Τι λένε τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων για την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2026
Δείτε τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου 2026 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με πρώτο το Sportime και όλη την αθλητική επικαιρότητα.
Τι λένε τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων για την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2026.
Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, με τον Παναγιώτη Ρέτσο να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ και να γίνεται το κεντρικό πρόσωπο στα περισσότερα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα. Οι εφημερίδες στέκονται και στο γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν το αποτέλεσμα παίζοντας με δέκα από το 66ο λεπτό. Ξεχωρίζουν ακόμη το 2-0 της ΑΕΚ επί του ΟΦΗ, το δύσκολο 3-2 του Άρη με τον Βόλο, η νίκη του Ηρακλή και οι εξελίξεις στον Προμηθέα.
Δείτε αναλυτικά τι αναφέρουν στη… βιτρίνα τους οι εφημερίδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Αρχή φυσικά με το εξώφυλλο του Sportime.
Ο Παναγιώτης Ρέτσος είναι και το κεντρικό πρόσωπο του σημερινού πρωτοσέλιδου του Sportime, με τίτλο «Ο Παναγιώτης Ρέτσος έβαλε γκολ και μετά κατέβασε ρολά!». Το Sportime στέκεται στο γκολ του αρχηγού του Ολυμπιακού στο 34ο λεπτό, αλλά κυρίως στη συνέχεια της εμφάνισής του. Όταν αποβλήθηκε ο Σάλιακας στο 66ο λεπτό, ο Ρέτσος ανέλαβε να οργανώσει την άμυνα, κέρδισε σημαντικές μονομαχίες και βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» να κρατήσουν το 1-0 μέχρι το τέλος. Το πρωτοσέλιδο παρουσιάζει τον διεθνή αμυντικό ως τον μεγάλο πρωταγωνιστή της βραδιάς.

SportDay: «Θρύλος με... cojones!» είναι ο μεγάλος τίτλος για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού. Η εφημερίδα γράφει για το γκολ του Ρέτσου στο 34ο λεπτό, την αποβολή του Σάλιακα και την αντίδραση των παικτών του Ιμανόλ Αλγουαθίλ όταν έμειναν με δέκα. Ξεχωρίζει τον αρχηγό των «ερυθρόλευκων» και τις επιλογές του προπονητή. Φιλοξενεί επίσης το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη προς την ομάδα μετά το ντέρμπι. Στα υπόλοιπα θέματα έχει το 3-2 του Άρη επί του Βόλου, το 2-0 του Ηρακλή απέναντι στον Λεβαδειακό, το 2-0 της Κηφισιάς επί του Παναιτωλικού και τη νίκη του Ολυμπιακού στο μπάσκετ με 99-83 επί του Κολοσσού.

Live Sport: «Πανάξια τον προσγείωσε» γράφει για τον Ολυμπιακό και τη νίκη απέναντι στον μέχρι χθες αήττητο Παναθηναϊκό. Το πρωτοσέλιδο αναφέρει ότι οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι, ενώ κατάφεραν να προστατεύσουν το 1-0 παρά την αποβολή του Σάλιακα. Μεγάλο θέμα είναι και ο Ντέρεκ Κουτέσα, με τίτλο «Μεταγραφή Οκτωβρίου!». Η εφημερίδα θεωρεί ότι η εμφάνισή του απέναντι στον ΟΦΗ έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την ΑΕΚ. Στις υπόλοιπες στήλες έχει τη νίκη του Ηρακλή, το δύσκολο τρίποντο του Άρη, το 2-0 της Κηφισιάς και την επικράτηση της Καλαμάτας επί της ΑΕΛ.

Φως των Σπορ: «Μάγκες και με 10» είναι ο βασικός τίτλος για το 1-0 του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό. Η εφημερίδα γράφει για μια νίκη με χαρακτήρα, ξεχωρίζει τον Ρέτσο και στέκεται στην αντίδραση της ομάδας μετά την αποβολή του Σάλιακα. Αναφέρεται ακόμη στις αποφάσεις του Αλγουαθίλ και στη διαχείριση του δεύτερου ημιχρόνου. Στο μπάσκετ έχει το 99-83 επί του Κολοσσού, με ιδιαίτερη αναφορά στον Μοντέρο. Θέση στο εξώφυλλο έχουν επίσης το 2-0 του Ηρακλή επί του Λεβαδειακού, η νίκη της Κηφισιάς επί του Παναιτωλικού και το 3-2 του Άρη απέναντι στον Βόλο.

Κόκκινος Πρωταθλητής: «Ρέτσο, εσύ σούπερ σταρ!» είναι το πρώτο θέμα. Η εφημερίδα αποθεώνει τον αρχηγό του Ολυμπιακού για το γκολ που έκρινε το ντέρμπι και για την αμυντική του παρουσία. Μεγάλη θέση έχει το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη, με αναφορά τόσο στη νίκη επί του Παναθηναϊκού όσο και στη διαιτησία. Ο Κόκκινος Πρωταθλητής ξεχωρίζει επίσης το κοουτσάρισμα του Ιμανόλ Αλγουαθίλ και την προσπάθεια των παικτών όταν έμειναν με δέκα. Υπάρχουν ακόμη αναφορές στις μονομαχίες του Ρέτσου, στην εμφάνιση του Πιρόλα και στις δηλώσεις του Γιάκομπ Νίστρουπ μετά την ήττα.

Η Ώρα των Σπορ: «Είναι εδώ!» είναι ο κεντρικός τίτλος για τον Ντέρεκ Κουτέσα. Η εφημερίδα γράφει ότι ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος απέναντι στον ΟΦΗ και με την εμφάνισή του έδειξε πως διεκδικεί σημαντικότερο ρόλο στα πλάνα του Μάρκο Νίκολιτς για τις εγχώριες διοργανώσεις. Ξεχωρίζει επίσης το εντυπωσιακό 25-1 στα γκολ της ΑΕΚ στα έξι παιχνίδια που αναφέρει για τη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και την απόσταση του ενός βαθμού από την κορυφή. Στα υπόλοιπα θέματα έχει τον Μάγερ, τον οποίο χαρακτηρίζει την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ, καθώς και τη φιλική νίκη 2-0 της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου επί του Παναθηναϊκού.

Metrosport: «Καταιγίδα 45 λεπτών» γράφει για το 3-2 του Άρη απέναντι στον Βόλο. Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν 3-0 στο πρώτο ημίχρονο, έχασαν και πέναλτι, αλλά στη συνέχεια χαλάρωσαν και λίγο έλειψε να πληρώσουν το κακό δεύτερο μέρος. Μεγάλη θέση έχει και ο Ηρακλής με το «Χορεύοντας στη βροχή», μετά το 2-0 επί του Λεβαδειακού στο Καυτανζόγλειο. Η Metrosport αναφέρεται ακόμη στην επίσκεψη του Μονεμβασιώτη στα αποδυτήρια και στο πριμ που ανακοίνωσε. Για τον ΠΑΟΚ έχει το σημερινό παιχνίδι με την Καλαμάτα, ενώ καταγράφει και τα υπόλοιπα αποτελέσματα της Super League.

Παίξε Μπάλα: «Μέτριο ποδόσφαιρο, σημαντική νίκη» είναι ο κεντρικός τίτλος για τον Ολυμπιακό. Η εφημερίδα γράφει ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν εντυπωσίασαν, αλλά κατάφεραν να νικήσουν 1-0 τον Παναθηναϊκό, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα από την αποβολή του Σάλιακα. Στα υπόλοιπα θέματα ξεχωρίζει το 3-2 του Άρη επί του Βόλου, με τον οποίο παραλίγο να χάσει μια νίκη που έμοιαζε σίγουρη μετά το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου. Αναφέρεται ακόμη στο 2-0 της Κηφισιάς επί του Παναιτωλικού, στο 2-0 του Ηρακλή επί του Λεβαδειακού και στην αποθέωση του Ελ Κααμπί στο Καραϊσκάκη.

Match Αχαΐας: «Περίπατος στο Στάδιο» είναι το βασικό θέμα για την Παναχαϊκή, που νίκησε 3-1 τον Παλληξουριακό και πήρε ένα άνετο τρίποντο. Η εφημερίδα ξεχωρίζει την εμφάνιση του Βασιλόπουλου, αλλά γράφει και για τα προβλήματα του αγωνιστικού χώρου στο Πανεπιστήμιο, τα οποία συνδέει με τραυματισμούς στις προπονήσεις. Στην κορυφή του φύλλου υπάρχει η αποχώρηση του Γιώργου Βόβορα από τον Προμηθέα, με τον Μιχάλη Μιχελάκο να αναλαμβάνει προσωρινά τον πάγκο. Η Match έχει ακόμη το 3-0 του Παναιγιαλείου επί του Τηλυκράτη, το διπλό του Ατρόμητου Πατρών στην Ηγουμενίτσα και τα αποτελέσματα των ομάδων της Αχαΐας στις εθνικές κατηγορίες μπάσκετ.
