Ποιος πρέπει να γίνει το βασικό 6άρι του Αλγκουαθίλ;
Η πιο κρίσιμη θέση του νέου Ολυμπιακού είναι στη μέση.
Όλοι κοιτούν τον φορ. Ικάρντι, Παουλίνιο, ποιος θα έρθει, πόσα γκολ έχει. Ο Ιμανόλ Αλγκουαθίλ όμως έχει μπροστά του μια άλλη δουλειά που για το δικό του ποδόσφαιρο είναι εξίσου σοβαρή: να αποφασίσει ποιος θα κρατά τα κλειδιά στη μέση.
Στη Σοσιεδάδ αυτός ήταν ο Μαρτίν Θουμπιμέντι. Όχι ένας απλός «κόφτης», αλλά ο χαφ που έδινε την πρώτη καθαρή πάσα, κρατούσε σωστές αποστάσεις και ήξερε πού πρέπει να βρίσκεται η ομάδα όταν χάνει την μπάλα. Ο Αλγκουαθίλ έχτιζε πάνω του μεγάλο μέρος του 4-3-3.
Ποιος θα πάρει αυτόν τον ρόλο στον Ολυμπιακό;
Εδώ αρχίζει το πραγματικό ενδιαφέρον. Ο Φρόιλερ έχει εμπειρία και μυαλό στην πρώτη πάσα. Ο Έσε έχει ένταση, τρεξίματα και επιθετικότητα χωρίς την μπάλα. Ο Σιπιόνι είναι διαφορετικό στοίχημα, νεότερος, με περιθώριο να μάθει έναν πιο σύνθετο ρόλο. Στο ρόστερ υπάρχουν λύσεις· δεν υπάρχει ακόμη η απάντηση.
Και αυτό ίσως είναι το πρώτο πράγμα που θα ψάξει ο Ιμανόλ στις προπονήσεις. Όχι ποιος κάνει την πιο εντυπωσιακή ενέργεια, αλλά ποιος του δίνει τη σιγουριά να ανεβάσει όλους τους υπόλοιπους δέκα πιο ψηλά.
Γιατί αν βρει το «6άρι» του, μετά θα αρχίσουμε να βλέπουμε πραγματικά τον δικό του Ολυμπιακό.
