Ζάκυνθος - Επιβεβαίωση Sportime: Τι απαντά η ΕΛΑΣ για τις καταγγελίες βιασμών
Η ΕΛΑΣ απαντά στις αναφορές για βιασμούς στη Ζάκυνθο, επιβεβαιώνοντας τρεις επίσημες καταγγελίες και δύο συλλήψεις.
Επίσημη απάντηση έδωσε η Ελληνική Αστυνομία στις αναφορές που προκάλεσαν έντονη ανησυχία για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης τουριστριών στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, από τον Μάιο έως και τις 6 Αυγούστου έχουν καταγγελθεί τρεις υποθέσεις, για τις οποίες κινήθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις.
Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος υποστήριξε ότι από τα μέσα Ιουνίου οκτώ τουρίστριες προσήλθαν στο Νοσοκομείο Ζακύνθου αναφέροντας ότι είχαν πέσει θύματα βιασμού. Όπως ανέφερε, σε αρκετές περιπτώσεις δεν κατατέθηκαν μηνύσεις ούτε κατονομάστηκαν οι φερόμενοι δράστες, γεγονός που δυσχέρανε την ποινική εξέλιξη των υποθέσεων.
Το θέμα είχε αναδειχθεί ήδη από τις αρχές Ιουλίου από το Sportime, όταν υπήρξαν αναφορές για ύποπτα περιστατικά στον Λαγανά και πιθανή χρήση ουσιών ή ενέσεων βιασμού. Μέχρι σήμερα, πάντως, η ΕΛΑΣ δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως ότι στις υποθέσεις που ερευνά υπήρξε χρήση τέτοιων ουσιών, περιοριζόμενη στα επιβεβαιωμένα στοιχεία των καταγγελιών.
Οι αστυνομικές αρχές τονίζουν ότι κάθε αναφορά διερευνάται σε συνεργασία με τις εισαγγελικές, ιατροδικαστικές και υγειονομικές υπηρεσίες, με προτεραιότητα την προστασία των θυμάτων και την πλήρη διαλεύκανση των περιστατικών.
