ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαρτίνς: Έγραψε άρθρο στην A Bola για τον κορονοϊό

Αναφέρθηκε σε όλα όσα έζησε αυτό το διάστημα...
Μαρτίνς: Έγραψε άρθρο στην A Bola για τον κορονοϊό

Ο κορονοϊός είναι ακόμα ένα από τα βασικότερα θέματα συζήτησης σε όλο τον κόσμο.

Έτσι και στον αθλητισμό, με τον Πέδρο Μαρτίνς να γράφει άρθρο στην πορτογαλική εφημερίδα «A Bola», αναφερόμενος στον κορονοϊό και όσα έζησε:

«28 Φεβρουαρίου 2020. Ακολουθώντας τις συστάσεις των ειδικών της υγείας η ελληνική κυβέρνηση ανέστειλε τους εορτασμούς του καρναβαλιού. Στις 4 Μαρτίου έκλεισαν τα σχολεία. Ακολούθησαν οι καφετέριες, τα εστιατόρια, τα γυμναστήρια, οι κινηματογράφοι, οι αρχαιολογικοί χώροι. Στις 12 Μαρτίου καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος από κορονοϊό στη χώρα. Γύρω στα μισά του μήνα, στις 10 Μαρτίου, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ανακοίνωσε ότι προσβλήθηκε από τον ιό, κάτι που έδειξε ξεκάθαρα ότι κανείς δεν έχει ανοσία σε αυτήν την ασθένεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Μαρτίνς: «Δικός μου παίκτης ο Σα, βελτιώθηκε γρήγορα»

Αυτή η ικανότητα προληπτικής δράσης θέτοντας πολύ νωρίς την υγεία ως μέγιστη προτεραιότητα και η αντίσταση στην τάση να συνεχίζει η οικονομία ν’ αναπνέει “φυσιολογικά” για μερικές ακόμη ημέρες επέτρεψε στην Ελλάδα να ελέγξει τις επιπτώσεις της πανδημίας με υποδειγματικό τρόπο.

Μένει να μάθουμε πώς μια χώρα που εξαρτάται υπερβολικά από τον τουρισμό, που πέρασε την τελευταία δεκαετία παλεύοντας να βγει από την κρίση η οποία ανάγκασε την οικονομία σε ύφεση μεγαλύτερης της τάξης του 25% είναι ικανή να επιστρέψει και να ανακάμψει από τις επιπτώσεις του lockdown που ήλθε απότομα, αλλά η αποχώρησή του αναπόφευκτα θα γίνει σταδιακά.

Και μένει να μάθουμε ποιες θα είναι οι επιπτώσεις αυτής της πανδημίας στη μελλοντική δυναμική της τουριστικής δραστηριότητας, υπολογίζοντας τα συναισθήματα φόβου και ανασφάλειας που εγκαταστάθηκαν το ίδιο διάστημα.

Εάν ακόμη και σήμερα έχουμε δισταγμό να πάμε στο σουπερμάρκετ, πόσο διαθέσιμοι θα είμαστε να ταξιδέψουμε για διακοπές; Ως πολίτης παραδέχομαι ότι είμαι ανήσυχος για το μέλλον. Στην Ελλάδα, αλλά κι επίσης στην Πορτογαλία.

Θα είναι απαραίτητη η προσπάθεια όλων για να ξεπεράσουμε τις πολλές δυσκολίες που θα εμφανιστούν μετά τον Covid-19 και θα αποτελέσουν πρόκληση. Πρέπει να έχουμε νέες προτεραιότητες και να δημιουργήσουμε νέες συνήθειες. Πρέπει να μετακινηθούμε όλοι στην ίδια πλευρά, να δώσουμε περισσότερη σημασία στα συλλογικά συμφέροντα από ό,τι στα ατομικά.

Μετά το τέλος Φεβρουαρίου που δύσκολα θα μπορούσε να εξελιχθεί καλύτερα επαγγελματικά με μια νίκη κόντρα στον άμεσο αντίπαλό μας στη μάχη για το ελληνικό πρωτάθλημα και μια νίκη που ακολούθησε στο Λονδίνο, η οποία μας επέτρεψε ν’ αποκλείσουμε την Άρσεναλ και να συνεχίσουμε στο Europa League, η αρχή του Μαρτίου ήταν αρκετά δύσκολη.

Η ανακοίνωση του προέδρου του Ολυμπιακού ότι προσβλήθηκε από τον ιό δημιούργησε μια φυσιολογική ανησυχία στην ομάδα, αν και όλοι ήμασταν ασυμπτωματικοί και η ομάδα πολύ γρήγορα εξασφάλισε τον έλεγχο με τεστ όλων των παικτών και των μελών του τεχνικού επιτελείου.

Ακολούθησαν οι μέρες της καραντίνας. Γρήγορα αντιληφθήκαμε ότι έπρεπε ν’ ανατρέξουμε στις νέες τεχνολογίες για να εξασφαλίσουμε τις προπονήσεις των αθλητών υπό την επίβλεψη των βοηθών μου και με στόχο πάντα να διατηρήσουμε την καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση.

Επεξεργαστήκαμε ατομικά πλάνα και παρείχαμε τον απαραίτητο εξοπλισμό. Την περασμένη Δευτέρα επιστρέψαμε στις προπονήσεις με την παρουσία όλου του τεχνικού επιτελείου. Οι ασκήσεις δεν ήταν μόνο για τη φυσική κατάσταση, αλλά είχαν ξανά τεχνική και τακτική. Έχουμε ένα πλάνο το οποίο όμως εμπεριέχει αμφιβολίες για το πότε θα διεξαχθούν τα playoffs της Super League, το υπόλοιπο του Κυπέλλου Ελλάδα και το Europa League, διοργανώσεις στις οποίες συνεχίζουμε να συμμετέχουμε και τις οποίες προσεγγίζουμε με φιλοδοξία. Αλλά είμαστε συγκεντρωμένοι και δεσμευόμαστε να έχουμε μια ομάδα προετοιμασμένη και με κίνητρα για να είμαστε έτοιμοι και ανταγωνιστικοί στο επίπεδο που έχουμε συνηθίσει τους οπαδούς μας σε όλη τη σεζόν.

Αλλά αυτή η βραχυπρόθεσμη αβεβαιότητα επεκτείνεται σε μεσομακροπρόθεσμη. Πώς θα είναι η σεζόν 2020/21; Πώς θα είναι το ποδόσφαιρο του μέλλοντος; Είναι ξεκάθαρο ότι δύσκολα θα είναι τα πράγματα όπως τώρα.

Καθώς το ποδόσφαιρο είναι παγκόσμιο άθλημα έχει σημασία τα μέτρα που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο να είναι εναρμονισμένα με την παγκόσμια στρατηγική, αν και δεν μπορούν να αγνοηθούν οι ιδιαιτερότητες κάθε χώρας.

Την περασμένη Πέμπτη επέκτεινα μέχρι το 2022 τη συνεργασία μου με τον Ολυμπιακό. Είναι μια επωφελής περιπέτεια με πολλά κέρδη. Από το Μάιο του 2018 όταν κι έφθασα για να ζήσω την πρώτη μου εμπειρία ως προπονητής εκτός Πορτογαλίας, καταφέραμε να δώσουμε σάρκα κι οστά σε ένα πρότζεκτ που έθεσε την ομάδα σε μια σταθερά ανοδική πορεία και που θα της επιτρέπει να κατακτά τίτλους, όπως αξίζει στους οπαδούς του Ολυμπιακού που βρίσκονται πάντα κοντά στην ομάδα με πάθος και ενθουσιασμό. Από την πλευρά μου αναλαμβάνω την ευθύνη και την υποχρέωση να εξασφαλίσω ότι αυτό θα συμβεί.

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον και σε μόνιμη βάση τις εξελίξεις στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Επίσης παρακολουθώ με πολλή προσοχή αυτό που συμβαίνει γενικά στη χώρα μου. Από την Αθήνα στέλνω μια αγκαλιά σε όσους αντιμετωπίζουν αυξημένες δυσκολίες την εποχή της πανδημίας. Να έχετε δύναμη και είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί θα νικήσουμε αυτή τη μάχη».

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Η βαθμολογία του Champions League – Που βρίσκεται ο Ολυμπιακός

Η βαθμολογία του Champions League – Που βρίσκεται ο Ολυμπιακός

Η βαθμολογία μετά την 1η αγωνιστική του Champions League και η θέση στην οποία βρίσκεται ο Ολυμπιακός

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Ακόμα στο χέρι του να προσπεράσει την Μπόντο Γκλιμτ

Ολυμπιακός : Ακόμα στο χέρι του να προσπεράσει την Μπόντο Γκλιμτ

Δεν πήγε το βράδυ κόντρα στην Πάφο όπως θα ήθελε ο Ολυμπιακός, αλλά είναι ακόμα στο χέρι του να προσπεράσει την Μπόντο Γκλιμτ στην ειδική βαθμολογία

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Έτριβαν τα χέρια τους στον Ολυμπιακό παρά τη γκέλα και υπάρχει λόγος

Ολυμπιακός: Έτριβαν τα χέρια τους στον Ολυμπιακό παρά τη γκέλα και υπάρχει λόγος

Τελικά κάτι... ήξεραν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και δεν έκαναν βήμα... πίσω από τις αρχικές τους απαιτήσεις.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Έσκασαν με το Χ στον Ολυμπιακό αλλά δεν… τρελάθηκαν κιόλας και υπάρχει λόγος

Ολυμπιακός: Έσκασαν με το Χ στον Ολυμπιακό αλλά δεν… τρελάθηκαν κιόλας και υπάρχει λόγος

Η ομάδα του Ολυμπιακού είναι έτοιμη να αντιδράσει μετά το Χ με την Πάφο. Ακολουθούν τα βήματα της στρατηγικής τους.

Ποδόσφαιρο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ολυμπιακός: Έλειψε ο Γιαζίτσι στον Μεντιλίμπαρ και ο Βάσκος το ήξερε

Ολυμπιακός: Έλειψε ο Γιαζίτσι στον Μεντιλίμπαρ και ο Βάσκος το ήξερε

Η απουσία του Γιαζίτσι στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Πάφο είχε σημαντικό αντίκτυπο στην πορεία της ομάδας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Όχι δεν ήταν η ιδέα σας – Ήταν διαφορετικό το «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Ολυμπιακός: Όχι δεν ήταν η ιδέα σας – Ήταν διαφορετικό το «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Το «Γ. Καραϊσκάκης» αναβαθμίστηκε με νέους LED προβολείς αμερικανικής τεχνολογίας που χάρισαν εντυπωσιακό σόου φωτισμού στην πρεμιέρα του Champions League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τι είπε ο Τάκης Τσουκαλάς μετά την ισοπαλία με την Πάφο

Τι είπε ο Τάκης Τσουκαλάς μετά την ισοπαλία με την Πάφο

Που απέδωσε την γκέλα του Ολυμπιακού κόντρα στην Πάφο ο Τάκης Τσουκαλάς και πως τη δικαιολόγησε…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αντώνης Καρπετόπουλος : Αυτό ήταν το λάθος που έκανε ο Μεντιλίμπαρ με την Πάφο (vid)

Αντώνης Καρπετόπουλος : Αυτό ήταν το λάθος που έκανε ο Μεντιλίμπαρ με την Πάφο (vid)

Που εντόπισε το σφάλμα που έκανε ο Μεντιλίμπαρ στην αναμέτρηση με την Πάφο ο Αντώνης Καρπετόπουλος…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Ο Γιώργος Σίμος έβαλε μεγάλο + δίπλα στο όνομά του…

Ολυμπιακός : Ο Γιώργος Σίμος έβαλε μεγάλο + δίπλα στο όνομά του…

Η εκκίνηση που έχει κάνει ο Ολυμπιακός Κ19 και ο Γιώργος Σίμος σε αυτή είναι κάτι παραπάνω από θετική…

Ποδόσφαιρο