Sportime

Μινσκ 2019: «Ασημένιος» ο Καρακιζίδης!

Sportime Team 2 λεπτά ανάγνωσης
Μινσκ 2019: «Ασημένιος» ο Καρακιζίδης!
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Μία ακόμη διάκριση για τα ελληνικά χρώματα στους δεύτερους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ. Συγκεκριμένα ο Σάββας Καρακιζίδης κατάκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο σάμπο (στα 62κ.), μετά την ήττα του στον μεγάλο τελικό από τον Ρώσο Ρουσλάν Μπαγκντασαριάν, με 2-0 στα σημεία.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, φοιτητής φυσικής αγωγής, ξεκίνησε πριν φτάσει στον τελικό με δύο νίκες σε βάρος του Αζέρου Γκαράγιεφ και του Ανίσκεβιτς.

Ο Έλληνας αθλητής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στα ημιτελικά απέναντι στον Λευκορώσο Ιβάν Ανίσκεβιτς και έτσι πλέον είχε εξασφαλίσει το μετάλλιο.

Φυσικά συμμετέχοντας στον μεγάλο τελικό ο Καρακιζίδης στόχευε στην πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, όμως τελικά παρά τη μεγάλη του προσπάθεια «λύγισε» και περιορίστηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου.

Προηγήθηκαν, όπως είναι γνωστό, το ασημένιο μετάλλιο της Άννας Κορακάκη και το χάλκινο του Γιώργου Αζωίδη στο τζούντο.

Ο Ελληνας τζουντόκα έκανε την έκπληξη απέναντι σε έναν από τους κορυφαίους της κατηγορίας των 73κ. στον κόσμο, τον Ισραηλινό Τοχάρ Μπουτμπούλ!

Ο Αζωίδης ήταν όμως εκπληκτικός σήμερα και κατάφερε να επικρατήσει του Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ξεκίνησε με χαράι γκόσι για να συνεχίσει με βαζάρι και ξανά βαζάρι «αναγκάζοντας» τον διαιτητή να διακόψει το ματς στο Μινσκ με ίπον.

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση της ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για το μετάλλιο του Καρακιζίδη

Aσημένιο 🥈το τρίτο μετάλλιο της Ελλάδας 🇬🇷 στο #Minsk από τον Σάββα Καρακιζίδη στο σάμπο. https://t.co/3cwYQzHURR#ΕuropeanGames#TeamHellas#Greeece#HellenicOlympic#Judopic.twitter.com/yhuASe6zpp

— Ηellenic Olympic (@HellenicOlympic) 23 Ιουνίου 2019

Επίσης σε κατηγορίες: Σπορ Τζούντο

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Sportime Team

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα