Sportime

Το μεγάλο στοίχημα του Αλαφούζου που θυμίζει ΠΑΟΚ TV

Η σκέψη του Γιάννη Αλαφούζου για μια αυτόνομη τηλεοπτική πλατφόρμα του Παναθηναϊκού φέρνει αναπόφευκτα στο μυαλό το PAOK TV, όμως οι δύο περιπτώσεις έχουν σημαντικές διαφορές.

Διονύσης Αντωνέλλος 1 λεπτά ανάγνωσης
αλαφούζος
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Η συζήτηση γύρω από το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας νέας πλατφόρμας μετάδοσης των αγώνων του Παναθηναϊκούέχει ανοίξει ξανά και αρκετοί τη συγκρίνουν με το εγχείρημα του PAOK TV που είχε επιχειρήσει ο Ιβάν Σαββίδης πριν από μερικά χρόνια. Η σύγκριση έχει λογική βάση, όμως τα δεδομένα σήμερα είναι διαφορετικά.

Ο Παναθηναϊκός δεν διαθέτει μόνο το ποδοσφαιρικό του brand αλλά και ένα ισχυρό μιντιακό όπλο όπως ο Sport FM. Αυτό σημαίνει έτοιμο δίκτυο προβολής, καθημερινό περιεχόμενο, δημοσιογραφική υποστήριξη και άμεση πρόσβαση σε μεγάλο κοινό. Παράλληλα, το μοντέλο που εξετάζεται φαίνεται πιο υβριδικό, με πιθανές συνεργασίες διανομής μέσω τηλεπικοινωνιακών παρόχων και όχι αποκλειστικά μέσω streaming.

Από την άλλη πλευρά, το PAOK TV λειτούργησε σε μια εποχή όπου η αγορά δεν ήταν ακόμη ώριμη για τέτοιου είδους υπηρεσίες. Οι τεχνολογικές προκλήσεις ήταν μεγαλύτερες και η διείσδυση των συνδρομητικών πλατφορμών σαφώς μικρότερη.

Παρόλα αυτά, η επιτυχία δεν θεωρείται δεδομένη. Η ελληνική αγορά παραμένει περιορισμένη και η τελική έκβαση θα εξαρτηθεί από την τιμολόγηση, την ποιότητα παραγωγής και το κατά πόσο οι φίλαθλοι θα πειστούν να στηρίξουν οικονομικά ένα νέο μοντέλο τηλεοπτικής μετάδοσης.

ΠΑΟ ΝΕΑ

Παναθηναϊκός και Γιένσεν πιο κοντά από ποτέ

Παναθηναϊκός – αποκλειστικό: Εκτός πλάνων ο Μπακασέτας!

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Διονύσης Αντωνέλλος

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα