MEDIA

Ιωάννα Παλιοσπύρου στην Κατερίνα Καινούριου: «Είναι το ίδιο σα να έχεις πεθάνει – Με τρομάζει ο συνεργός»

Συγκλονιστική συνέντευξη παραχώρησε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην Κατερίνα Καινούργιου για την επίθεση με το βιτριόλι.
Ιωάννα Παλιοσπύρου στην Κατερίνα Καινούριου: «Είναι το ίδιο σα να έχεις πεθάνει – Με τρομάζει ο συνεργός»

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου σπάει τη σιωπή της και για πρώτη φορά μετά τη φρικιαστική επίθεση με το βιτριόλι μιλά σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Η Κατερίνα Καινούργιου και ο Alpha συνάντησαν την 35χρονη γυναίκα, που είδε τη ζωή της να αλλάζει μια για πάντα το πρωί της 20ης Μαΐου του 2020 όταν πήγαινε στη δουλειά της.

Τότε, δέχτηκε μία σοκαριστική επίθεση με οξύ, που σόκαρε το πανελλήνιο. Έκτοτε προσπαθεί να επιβιώσει από τον εφιάλτη, δείχνει τεράστια ψυχική και σωματική δύναμη και βάζει πάνω απ’ όλα την αξιοπρέπειά της.

«Έχει τα πιο όμορφα μάτια, που έχω δει ποτέ μου», είπε στην εισαγωγή της η παρουσιάστρια.

Αναλυτικά ατάκες, που ξεστόμισε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στη συνέντευξη:

«Όταν ερχόταν η ώρα του χειρουργείου έλεγα “κορίτσι μου το χειρότερο, που μπορείς να πάθεις είναι να πεθάνεις”, κάτι το οποίο εξίσωνα με την κατάσταση στην οποία βρισκόμουν. Μόνο καλύτερα μπορούν να πάνε τα πράγματα όταν μπαίνεις στο χειρουργείο. Είναι το ίδιο σα να έχεις πεθάνει αυτή τη στιγμή, οπότε μη φοβάσαι έλεγα στον εαυτό μου».

Για το αν την τρομάζει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας μπορεί να υπάρχει συνεργός, που δεν έχει συλληφθεί:

«Ναι, με έχουν ενημερώσει οι δικηγόροι μου. Φυσικά και με τρομάζει η σκέψη ότι μπορεί να υπάρχει και να κυκλοφορεί ελεύθερος ακόμη ο συνεργός».

Για τη δίκη, στην οποία έδωσε το «παρών» η Ιωάννα Παλιοσπύρου ανέφερε:

«Ήταν από την αρχή για μένα αυτό το “Γιατί”. Το γιατί να μου κάνει κάποιος κάτι τέτοιο. Μαζί με μένα έχουν ταλαιρωρηθεί πάρα πολλοί άνθρωποι. Η επίθεση έγινε σε μένα αλλά έχει αντίκτυπο στην οικογένειά μου, στους φίλους μου. Ταλαιπωρήθηκαν άνθρωποι.

Κι ενώ όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν εκεί μαζί μου, αυτή (σ.σ. η κατηγορούμενη Έφη) επέλεξε να μην έρθει. Δε γνωρίζω αν θα βρεθεί στην επόμενη δίκη. Από την αρχή έχει αυτή τη στάση, δε δείχνει ίχνος μεταμέλειας, να έχει κατανοήσει τι έχει κάνει. Λειτουργεί σα να μην την αφορά.

Οι περισσότεροι από τους δικούς μου ανθρώπους φοβήθηκαν αν μπορώ να το αντέξω. Το οφείλω στον εαυτό μου, το να βρίσκομαι εκεί θα με βοηθήσει να καταλάβω και να ξεπεράσω σιγά σιγά όλο αυτό το σοκ, που έχω υποστεί και να προχωρήσω παρακάτω.

Είναι για μένα πολύ δύσκολο, γιατί είμαι για πολλούς μήνες στην απομόνωση, μακριά από τα κοινά. Ήταν για μένα ένα σοκ να βρίσκομαι στο επίκεντρο με τόσους δημοσιογράφους εκεί.

Είχα τη διάθεση να μιλήσω γιατί ξέρω ότι ο κόσμος περιμένει να πω μια κουβέντα. Όφειλα να τοποθετηθώ όταν τελείωσε η δίκη πάνω στην απουσία της κατηγορούμενης».

Για τα όσα είπε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης κ. Κεγαχιόγλου,:

«Εξέφρασε την επιθυμία να με πλησιάσει και να μου μιλήσει. Εξέφρασε τη συμπαράστασή του. Μου είπε ότι είναι άλλος ο ρόλος του συνηγόρου και άλλος ο ρόλος ενός ανθρώπου, που καταλαβαίνει και συμπαρίσταται».

Αν έρθει η Έφη στο δικαστήριο τι θα της πει:

«Θα είμαι εκεί σε κάθε δικάσιμο. Το οφείλω και στον εαυτό μου και στους ανθρώπους μου. Θα ήθελα να είναι εκεί. Λυπάμαι, που δε βρίσκει το θάρρος να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών της και να αναλάβει τις ευθύνες της. Με αυτή τη στάση της μόνο τη θέση της επιβαρύνει γιατί κάνει ξεκάθαρο ότι είναι αμετανόητη».

Για το πότε αντίκρισε το σώμα της μετά την επίθεση και τα χειρουργεία η Ιωάννα Παλιοσπύρου είπε:

«Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας μου δεν είχα δει καθόλου το σώμα μου. Κάθε φορά, που άλλαζα τις γάζες, γυρνούσα το κεφάλι μου για να μη δω. Όσο πλησίαζε η ώρα του εξιτηρίου, οι ειδικοί μου έλεγαν να κάνω την κίνηση να δω το σώμα μου προτού φύγω από την ασφάλεια του νοσοκομείου.

Η γιατρός μού έδειξε κάποιες φωτογραφίες από τα χειρουργεία για να με προετοιμάσει. Μου πήρε πολύ καιρό να καταλάβω ότι δε θα ξαναδώ τον εαυτό μου όπως ήταν πριν.

Όταν αντίκρυσα για πρώτη φορά τις φωτογραφίες ήταν τόσες πολλές οι σκέψεις και τα συναισθήματα που μου ήρθαν στο μυαλό… Πριν τις δω είχα ζητήσει από τη γιατρό μου να μου εξηγήσει τι μου έχει συμβεί και πάντα προσπαθούσε να μου εξηγήσει αλλά όταν είδα τις φωτογραφίες από τα χειρουργεία μου κατάλαβα πόσο δύσκολο ήταν για εκείνη να μου δώσει να καταλάβω το μέγεθος και το βάθος της ζημιάς και την προσπάθεια που έπρεπε ως γιατρός να κάνει για να αποκαταστήσει τη ζημιά.

Το δεύτερο που σκέφτηκα ήταν ότι η μητέρα μου έπρεπε να βρίσκει το θάρρος και το κουράγιο μπροστά μου να φέρεται φυσιολογικά χωρίς να δείχνει τον πόνο της και να με κάνει να αισθάνομαι ήρεμη και ότι όλα θα πάνε καλά. Τρίτον κατάλαβα πόσο πολύ κοντά έφτασα κοντά στον θάνατο. Συνειδητοποίησα πόσο τυχερή είμαι που σώθηκα και δυστυχώς είναι ένας τρόπος κάθε φορά να συνειδητοποιώ ότι δεν θα μπορέσω ξανά να είμαι έτσι όπως ήμουν».

«Αμέτρητες οι φορές που λύγισα»

«Ο σωματικός πόνος πάντα ξεχνιέται, ο ψυχικός πόνος όχι. Οι σωματικοί πόνοι ήταν και είναι αφόρητοι κάθε φορά που πρέπει να κάνω κάτι, είτε είναι θεραπεία είτε κάτι άλλο.

