MasterChef highlights 14/4: Δοκιμασία με υψηλές απαιτήσεις και νέες αλλαγές στις ομάδες!
Όλα όσα έγιναν στο χθεσινό επεισόδιο (13/4) του MasterChef!MasterChef highlights 14/4: Γεμάτο από κάθε άποψη ήταν το χθεσινό επεισόδιο του MasterChef με τον διαγωνισμό μαγειρικής του Star να συνεχίζει να σαρώνει την τηλεθέαση της prime time ζώνης.
Μετά από την αποχώρηση της Βασιλικής, οι παίκτες κλήθηκαν να τα βγάλουν πέρα σε μια νέα ομαδική δοκιμασία, υψηλών απαιτήσεων και γαστρονομίας.
Μάλιστα, το όλο σκηνικό ήταν ιδιαίτερο, μιας και η δοκιμασία διεξήχθη σε ένα από τα ιστορικότερα οινοποιεία της Ελλάδος. Όσον αφορά λοιπόν το τελευταίο τεστ δημιουργικότητας, εκείνη που ήταν η νικήτρια ήταν η Καλλιόπη, η οποία και κατείχε τα ισχυρά πλεονεκτήματα για την συγκεκριμένη διαδικασία.
Η ίδια επέλεξε την κόκκινη ομάδα, ενώ ως αρχηγό της μπλε έχρισε τον Χριστόφορο.
MasterChef highlights 14/4: Το τρολάρισμα του Κοντιζά στον Μπόμπαινα
Επεισόδιο χωρίς Μπόμπαινα γίνεται; Δεν γίνεται! Όντας αρχηγός της Μπλε ομάδας στο παρελθόν είχε προχωρήσει σε βαρύγδουπες δηλώσεις, λέγοντας πως αν του έλεγαν να αλλάξει ομάδα, θα αποχωρούσε.
Έτσι, την στιγμή που ο παίκτης πήγε να πάρει την κόκκινη ποδιά για να διαγωνιστεί, ανέφερε με χιούμορ στους κριτές: «Δύσκολη ώρα».
Ο Σωτήρης Κοντιζάς… άρπαξε την ευκαιρία για τρολάρισμα και του απάντησε χαρακτηριστικά, δημιουργώντας επικά σχόλια στο Twitter.
MasterChef highlights 14/4: Οι ομάδες
Οι δύο ομάδες λοιπόν έπειτα και από στρατηγικές επιλογές δημιουργήθηκαν ως εξής:
Η κόκκινη ομάδα της Καλλιόπης:
- Φανή
- Ελπίδα
- Νικήτας
- Μάριος
- Νίκος
- Δημήτρης Μπόμπαινας
Η μπλε ομάδα του Χριστόφορου:
- Παναγιώτης
- Γιάννος
- Νίκος
- Βασίλης
- Ελισάβετ
Οι κριτές ανακοίνωσαν ότι δεν θα έχουμε βαθμολογία μέχρι το 10, αλλά θα μετράει ένας πόντος για το κάθε καλύτερο πιάτο.
«Wine Pairing» το ζητούμενο της ομαδικής δοκιμασίας
Οι αρχηγοί των ομάδων μαζί με ένα συμπαίχτης τους θα δοκιμάσουν τα κρασιά και θα μεταφέρουν τις πληροφορίες τους.
Πέντε κρασιά πρέπει να ταιριάξουν με πέντε πιάτα: Λευκό Chardonnay, ροζέ, Syrah ξηρό, κόκκινη ξηρή Μαυροδάφνη και Μαυροδάφνη παλαιωμένη. Το ζητούμενο είναι το wine pairing και αυτό θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα.