Sportime

Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγες ζήτησαν να συλληφθούν!

Ποια ήταν η αντίδραση των αρχών

Sportime Team 1 λεπτά ανάγνωσης
Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγες ζήτησαν να συλληφθούν!
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Περίπου 40 πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το Α.Τ του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη ζητώντας από τις Αρχές να συλληφθούν προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία αίτησης ασύλου για να λάβουν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, πρόκειται για Κούρδους πρόσφυγες από το Ιράκ, οι οποίοι με τη βοήθεια λαθροδιακινητών πέρασαν τα σύνορα της χώρας μας από τον Έβρο. Απώτερος σκοπός τους είναι να καταλήξουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Το συμβάν με τους πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, λίγο μετά τις 21:00, ο φρουρός του αστυνομικού τμήματος ενημέρωσε το κέντρο επιχειρήσεων για την παρουσία των νεαρών προσφύγων. Η αντίδραση της νέας διοίκησης της ΓΑΔΘ ήταν άμεση και αποτελεσματική.

Με εντολή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Λάζαρου Μαυρόπουλου, οι πρόσφυγες προσήχθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο η ομάδα των 40 περίπου ατόμων ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών επιβιβάστηκε σε όχημα της αστυνομίας, ώστε να ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες μετά τη σύλληψή τους.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο με τους πρόσφυγες να συλλαμβάνονται:

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.

Επίσης σε κατηγορίες: ExtraTime

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Sportime Team

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα