Sportime

ΕΣΥ: Μας χτύπησε η «ανάπτυξη» κατακέφαλα - Πέφτουν ταβάνια στο «Παίδων»!

Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για την Υγεία διασύρονται συνεχώς από την ίδια την πραγματικότητα και τις απανωτές καταρρεύσεις σε νοσοκομεία

Κώστας Πετρόπουλος 2 λεπτά ανάγνωσης
ΕΣΥ: Μας χτύπησε η «ανάπτυξη» κατακέφαλα - Πέφτουν ταβάνια στο «Παίδων»!
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

To «καλύτερο ΕΣΥ όλων των εποχών» κατά Άδωνι Γεωργιάδη, εξακολουθεί να παρουσιάζει εικόνες κατάρρευσης που πιθανόν να μη συναντούσε κανείς ούτε σε νοσοκομεία της Αφρικής. Η κατάρρευση δομικών υλικών έχει γίνει πλέον συχνότατο φαινόμενο σε δημόσια νοσοκομεία και σχολεία, με το Sportime να δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στο συγκεκριμένο ζήτημα δημοσιεύοντας νέα περιστατικά, καθώς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές που καθημερινά εκτίθενται σε κινδύνους.

Η ίδια νοοτροπία αδιαφορίας που έφερε το έγκλημα στα Τέμπη, δυστυχώς εξακολουθεί να επιβιώνει στις κυβερνητικές πολιτικές. Έτσι, την ώρα που το υπουργείο Υγείας κομπάζει για το επίπεδο δημόσιας υγείας, εκείνο κυριολεκτικά καταρρέει στα… κεφάλια μας. Αυτό ακριβώς συνέβη το βράδυ της Πέμπτης στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Σε κοινόχρηστο χώρο στις τουαλέτες του πρώτου ορόφου εργαστηρίων, κατέρρευσε από το πουθενά ένα μεγάλο τμήμα της ψευδοροφής μαζί με βαριά σίδερα του «σκελετού» της.

Για άλλη μια φορά, ήταν θαύμα που εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν κανείς από κάτω. Η πικρή ειρωνεία «μιλά» από μόνη της: σε μια δομή υγείας που υποτίθεται λειτουργεί για να θεραπεύει, τελικά λειτουργεί ως νοσοκομείο που απειλεί να στείλει πολίτες στο… νοσοκομείο.

Οι κενές θριαμβολογίες της κυβέρνησης με φόντο κάποιους (ελάχιστους στο σύνολο της χώρας) ανακαινισμένους χώρους, δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα που κυριολεκτικά μας χτυπά… κατακέφαλα. Το κάθε νοσοκομείο δεν κρίνεται από τις κορδέλες των εγκαινίων και τις επιλεκτικές φωτογραφίες, αλλά από το κατά πόσο προσφέρουν ασφαλή περίθαλψη και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, σε κάθε εκατοστό του κτιρίου.

Κάθε φορά που συμβαίνει μια κατάρρευση, το θέμα λήγει με μια υπόσχεση διερεύνησης και τίποτε το ουσιαστικό δεν γίνεται, μέχρι την… επόμενη κατάρρευση. Το ΕΣΥ δεν χρειάζεται άλλους πανηγυρικούς τίτλους. Χρειάζεται ασφαλή κτίρια, στελέχωση, επαρκή χρηματοδότηση, συστηματικούς ελέγχους και κυρίως λογοδοσία για τα τριτοκοσμικά φαινόμενα που παρουσιάζει. Γιατί την επόμενη φορά μπορεί να μη μιλάμε για ένα περιστατικό χωρίς τραυματισμούς. Και τότε οι εκ των υστέρων εξηγήσεις, οι ανακοινώσεις και οι υποσχέσεις δεν πρόκειται να πείσουν κανέναν.

ΕΣΥ: Πέφτουν ταβάνια στο «Παίδων»!
ΕΣΥ: Πέφτουν ταβάνια στο «Παίδων»!
ΕΣΥ: Πέφτουν ταβάνια στο «Παίδων»!

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Κώστας Πετρόπουλος

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα