Ιστιοπλοΐα: Δυνατό ελληνικό ξεκίνημα στους Μεσογειακούς Αγώνες – Πρωτιές για Γκίκα, Σταθά και Ποντίφηξ
Δυνατό ελληνικό ξεκίνημα στα νερά του Τάραντο
Με δυνατές εμφανίσεις και πρωτιές άρχισε η ελληνική ιστιοπλοΐα στους Μεσογειακούς Αγώνες του Τάραντο, με Γκίκα, Σταθά και Ποντίφηξ να βρίσκονται ήδη στις κορυφαίες θέσεις της γενικής κατάταξης από νωρίς.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28-08-2026
ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Δυναμικά ξεκίνησαν οι Έλληνες ιστιοπλόοι τους αγώνες τους στους Μεσογειακούς του Τάραντο.
Στα ILCA 6 η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2025 και 2026 στην κατηγορία Youth Ερμιόνη Γκίκα (φωτ.) στις δύο πρώτες ιστιοδρομίες τερμάτισε 1 και 10 αντίστοιχα και με 11 βαθμούς είναι 4η ανάμεσα σε 19 σκάφη από 12 χώρες. Η Βαρβάρα Πόρτολου είναι 15η με 28 βαθμούς (15, 13).
Στα ILCA 7 ο Μάριος Σταθάς τερμάτισε 6 κα 1 αντίστοιχα και με 7 βαθμούς είναι 2ος μεταξύ 19 σκαφών από 12 χώρες.
Ο Αδαμάντιος Πετριανός βρίσκεται στην 8η θέση με 17 βαθμούς (7, 10). Στα iQFOiL γυναικών η Δανάη Ποντίφηξ τερμάτισε 1η στην μοναδική κούρσα που έχει γίνει και είναι 1η ανάμεσα σε 10 σκάφη από 6 χώρες. Η Δανάη Γιαννούλη βρίσκεται στην 9η θέση.
Στην κατηγορία των ανδρών ο Πέτρος Κονταρίνης τερμάτισε 11ος και στη γενική βαθμολογία των 12 σκαφών από 8 χώρες είναι 11ος με 11 βαθμούς. Στην 12η θέση βρίσκεται ο Αλέξανδρος Κοκκινάκης, ο οποίος τερμάτισε 12ος.
Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ILCA 7 ανδρών που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ιρλανδία ο Γεώργιος Παπαδάκος ανέβηκε στην 37η θέση με 96 βαθμούς και ο Αθανάσιος Κυφίδης είναι 47ος με 128 βαθμούς σε σύνολο 141 σκαφών από 45 χώρες.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΟ
