Πέναλτι; Όχι ήταν από το κεφάλι στο χέρι - Ναι αλλά ήταν άλλου το κεφάλι!
Κάπου εκεί χρειάζεται η εξήγηση για το γιατί η συγκεκριμένη φάση κρίθηκε «παίζεται» αφού ξεκάθαρα το χέρι δεν ήταν σε φυσική θέση.
Η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι παικτη του Αστέρα και μετά το χέρι συμπαίκτη του, με τον διαιτητή να δείχνει παίζεται. Μα ήταν από το... κεφάλι στο χέρι; Όχι, αφού η μπάλα ήταν από το κεφάλι συμπαίκτη του όχι το δικό του. Μα ήταν κοντά; Δύο μέτρα απόσταση είχαν οι δύο παίκτες. Τότε;
Ο κανονισμός της IFAB δεν λέει ότι επειδή η μπάλα ήρθε από κεφάλι, αυτομάτως δεν υπάρχει παράβαση. Το βασικό κριτήριο είναι αν το χέρι βρίσκεται σε θέση που δικαιολογείται από την κίνηση του σώματος ή αν κάνει το σώμα αφύσικα μεγαλύτερο.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα η μπάλα δεν χτύπησε στο κεφάλι του ίδιου παίκτη και αμέσως μετά στο χέρι του. Χτύπησε στο κεφάλι συμπαίκτη του και στη συνέχεια, από απόσταση περίπου δύο μέτρων, κατέληξε στο απλωμένο χέρι.
Άρα το «ήταν από κεφάλι σε χέρι» από μόνο του δεν λύνει τη συζήτηση. Το ερώτημα παραμένει ένα. Ήταν δικαιολογημένη από την κίνηση του σώματος η θέση του χεριού ή έκανε το σώμα αφύσικα μεγαλύτερο; Πάντως ξεκάθαρα το χέρι δεν ήταν σε φυσική θέση.
