Sportime
NBA

Ο Βούτσεβιτς και το Ορλάντο «πλήγωσαν» τον Γιάννη (Vid)

Το εξαιρετικό Ορλάντο επικράτησε των κακών Μιλγουόκι Μπακς και έκανε το 1-0 στον πρώτο γύρο των PlayOffs της Ανατολικής Περιφέρειας

Νίκος Μπουρλάκης 2 λεπτά ανάγνωσης
Ο Βούτσεβιτς και το Ορλάντο «πλήγωσαν» τον Γιάννη (Vid)
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Το Ορλάντο… πόνεσε τους Μπακς και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Με κορυφαίο τον Μαυροβούνιο Νίκολα Βούτσεβιτς (έκανε ρεκόρ καριέρας σε PlayOffs) επικράτησε 122-110 και προηγείται πλέον με 1-0 στην σειρά και στον πρώτο γύρο των NBA PlayOffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Είναι χαρακτηριστικό το ότι το Ορλάντο είχε να νικήσει τους Μπακς από τις… 9 Φεβρουαρίου του 2019. Τότε είχε επικρατήσει 103-83 αλλά με τον Αντετοκούνμπο να είναι απών. Στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ ο Γιάννης είχε 31 πόντους- 17 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Αλλά μόλις 3 πόντους, πολλά άστοχα σουτ και πολλά λάθη στην τελευταία περίοδο.

Και κατά τη σεζόν 2019-2020 είχε τέσσερις ήττες σε ισάριθμους αγώνες από την παρέα του Γιάννη.

Οι Μπακς τα βρήκαν σκούρα από την αρχή απέναντι στο Ορλάντο. Ο Νίκολα Βούτσεβιτς ήταν κυρίαρχος και μάλιστα από την 3η περίοδο είχε φτάσει τους 25 πόντους και είχε κάνει ρεκόρ καριέρας στα πλέι οφ.

He's a scoring threat at all levels of the floor.@NikolaVucevic | #MagicPlayoffspic.twitter.com/VzFU95B6t3

— Orlando Magic (@OrlandoMagic) August 18, 2020

Κυριαρχία για το Ορλάντο από το πρώτο ημίχρονο

Το Ορλάντο προηγήθηκε 33-23 στο πρώτο δωδεκάλεπτο καθώς οι Μπακς δεν είχαν λύσεις. Ο Γιάννης με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ στο τέλος του πρώτου μέρους, ήταν εκείνος που προσπαθούσε να κρατήσει τους Μπακς.

Midday poster. pic.twitter.com/9gJgM1cayd

— Milwaukee Bucks (@Bucks) August 18, 2020

Η Μάτζικ ήταν μπροστά στο σκορ με 62-52 στο τέλος της δεύτερης περιόδου και τα πράγματα είχαν γίνει δύσκολα.

Οι Μπακς, η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στην Κανονική Περίοδο, ήταν εκτός ρυθμού. Χρειαζόταν αντίδραση. Κι όσο ο Κρις Μίντλετον δεν έδινε το κάτι παραπάνω κι έμενε ο Αντετοκούνμπο μόνος του, τόσο τα πράγματα γίνονταν χειρότερα.

Μετά από τρίποντο του Νίκολα Βούτσεβιτς (είχε φτάσει ήδη τους 30 πόντους) το Ορλάντο πέρασε 86-74 ενώ απέμεναν 3’26’’ για το τέλος της 3ης περιόδου. Ο Γιάννης μέχρι εκείνο το σημείο είχε 28 πόντους και 12 ριμπάουντ και μόνο ο Έρικ Μπλέντσο έδινε ανάσες στην επίθεση των Μπακς.

Με 9/29 τρίποντα οι Μπακς ήταν πίσω στο σκορ με 92-79 στο τέλος της 3ης περιόδου. Με ένα γρήγορο σερί 8-0 όμως, μείωσαν με 92-87 βγάζοντας ενέργεια αλλά και διάθεση ώστε να κάνουν την ανατροπή.

Coming in hot. pic.twitter.com/hzHHbw1Sug

— Milwaukee Bucks (@Bucks) August 18, 2020

Και πάλι, όμως, σωρεία λαθών (με ιδιαίτερα νευρικό τον Αντετοκούνμπο σε αυτό το διάστημα) έφεραν την κατάσταση στην πρότερη μορφή της.

He's a scoring threat at all levels of the floor.@NikolaVucevic | #MagicPlayoffspic.twitter.com/VzFU95B6t3

— Orlando Magic (@OrlandoMagic) August 18, 2020

Το Ορλάντο, με περισσότερες λύσεις στην επίθεση πήρε πάλι μια διαφορά και μάλλον εύκολα έφτασε στην τελική επικράτηση. Οι Μπακς έμειναν στα... 14/42 τρίποντα.

More champagne, @EvanFourmizz 🍾#MagicPlayoffs | #WholeNewGamepic.twitter.com/C6kMOf7ajc

— Orlando Magic (@OrlandoMagic) August 18, 2020

Μπορείτε να δειτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Επίσης σε κατηγορίες: Μπάσκετ

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Νίκος Μπουρλάκης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα