Sportime

Ολυμπιακός: «Ξεπούλημα» ο Μουζακίτης

Σενάριο για Μουζακίτη και Χαλ με 15 εκατ. ευρώ προκαλεί συζήτηση, καθώς ο 19χρονος παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία του Ολυμπιακού.

Διονύσης Αντωνέλλος 1 λεπτά ανάγνωσης
Ο Χρήστος Μουζακίτης σε αγώνα του Ολυμπιακού / Φωτογραφία: Intime
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Μέχρι πριν από έναν χρόνο, αν έλεγες ότι ο Χρήστος Μουζακίτης θα μπορούσε να ακολουθήσει τον Κωνσταντίνο Τζολάκη στη Χαλ, δύσκολα θα γινόσουν πιστευτός. Και ειδικά όταν η χρηματιστηριακή αξία του 19χρονου είχε φτάσει σε επίπεδα κοντά στα 25 εκατ. ευρώ.

Ναι, ο Μουζακίτης δεν βρίσκεται στην κατάσταση που ήταν. Έχει πέσει αγωνιστικά και περνά μια περίοδο στην οποία δεν έχει την ίδια επιρροή στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Παραμένει όμως ένας ποδοσφαιριστής μόλις 19 ετών, με τεράστιο περιθώριο εξέλιξης.

Αν στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι το εξωτερικό μπορεί να του προσφέρει τις συνθήκες για να ξαναβρεί την ανοδική του πορεία, η συζήτηση έχει βάση. Στα 15 εκατ. ευρώ όμως, εφόσον αυτό είναι πράγματι το ποσό μιας πιθανής συμφωνίας, δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί πώληση στο πραγματικό potential του παίκτη.

Υπάρχει και η αγωνιστική διάσταση. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μπροστά σε ένα σημαντικό ξεκαθάρισμα του ρόστερ και όλα δείχνουν ότι τέσσερις ή πέντε παίκτες θα μείνουν εκτός ευρωπαϊκής λίστας. Η πιθανή αποχώρηση ενός Έλληνα χαφ όπως ο Μουζακίτης θα αποτελούσε σημαντική απώλεια και για τις επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Πάντως, για την ώρα, το συγκεκριμένο ποσό πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μεταγραφική πληροφορία και όχι ως ολοκληρωμένη μεταγραφή.

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Διονύσης Αντωνέλλος

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα