Χαμός στα social με το πετσόκομμα της Σίας Κοσιώνη στην κυβέρνηση
Νέο κανάλι - νέα... Κοσιώνη - Στην πρεμιέρα της στον ANT1 καυτηρίασε την κυβέρνηση για το ζήτημα της ακρίβειας
Πολλές συζητήσεις στα social media έχει προκαλέσει το… πετσόκομμα της Σίας Κοσιώνη για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Αλλάζοντας 180 μοίρες το δημοσιογραφικό προφίλ που συντηρούσε ως πρόσφατα στον ΣΚΑΪ, η δημοσιογράφος εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστική προς την κυβέρνηση, αυτή τη φορά κάνοντας πρεμιέρα ως σχολιάστρια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.
«Ακούει ο κόσμος για το “θαύμα της ανάπτυξης”, το “θαύμα των υπερπλεονασμάτων” και ο ίδιος μόνο θαύμα δεν περνάει. Νομίζω ότι η βασική στόχευση, ήταν να στείλει ένα μήνυμα στα, αποξενωμένα από τη Νέα Δημοκρατία, ακροατήρια, γιατί αυτά είναι ένα πολύ καθοριστικό και σημαντικό στην παρούσα πολιτική συγκυρία κομμάτι του πληθυσμού», σχολίασε αρχικά η Σ. Κοσιώνη και πρόσθεσε παρακάτω:
«Το μεγάλο πρόβλημα με τις κυβερνήσεις Μητσοτάκη οι οποίες, κακά τα ψέματα, έχουν μοιράσει χρήμα, έχουν δώσει ενισχύσεις, είναι ότι έχουν πέσει στον κουβά της ακρίβειας. Και εγώ ουσιαστικά, μέτρα για την ακρίβεια δεν είδα. Δίνεις παραπάνω χρήματα στον κόσμο, αν είναι ακριβότερο το σούπερ μάρκετ και ακριβότερα τα ενοίκια, αυτά τα χρήματα πολύ απλά θα πάνε εκεί. Ο κόσμος θέλει φθηνότερο σούπερ μάρκετ και φθινότερα ενοίκια. Έτσι ώστε αυτά τα χρήματα να αποτελέσουν μια ανάσα. Δεν θέλει χαρτζιλίκι, θέλει ένα μόνιμο και διατηρήσιμο εισόδημα».
Μετά από μια ολόκληρη εικοσαετία στο τηλεοπτικό μετερίζι του ΣΚΑΪ, η Σία Κοσιώνη έχει αφήσει ένα ξεκάθαρο πολιτικό αποτύπωμα που δικαίως «ξενίζει» όσους ακούν σήμερα την απότομη αλλαγή της. Πολλοί αναρωτήθηκαν με χιούμορ στο διαδίκτυο αν πρόκειται για την ίδια δημοσιογράφο η κάποια… σωσία της. Στα σχόλια που κυριάρχησαν στα social, οι περισσότεροι παρατηρούν πόσο ριζικά μπορεί να αλλάξει η «γραμμή» ενός δημοσιογράφου αναλόγως με την τηλεοπτική στέγη που θα βρεθεί. Γεγονός που σίγουρα δεν τιμά την αξιοπιστία της ελληνικής δημοσιογραφίας.
Μέχρι πριν λίγους μήνες (συγκεκριμένα τον Μάιο του 2026 ήταν η τελευταία της εκπομπή στον ΣΚΑΪ) θεωρούταν αδιανόητο να ακουστούν από το στόμα της κας Κοσιώνη τα παραπάνω σχόλια. Η επίδραση των τηλεοπτικών συμβολαίων στο προφίλ ενός δημοσιογράφου, δεν μπορεί παρά να δημιουργεί προβληματισμό για την ποιότητα της ενημέρωσης.
Η απότομη (και για πολλούς απρόσμενη) «στροφή» της Σίας Κοσιώνη προκαλεί μια εύλογη απορία: ο κριτικός λόγος της υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια και «καταπιεζόταν» κάτω από τη φιλοκυβερνητική στάση του ΣΚΑΪ ή είναι καθαρά προϊόν μιας δημοσιογραφίας - «χαμαιλέοντα» που προσαρμόζεται παντού και υιοθετεί τα πάντα;
Οι Έλληνες πράγματι δεν θέλουν «χαρτζιλίκι» και επιδόματα φτώχειας, αλλά το να πάρουν πίσω τη χαμένη τους αξιοπρέπεια. Όμως που ήταν η κα Κοσιώνη για να τα πει αυτά τα προηγούμενα 7 χρόνια;
