O Ολυμπιακός μπροστά σε πρόκληση που κρατά σχεδόν 20 χρόνια
Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Ολλανδία για τη ρεβάνς με τη Ναϊμέγκεν θέλοντας να βάλει τέλος σε μία αρνητική παράδοση στα προκριματικά του Champions League.
Η λευκή ισοπαλία με τη Ναϊμέγκεν άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς στην Ολλανδία, όμως ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του και μία ιστορική πρόκληση. Οι Πειραιώτες καλούνται να προκριθούν χωρίς να έχουν νικήσει στο πρώτο παιχνίδι, κάτι που δεν έχουν καταφέρει ποτέ στα προκριματικά του Champions League από το 1992 και μετά.
Η σχετική παράδοση δεν είναι υπέρ των «ερυθρόλευκων». Σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, απέναντι σε Ανόρθωση, Χάποελ Μπερ Σεβά, Λουντογκόρετς και Μακάμπι Χάιφα, δεν μπόρεσαν να πάρουν την πρόκριση όταν το πρώτο ματς δεν κατέληξε σε νίκη τους.
Αντίθετα, κάθε φορά που ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει στην πρώτη αναμέτρηση των προκριματικών, εξασφάλισε και το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Αυτό έχει συμβεί οκτώ φορές, απέναντι σε αντιπάλους όπως η Σλάβια Πράγας, η Ανόρθωση, η Σερίφ, η Παρτίζαν, η Ριέκα, η Μπασακσεχίρ, η Κράσνονταρ και η Ομόνοια.
