ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Κύπρος – Εκλογές: Ο Παναγιώτης Φιλίππου υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας με την Πνοή Λαού

Κύπρος - Εκλογές: Ο Παναγιώτης Φιλίππου υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας με την Πνοή Λαού στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Κύπρος – Εκλογές: Ο Παναγιώτης Φιλίππου υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας με την Πνοή Λαού

Κύπρος – Εκλογές: Ο Παναγιώτης Φιλίππου υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας με την Πνοή Λαού στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

«Ένα κίνημα που αποτελείται από άτομα που δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί αλλά ήρθαν για να εμβολιάσουν την κυπριακή πολιτική και να ανοίξουν το δρόμο σε νέα άτομα να αναμειχθούν με τα κοινά και να προσφέρουν στο σύνολο, με καθαρό μέτωπο, καθαρό μυαλό και ακολούθως να δώσουν κι αυτοί τη σκυτάλη παρακάτω, αφού μια από τις βασικές θέσεις του κινήματος είναι ο περιορισμός των θητειών των αξιωματούχων του κράτους», ανέφερε μεταξύ άλλων στην δήλωσή του ο κ. Φιλίππου.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωσή του:

Αγαπητοί φίλοι,
Αποφάσισα να κατέλθω ως υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και παρακαλώ να εξετάσετε την πιθανότητα να με τιμήσετε με τη ψήφο σας, αν σας εκφράζει η υποψηφιότητά μου.

Ποτέ δεν είχα πρόθεση να ασχοληθώ με την πολιτική, η οποία θεωρούσα πως εξασκείται από επαγγελματίες πολιτικούς. Όμως τα αποτελέσματα της δουλειάς αυτών που διαχειρίζονται την τύχη της Κύπρου κατα τις τελευταίες δεκαετίες, φανερώνουν πως απέτυχαν παταγωδώς στο έργο τους.

Οι συνεχόμενες οικονομικές κρίσεις που απορρέουν από την πλεονεξία και ασυδοσία των λίγων, η ανισότητα μεταξύ πλούσιων και φτωχών που ολοένα και διευρύνεται, η παντελής έλλειψη προγραμματισμού για τους νέους που δεν μπορούν κάν να ξεκινήσουν τη ζωή τους και το τσουνάμι (όσων) σκανδάλων βγαίνουν στη φόρα (και τα οποία ακολούθως κουκουλώνονται), είναι λίγα από τα δείγματα γραφής τους.

Μεγαλώνοντας κατάλαβα πως είναι λάθος να παραχωρούμε το μέλλον των παιδιών μας στους ίδιους πολιτικούς που μας έφεραν μέχρι εδώ. Η πιθανότητα να δούμε κάτι διαφορετικό είναι μηδενική.

Χρειάζεται να βγουν στην επιφάνεια νέα πρόσωπα, με μόνη προτεραιότητα να προσφέρουν και όχι να κερδίσουν από την ανάμειξη τους στην πολιτική. Πρέπει να υπάρχει πλουραλισμός αλλά και συνεχής ανανέωση των ατόμων που ασκούν εξουσία.

Περηφανευόμαστε για το υψηλό μορφωτικό μας επίπεδο, αλλά εκχωρούμε διαχρονικά το μέλλον μας σε μια χούφτα ανθρώπων, που επανειλημμένα αποδεικνύουν την εμπλοκή τους στη διαφθορά.

Για να υπάρξει ευημερία δεν μπορεί να υπάρχει και διαφθορά ταυτόχρονα, αφού το ένα αναιρεί το άλλο. Είτε κερδίζουν οι λίγοι, είτε ευημερεί το σύνολο. Είναι τόσο απλό.

Για χρόνια μάταια περίμενα να δω αυτή την αλλαγή να υλοποιείται από κάποιους τρίτους, μέχρι που συνειδητοποίησα πως πρέπει να προσπαθήσουμε εμείς οι ίδιοι. Δεν πιστεύω πως ένα άτομο μπορεί να αλλάξει τα πάντα, αλλά ένα όραμα μπορεί.

Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ανθρώπους που οι χώρες τους απολαμβάνουν υψηλό βιοτικό επίπεδο, διαχρονικά σταθερές οικονομίες και ψηλό δείκτη ικανοποίησης των πολιτών.

Ο κοινός παρονομαστής σε όλες αυτές τις χώρες είναι η μηδενική ανοχή στη διαφθορά, η απόλυτη διαφάνεια, ο ορθολογισμός, η αξιοκρατία και η αντίληψη πως το προσωπικό συμφέρον πηγάζει από το κοινό όφελος. Προσπαθούν να βελτιώσουν τη ζωή τους, βελτιώνοντας το συνολικό επίπεδο της χώρας τους.

Για να γίνει πραγματικότητα κάτι τέτοιο στη χώρα μας, φτάνει να πιστέψει σε αυτό μια μερίδα υγιώς σκεπτόμενων ατόμων και να το ζητήσει επιτακτικά από αυτούς που τους αντιπροσωπεύουν στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Κάνω αυτό το βήμα για να δώσω το μήνυμα τόσο στα παιδιά μου όσο και στους νέους να διεκδικούν το μέλλον τους. Να μην το παραχωρούν στα χέρια άλλων. Κάνω αυτό το βήμα με το κίνημα Πνοή Λαού με το οποίο ταυτίζομαι.

Ένα κίνημα που αποτελείται από άτομα που δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί αλλά ήρθαν για να εμβολιάσουν την κυπριακή πολιτική και να ανοίξουν το δρόμο σε νέα άτομα να αναμειχθούν με τα κοινά και να προσφέρουν στο σύνολο, με καθαρό μέτωπο, καθαρό μυαλό και ακολούθως να δώσουν κι αυτοί τη σκυτάλη παρακάτω, αφού μια από τις βασικές θέσεις του κινήματος είναι ο περιορισμός των θητειών των αξιωματούχων του κράτους.

Η Πνοή λαού έχει εμπεριστατωμένες θέσεις και προτάσεις σε όλα τα ζωτικά θέματα που αφορούν την Κυπριακή Δημοκρατία, όπως το Κυπριακό Πρόβλημα, την άμυνα, την ασφάλεια, την οικονομία, την παιδεία και άλλα, τις οποίες μπορείτε να βρείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα της (www.pnoilaou.org).

Σας ευχαριστώ!
Παναγιώτης Φιλίππου
Υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κυπριακές εκλογές: Κύπρος εκλογές: Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα που επιχείρησε να μπει στο κυπριακό κοινοβούλιο

Κύπρος εκλογές: Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα που επιχείρησε να μπει στο κυπριακό κοινοβούλιο

Κύπρος εκλογές: Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα που επιχείρησε να μπει στο κυπριακό κοινοβούλιο

Κυπριακές εκλογές
Κυπριακές εκλογές: Άθως Κοιρανίδης: Η βελούδινη δικτατορία των τεχνητών αδιεξόδων

Άθως Κοιρανίδης: Η βελούδινη δικτατορία των τεχνητών αδιεξόδων

Άθως Κοιρανίδης: Η βελούδινη δικτατορία των τεχνητών αδιεξόδων

Κυπριακές εκλογές
Κυπριακές εκλογές: Κύπρος εκλογές: Προεκλογικές συγκεντρώσεις με coronapass και υπό προϋποθέσεις

Κύπρος εκλογές: Προεκλογικές συγκεντρώσεις με coronapass και υπό προϋποθέσεις

Άναψε το «πράσινο φως» το Υπουργικό Συμβούλιο, επιτρέποντας τις προεκλογικές συγκεντρώσεις υπό προϋποθέσεις, 20 μέρες πριν τις Βουλευτικές Εκλογές της 30ης Μαΐου.

