Sportime

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ

Είναι κοντά μία συμφωνία, όπως εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών

Sportime Team 1 λεπτά ανάγνωσης
Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Νέα συνάντηση αναμένεται να έχουν την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια 4μερούς διάσκεψης Ελλάδας, Βουλγαρίας, Αλβανίας και ΦΥΡΟΜ, οι Κοτζιάς – Ντιμιτρόφ.

Πιο αναλυτικά η συνάντηση του υπουργού εξωτερικών με τον ομόλογό του θα επικεντρωθεί κυρίως στο ονοματολογικό με δέσμευση της άλλης πλευράς για αναθεώρηση του Συντάγματος.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, μία συμφωνία είναι κοντά ενώ αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στην ανάγκη της αναθεώρησης του Συντάγματος της γειτονικής χώρας.

Πιο συγκεκριμένα ο κ Κοτζιάς ανέφερε:

«Το «erga omnes» σημαίνει ότι αυτό το όνομα το χρησιμοποιούν στις διακρατικές τους σχέσεις, στις γενικότερα διεθνείς τους σχέσεις και στους διεθνείς οργανισμούς. Μέχρι εκεί δεν υπάρχει θέμα. Όμως για να είναι πραγματικό «erga omnes» πρέπει να εφαρμόζεται και στο εσωτερικό της χώρας. Μπορείς να κάνεις μια διεθνή συμφωνία που να τα λέει όλα αυτά; Μπορείς, και υπάρχουν και νομικοί που το πιστεύουν»

Επίσης σε κατηγορίες: ExtraTime

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Sportime Team

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα