Formula 1: Το 2027 θα είναι αγνώριστο με 10 Sprint και επιστροφές σε Τουρκία και Πορτογαλία
Δέκα Sprint και δύο μεγάλες επιστροφές αλλάζουν το 2027.
Με σημαντικές αλλαγές θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Formula 1 το 2027, καθώς το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει 24 Grand Prix και αριθμό-ρεκόρ δέκα Sprint αγώνων.
Η σεζόν θα αρχίσει στις 14 Μαρτίου στο Μπαχρέιν και θα ολοκληρωθεί στις 12 Δεκεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι. Τα Sprint αυξάνονται από έξι σε δέκα και θα γίνουν σε Μπαχρέιν, Αυστραλία, Ιαπωνία, Καναδά, Μονακό, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Βραζιλία, Κατάρ και Άμπου Ντάμπι. Το Μονακό θα φιλοξενήσει Sprint για πρώτη φορά.
Μεγάλη αλλαγή υπάρχει και στις πίστες. Η Πορτογαλία επιστρέφει στο Πορτιμάο στις 20 Ιουνίου, για πρώτη φορά μετά το 2021, ενώ το Istanbul Park επιστρέφει στις 3 Οκτωβρίου. Η Τουρκία έχει ήδη συμφωνία πέντε ετών, έως το 2031.
Από το πρόγραμμα του 2027 απουσιάζουν το Ζάντβορτ και η Βαρκελώνη. Το ισπανικό Grand Prix θα γίνει στη Μαδρίτη, ενώ η Βαρκελώνη μπαίνει σε σύστημα εναλλαγής με το Σπα και θα επιστρέψει το 2028.
Η Formula 1 κρατά έτσι τους 24 αγώνες, αλλά αυξάνει αισθητά τα αγωνιστικά Σαββατοκύριακα με Sprint και επαναφέρει δύο πίστες που είχαν χαθεί από το καλεντάρι.