Κυπριακές εκλογές
Κυπριακές εκλογές: Κύπρος εκλογές: Συνήλθε εκτάκτως το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ μετά την απόσυρση Ταουξιή

Κύπρος εκλογές: Συνήλθε εκτάκτως το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ μετά την απόσυρση Ταουξιή

Κύπρος εκλογές: Συνήλθε εκτάκτως το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ μετά την απόσυρση Ταουξιή

Κυπριακές εκλογές
Κυπριακές εκλογές: Κύπρος εκλογές: 1.150 εκλογικά κέντρα σε όλη την ελεύθερη Κύπρο για τις βουλευτικές Μαΐου

Κύπρος εκλογές: 1.150 εκλογικά κέντρα σε όλη την ελεύθερη Κύπρο για τις βουλευτικές Μαΐου

Κύπρος εκλογές: 1,150 εκλογικά κέντρα σε όλη την ελεύθερη Κύπρο για τις βουλευτικές Μαΐου

Κυπριακές εκλογές
Κυπριακές εκλογές: Κύπρος – Εκλογές: Στις 12 Μαΐου υποβάλλονται οι υποψηφιότητες

Κύπρος – Εκλογές: Στις 12 Μαΐου υποβάλλονται οι υποψηφιότητες

Κύπρος - Εκλογές: Στις 12 Μαΐου θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαΐου 2021 στην Κύπρο.

Κυπριακές εκλογές
Κυπριακές εκλογές: Κύπρος – Εκλογές: Στη δημοσιότητα η λίστα με τα κόκκινα δάνεια ΠΕΠ

Κύπρος – Εκλογές: Στη δημοσιότητα η λίστα με τα κόκκινα δάνεια ΠΕΠ

Κύπρος - Εκλογές: Στη δημοσιότητα δόθηκε την Δευτέρα (05/04) στην ιστοσελίδα της Βουλής των Αντιπροσώπων, η λίστα με τα ονόματα των 22.

Κυπριακές εκλογές
Κυπριακές εκλογές: Κόμμα για τα Ζώα: Υπερπλήρη από εγκαταλελειμμένα ζώα τα καταφύγια

Κόμμα για τα Ζώα: Υπερπλήρη από εγκαταλελειμμένα ζώα τα καταφύγια

Κόμμα για τα Ζώα: Όλα τα καταφύγια στην Κύπρο είναι υπερπλήρη από εγκαταλελειμμένα ζώα και στην πλειοψηφία τους τα σκυλιά.

Κυπριακές εκλογές
Κυπριακές εκλογές: Κύπρος Εκλογές: Καμιά εμπιστοσύνη προς τους πολιτικούς οι νέοι της Κύπρου

Κύπρος Εκλογές: Καμιά εμπιστοσύνη προς τους πολιτικούς οι νέοι της Κύπρου

Κύπρος Εκλογές: Καμιά εμπιστοσύνη προς τους πολιτικούς - Έλλειψη εμπιστοσύνης, δυσπιστία και δυσαρέσκεια από τους νέους της Κύπρου.

Κυπριακές εκλογές
Κυπριακές εκλογές: Κύπρος – Εκλογές: Σαρώνει το ΔΗΚΟ στα Social Media – Πολύ πίσω ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ

Κύπρος – Εκλογές: Σαρώνει το ΔΗΚΟ στα Social Media – Πολύ πίσω ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ

Κύπρος - Εκλογές: Σαρώνει το ΔΗΚΟ στα SocialMedia - Ειδικά η παρούσα προεκλογική περίοδος έχει στρέψει τον αγώνα στο πεδίο των social media.

Κυπριακές εκλογές
Κυπριακές εκλογές: Κύπρος Εκλογές: Μια πρώτη πρόβλεψη για τα ποσοστά των κομμάτων και οι «εκπλήξεις»

Κύπρος Εκλογές: Μια πρώτη πρόβλεψη για τα ποσοστά των κομμάτων και οι «εκπλήξεις»

Κύπρος Εκλογές: Μια πρώτη πρόβλεψη για τα ποσοστά των κομμάτων, κάτι περισσότερο από εκατό δέκα μέρες πριν τις Βουλευτικές Εκλογές του 2021.

Κυπριακές εκλογές
Κυπριακές εκλογές: Οι 56 του ΔΗΚΟ οργανώνονται υπέρ ισότητας και κατά παρενόχλησης

Οι 56 του ΔΗΚΟ οργανώνονται υπέρ ισότητας και κατά παρενόχλησης

Οι 56 του ΔΗΚΟ οργανώνονται: Είναι ίσως η πρώτη φορά στα χρονικά, που όλοι υποψήφιοι του ίδιου κόμματος συνυπογράφουν ανακοίνωση.

Κυπριακές εκλογές
Κυπριακές εκλογές: Κύπρος – Εκλογές: Τρία σενάρια για τη διεξαγωγή των Βουλευτικών εκλογών

Κύπρος – Εκλογές: Τρία σενάρια για τη διεξαγωγή των Βουλευτικών εκλογών

Κύπρος - Εκλογές: Τρία σενάρια για τη διεξαγωγή των Βουλευτικών εκλογών - Η επιδημιολογική εικόνα θα καθορίσει εν πολλοίς τις αποφάσεις.

Κυπριακές εκλογές
Κυπριακές εκλογές: Kύπρος – Εκλογές: Εκλογικό ενδιαφέρον μηδέν με 55.446 να μην έχουν εγγραφεί στους καταλόγους

Kύπρος – Εκλογές: Εκλογικό ενδιαφέρον μηδέν με 55.446 να μην έχουν εγγραφεί στους καταλόγους

Kύπρος - Εκλογές: Εκλογικό ενδιαφέρον μηδέν με 55.446 να μην έχουν εγγραφεί στους καταλόγους - Καταθλιπτικά χαμηλό το ενδιαφέρον.

Κυπριακές εκλογές
Κυπριακές εκλογές: Κυπριακές Εκλογές: Άλλη μια επιλογή ψήφου διαμαρτυρίας από το Κίνημα Αφύπνηση 2020

Κυπριακές Εκλογές: Άλλη μια επιλογή ψήφου διαμαρτυρίας από το Κίνημα Αφύπνηση 2020

Κυπριακές Εκλογές: Άλλη μια επιλογή ψήφου διαμαρτυρίας από το Κίνημα Αφύπνηση 2020 - Αποτελείται από κουρεμένους καταθέτες.

Κυπριακές εκλογές
Κυπριακές εκλογές: ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ: Ο Άθως Κοιρανίδης υποψήφιος

ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ: Ο Άθως Κοιρανίδης υποψήφιος

ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ: Ο Άθως Κοιρανίδης, οικονομολόγος, λογιστής και σύμβουλος επιχειρήσεων και εκ των ιδρυτών του κόμματος, υποψήφιος.

Κυπριακές εκλογές
Κυπριακές εκλογές: ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ: Κατεβαίνει στις βουλευτικές εκλογές ο Γρηγόρης Γεωργίου

ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ: Κατεβαίνει στις βουλευτικές εκλογές ο Γρηγόρης Γεωργίου

ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ: Κατεβαίνει στις βουλευτικές εκλογές ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Γεωργίου, με την ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ για την Αμμόχωστο.

Κυπριακές εκλογές
Κυπριακές εκλογές: Κύπρος – Εκλογές: Το τσουνάμι της αγανάκτησης

Κύπρος – Εκλογές: Το τσουνάμι της αγανάκτησης

Κύπρος - Εκλογές: Πονοκέφαλος για τα δύο μεγάλα κόμματα και σ’ αυτές τις εκλογές αποτελεί η αποχή, αλλά λίγο… ανάποδα, από άλλες φορές.

Κυπριακές εκλογές