Δεν υπάρχει θέμα Μεντιλίμπαρ ακόμα αλλά ο αποκλεισμός ήταν σοκ για τον Ολυμπιακό
Ο Ολυμπιακός δεν έχει αυτή τη στιγμή θέμα Μεντιλίμπαρ όμως ο αποκλεισμός από τη Ναϊμέγκεν ήταν ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε ισχυρούς κραδασμούς.
Ο Ολυμπιακός δεν έχει αυτή τη στιγμή θέμα Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί πριν ανοίξει οποιαδήποτε συζήτηση μετά τον αποκλεισμό από τη Ναϊμέγκεν. Άλλο όμως αυτό και άλλο το μέγεθος του αποτελέσματος στην Ολλανδία. Για τους «ερυθρόλευκους» το 2-1 στην παράταση και η απώλεια του Champions League ήταν ένα πραγματικό σοκ.
Δεν είναι ένας αποκλεισμός που περνά εύκολα. Ο Ολυμπιακός είχε απέναντί του μία ομάδα που μπορούσε να αποκλείσει και μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα είχε ακόμη την πρόκριση στα δικά του πόδια. Προηγήθηκε μάλιστα με τον Ελ Κααμπί στην Ολλανδία όμως δεν κατάφερε να διαχειριστεί το πλεονέκτημα. Η Ναϊμέγκεν ισοφάρισε και στην παράταση ο Εμρέ Μορ έγραψε το 2-1.
Υπάρχει ασφαλώς και η διαιτησία. Η αποβολή του Φορτούνη στο 80' άλλαξε τις ισορροπίες με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να στέκονται επίσης σε μαρκάρισμα του Περέιρα στις καθυστερήσεις που δεν οδήγησε σε δεύτερη κάρτα.
Αυτό όμως δεν αρκεί για να εξηγήσει όσα συνέβησαν στα δύο παιχνίδια.
Ο Μεντιλίμπαρ είχε παραδεχθεί πριν από τη ρεβάνς ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να παίξει καλύτερα από το πρώτο ματς και να γίνει περισσότερο επικίνδυνος. Η πρόκριση τελικά χάθηκε και πλέον το πρώτο ζητούμενο στον Πειραιά δεν είναι να αναζητηθεί βιαστικά θέμα προπονητή αλλά να καταλάβουν όλοι γιατί μια ομάδα με αυτές τις απαιτήσεις έμεινε τόσο νωρίς εκτός Champions League.
Ήταν θέμα σχεδιασμού; Που από τον Μάιο ο Ολυμπιακός ξέρει τι θέλει και δεν έγιναν προσθήκες; Ήταν θέμα λειτουργίας στο οργανόγραμμα; Που πέντε άνθρωποι προτείνουν παίκτες; Ήταν θέμα ατυχίας; Ήταν και θέμα Μεντιλίμπαρ; Όλα μαζί έφτιαξαν αυτό το περιβάλλον που οδήγησε στον αποκλεισμό. Όχι μόνο ο Βάσκος.
Nα θυμίσουμε πως σε αντίστοιχο αποκλεισμό ΣΟΚ, ο Μαρτίνς είχε μόλις ανανεώσει και έφυγε μετά τα τέσσερα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Βέβαια τέσσερα ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ δεν έφαγε, με καλύτερη ομάδα έπαιζε και μάλιστα με δέκα παίκτες λόγω της κακιάς... στιγμής του Φορτούνη.