Ήταν αμέτρητες οι φορές που λύγισα μέσα στο νοσοκομείο. Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που θυμάμαι είναι όταν μου έπαιρναν αίμα. Ήταν πολύ επίπονο γιατί δεν έχω φλέβες, τα χέρια μου είναι καμένα. Αυτό ήταν κάτι που ακόμα με τρομάζει αλλά ξέρω ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει αυτό. Το δεύτερο που θυμάμαι πολύ έντονα είναι στα πρώτα χειρουργεία.

Βρισκόμουν σε κατάσταση σοκ, δεν ρωτούσε λεπτομέρειες τη γιατρό μου στην αρχή γιατί φοβόμουν και προσπαθούσα να δώσω κουράγιο στον εαυτό μου και αυτό που σκεφτόμουν ήταν ότι το χειρότερο που θα μπορούσε να μου συμβεί ήταν να πεθάνω», είπε μεταξύ άλλων η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Media: Grand Hotel επόμενα επεισόδια: Ο Ρήγας παγίδεψε τον Ιάκωβο με ναρκωτικά και ήταν φυλακή

Grand Hotel επόμενα επεισόδια: Ο Ρήγας παγίδεψε τον Ιάκωβο με ναρκωτικά και ήταν φυλακή

Όσα θα δείτε στα επόμενα επεισόδια της σειράς, Grand Hotel.

Media
Media: Άγιος έρωτας επόμενα επεισόδια: Συγκλονίζει το τέλος Κατρίν και Κυριάκου

Άγιος έρωτας επόμενα επεισόδια: Συγκλονίζει το τέλος Κατρίν και Κυριάκου

Ραγδαίες εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της σειράς, Άγιος Έρωτας.

Media
Media: MasterChef 13/3: Oμαδική για γερά νεύρα – Σκληρές κριτικές από Ιωαννίδη και Κουτσόπουλο (vid)

MasterChef 13/3: Oμαδική για γερά νεύρα – Σκληρές κριτικές από Ιωαννίδη και Κουτσόπουλο (vid)

Όλα όσα θα δείτε την Πέμπτη (13/3) στο νέο επεισόδιο του MasterChef!

Media
Media: MasterChef 13-3: Τους άφησε με το στόμα ανοιχτό και πήρε τα χρήματα – Αυτοί πήγαν στον τάκο (vids)

MasterChef 13-3: Τους άφησε με το στόμα ανοιχτό και πήρε τα χρήματα – Αυτοί πήγαν στον τάκο (vids)

Όλα όσα έγιναν στο χθεσινό (12/3) επεισόδιο του MasterChef!

Media
Media: Ράδιο Αρβύλα: Το τεράστιο πεύκο μέσα στη μέση του και τα πρόβατα που έφαγαν όλο το χορτάρι γηπέδου!

Ράδιο Αρβύλα: Το τεράστιο πεύκο μέσα στη μέση του και τα πρόβατα που έφαγαν όλο το χορτάρι γηπέδου!

Δύο επικά βίντεο στην εκπομπή των Ράδιο Αρβυλα.

Media
Κοινωνία: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρουν τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων για την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025.

Κοινωνία
Media: Ράδιο Αρβύλα: Το καυστικό σχόλιο του Αντώνη Κανάκη για τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης

Ράδιο Αρβύλα: Το καυστικό σχόλιο του Αντώνη Κανάκη για τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης

Ο ανασχηματισμός της... κυβέρνησης μέσα από το «καυστικό» μάτι των Ράδιο Αρβύλα.

Media
Media: Ταμπού επόμενα επεισόδια: Ο Νάσος μαθαίνει πως η Θεώνη τα έχει με τον Σταύρο

Ταμπού επόμενα επεισόδια: Ο Νάσος μαθαίνει πως η Θεώνη τα έχει με τον Σταύρο

Όλα όσα θα συμβούν με τον Σταύρο και τη Θεώνη στο Ταμπού.

Media
Media: Παιχνίδια εκδίκησης επόμενα επεισόδια: Ο Άγης βρίσκει αυτό που φύτεψε η Στέλλα στο σπίτι της Μαγιάς

Παιχνίδια εκδίκησης επόμενα επεισόδια: Ο Άγης βρίσκει αυτό που φύτεψε η Στέλλα στο σπίτι της Μαγιάς

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις από τα Παιχνίδια εκδίκησης με τον Άγη.

Media
Media: Ταμπού επόμενα επεισόδια: Η Πέρσα πάει με τον Ζήση για να εκδικηθεί τον Έκτορα

Ταμπού επόμενα επεισόδια: Η Πέρσα πάει με τον Ζήση για να εκδικηθεί τον Έκτορα

Όλα όσα έρχονται στα επόμενα επεισόδια της σειράς «Ταμπού».

Media
Media: Ηλέκτρα επόμενα επεισόδια: Η Δανάη χάνει τα πάντα στον τζόγο

Ηλέκτρα επόμενα επεισόδια: Η Δανάη χάνει τα πάντα στον τζόγο

Τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια της σειράς «Ηλέκτρα»;

Media
Media: Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια: Ο Μάρκος μαθαίνει αυτό που πίστευε για τον Φίλιππο

Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια: Ο Μάρκος μαθαίνει αυτό που πίστευε για τον Φίλιππο

Όλα όσα έρχονται στα επόμενα επεισόδια της σειράς «Ο Τιμωρός».

Media
Media: Η γη της ελιάς επόμενα επεισόδια: Η Θοδώρα τρέχει στον Κουράκο για την απαγωγή της Μαργαρίτας

Η γη της ελιάς επόμενα επεισόδια: Η Θοδώρα τρέχει στον Κουράκο για την απαγωγή της Μαργαρίτας

Όλα όσα θα δείτε στα επόμενα επεισόδια της σειράς «Η γη της ελιάς».

Media
Media: Άγιος έρωτας επόμενα επεισόδια: Αργύρης και Χλόη ανοίγουν το άδειο φέρετρο της κόρης τους

Άγιος έρωτας επόμενα επεισόδια: Αργύρης και Χλόη ανοίγουν το άδειο φέρετρο της κόρης τους

Όλα όσα έρχονται στα επόμενα επεισόδια της σειράς «Άγιος Έρωτας».

Media
Media: Grand hotel επόμενα επεισόδια: Η Ελένη ερωτεύεται ιερέα – Ο Νικόλας σκοτώνει την Ειρήνη!

Grand hotel επόμενα επεισόδια: Η Ελένη ερωτεύεται ιερέα – Ο Νικόλας σκοτώνει την Ειρήνη!

Όλα όσα θα δούμε στα επόμενα επεισόδια της σειράς «Grand Hotel».

Media
Media: Παιχνίδια εκδίκησης επόμενα επεισόδια: Αυτή είναι η νέα σχέση που κάνει η Μαρίνα

Παιχνίδια εκδίκησης επόμενα επεισόδια: Αυτή είναι η νέα σχέση που κάνει η Μαρίνα

Όλα όσα έρχονται στα επόμενα επεισόδια της σειράς «Παιχνίδια Εκδίκησης».

Media
Media: Ο τιμωρός επόμενα επεισόδια: Η Δανάη έγκυος στο παιδί του Αλέξη!

Ο τιμωρός επόμενα επεισόδια: Η Δανάη έγκυος στο παιδί του Αλέξη!

Τι θα έχουμε στα επόμενα επεισόδια της σειράς «Ο Τιμωρός».

Media
Media: «Σπόντα» Λιανού για το επόμενο Survivor!

«Σπόντα» Λιανού για το επόμενο Survivor!

Τι γίνεται με το Survivor;

Media