΑ-ΑΚ στο επίπεδο ΑΚΜ. Βρίσκονται σε Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω, Ρόδο.
Τα τελευταία χρόνια η Τουρκία έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να καταστεί παγκόσμιος παίκτης, στην κατηγορία των Μη Επανδρωμένων Οχημάτων όμως τα τουρκικά drones μπορούν εύκολα να ανιχνευτούν και να καταστραφούν από τα ελληνικά OSA AKM.
Τα συγκεκριμένα συστήματα εδάφους έχουν καταστρέψει δεκάδες τουρκικά drones που χρησιμοποιεί το Αζερμπαϊτζάν στην διένεξη με την Αρμενία στο Ναγκόρνο Καραπμάχ.