Sportime

Prime time: Όλοι μαζί στη μεγάλη μάχη – Πότε κάνουν πρεμιέρα οι νέες σειρές

Η μεγάλη μάχη της prime time αποκτά ημερομηνία. Τα τέσσερα μεγάλα κανάλια αποφάσισαν να ρίξουν σχεδόν ταυτόχρονα τα δυνατά χαρτιά της μυθοπλασίας τους, με τον ΣΚΑΪ να επιχειρεί τη δική του κίνηση αιφνιδιασμού.

Γεωργία Τσιαρλή 2 λεπτά ανάγνωσης
Οι Σπιλιάδες και τα άλλα σίριαλ μπαίνουν σε σειρά.
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Το πρώτο μεγάλο τηλεοπτικό ραντεβού της νέας σεζόν φαίνεται πως «κλείδωσε», με ANT1, Alpha, Mega και Star να ετοιμάζονται για μια σχεδόν ταυτόχρονη εκκίνηση στην prime time.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έπειτα από συζητήσεις και αλλαγές στον αρχικό σχεδιασμό, η ημερομηνία που έχει επιλεγεί είναι η Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.

Αρχικά είχαν πέσει στο τραπέζι διαφορετικά σενάρια, ακόμη και για έναρξη στις αρχές Οκτωβρίου ή στις 28 Σεπτεμβρίου. Ο έντονος ανταγωνισμός, όμως, φαίνεται πως επιτάχυνε τις αποφάσεις.

Έτσι, τα τέσσερα κανάλια φέρονται να συμφώνησαν να «κόψουν» περίπου δύο εβδομάδες από την κορδέλα της prime time, χωρίς πάντως να έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας όλες οι σειρές που θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή.

Ποια είναι τα δυνατά χαρτιά των καναλιών

Στον ANT1, δύο από τις παραγωγές που προορίζονται για την πρώτη μάχη είναι το «Ντέρτι» και το «Κρίνο & Αγκάθι», με τον σταθμό να προετοιμάζει παράλληλα ειδικό event παρουσίασης των νέων του σειρών λίγο πριν από την έναρξη της σεζόν.

Ο Alpha έχει στη φαρέτρα του το «Ο κόσμος της Αρετής» και το «Μια γυναίκα», ενώ το Mega ετοιμάζει για τη βραδινή ζώνη το «Δύο μαμάδες μου κάνουν» και το «Κάμπινγκ».

Το Star από την πλευρά του φαίνεται να έχει ήδη καταλήξει στην 21η Σεπτεμβρίου για το «Greece's Next Top Model», βάζοντας και το reality στη μεγάλη βραδινή αναμέτρηση.

Η διαφορετική κίνηση του ΣΚΑΪ

Ο ΣΚΑΪ, που επιστρέφει δυναμικά φέτος στη μυθοπλασία, φαίνεται πως επιλέγει διαφορετική στρατηγική.

Αρχικός σχεδιασμός ήταν οι νέες σειρές του να ξεκινήσουν νωρίτερα από τον ανταγωνισμό. Τα δεδομένα όμως άλλαξαν λόγω των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδας στις 16 Σεπτεμβρίου, που επηρέασαν τον προγραμματισμό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του δημοσιεύματος, οι «Μπλε Ώρες» εξετάζεται να κάνουν πρεμιέρα την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μία ημέρα πριν από τη μαζική εκκίνηση των υπόλοιπων καναλιών.

Στόχος είναι να προβληθούν δύο επεισόδια και στη συνέχεια η σειρά να κάνει μια μικρή παύση μίας εβδομάδας, ώστε ο ΣΚΑΪ να προσαρμόσει το πρόγραμμά του στις υπόλοιπες πρεμιέρες.

Όπως και να διαμορφωθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες, ένα είναι βέβαιο: από τις 20 και 21 Σεπτεμβρίου η τηλεοπτική ηρεμία τελειώνει. Οι περισσότεροι μεγάλοι παίκτες θα βρίσκονται πλέον ταυτόχρονα στον αέρα και η πρώτη πραγματική μάχη της φετινής prime time θα έχει αρχίσει.

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Γεωργία Τσιαρλή

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα