Sportime

ΟΦΗ – ΤΣΣΚΑ Σόφιας: 180 λεπτά για να αλλάξει επίπεδο στην Ευρώπη

Ο ΟΦΗ παίζει με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας για τη League Phase του Europa League

Βαγγέλης Λάσκαρης 1 λεπτά ανάγνωσης
Ο ΟΦΗ παίζει με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας για τη League Phase του Europa League
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Ο ΟΦΗ δεν παίζει απόψε απλώς για να συνεχίσει στην Ευρώπη. Αυτό το έχει ήδη εξασφαλίσει: ακόμη κι αν αποκλειστεί από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, θα μπει στη League Phase του Conference League. Το πραγματικό στοίχημα είναι να περάσει στο Europa League, εκεί όπου το επίπεδο και τα χρήματα ανεβαίνουν αισθητά.

Η διαφορά αρχίζει από τα νούμερα. Η UEFA δίνει 4,31 εκατ. ευρώ για συμμετοχή στη League Phase του Europa, έναντι 3,17 εκατ. στο Conference. Στο Europa υπάρχουν οκτώ αγώνες αντί για έξι, άρα τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια, περισσότερα εισιτήρια και υψηλότερα μπόνους για νίκες και ισοπαλίες.

Η ΤΣΣΚΑ δεν είναι αντίπαλος για υποτίμηση. Απέκλεισε την Καραμπάγκ στα πέναλτι και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με συνολικό 4-3, έχοντας Σένσι, Γκμπαμέν και Πίττα. Ο Κόντης πήρε πίσω τον Μπόρχα Γκονθάλεθ, αλλά δεν έχει τον τραυματία Μαρινάκη.

Ο ΟΦΗ μπαίνει στο ζευγάρι με το Super Cup απέναντι στην ΑΕΚ και με κάτι που δεν αγοράζεται: πίστη. Από το 1993, όταν πέταξε έξω την Ατλέτικο Μαδρίτης, η Κρήτη περίμενε τέτοια ευρωπαϊκή βραδιά. Τώρα έχει 180 λεπτά για να κάνει την Ευρώπη καθημερινότητα, όχι ανάμνηση.

Φόρτωση ψηφοφορίας…

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Βαγγέλης Λάσκαρης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα