ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συγκλονίζει ο Μπλατ: «Διαγνώστηκα με Πολλαπλή Σκλήρυνση» (vid)

Αποκαλύπτει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει
Συγκλονίζει ο Μπλατ: «Διαγνώστηκα με Πολλαπλή Σκλήρυνση» (vid)

Ο Ντέιβιντ Μπλατ με μια συγκινητική επιστολή αποκαλύπτει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και στέλνει μήνυμα δύναμης και μάχης.

«Πριν από λίγους μήνες διαγνώστηκα με PPMS (Πρωτοπαθή Προϊούσα Πολλαπλή Σκλήρυνση)», τονίζει μεταξύ άλλων ο Μπλατ, που ταυτόχρονα στέλνει μήνυμα δύναμης σε όσους διαβάζουν τα λόγια του.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή, που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα των ερυθρόλευκων:

«Μερικές φορές η ζωή σου «πετά» πράγματα, τα οποία στην πραγματικότητα δεν έχουν εξήγηση, νόημα ή λόγο. Αυτές είναι οι στιγμές που σε αναγκάζουν να αναγνωρίσεις πως πρέπει να κάνεις επιλογές που θα δοκιμάσουν τον πραγματικό χαρακτήρα σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ολυμπιακός: Με Κομοτηνή ή Ερμή Λαγκαδά στο Κύπελλο

Πριν από λίγους μήνες διαγνώστηκα με PPMS (Πρωτοπαθή Προϊούσα Πολλαπλή Σκλήρυνση). Αυτή η ασθένεια έχει πολλές μορφές και εκδηλώνεται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε άνθρωπο. Είναι αυτοάνοσο νόσημα, το οποίο μπορεί και πραγματικά αλλάζει με πολλούς τρόπους την ποιότητα σου και την ικανότητά σου να κάνεις ακόμη και τις βασικές λειτουργίες με τρόπους που πάντα σου φαίνονταν φυσιολογικοί.

Μπλατ: «Δεν επρόκειτο να παραδοθώ σε τίποτα»

Όταν ξεπέρασα το αρχικό σοκ και τον πόνο του να καταλάβω πως θα άλλαξε και θα μπορούσε να αλλάξει η ζωή μου από εδώ και πέρα, αποφάσισα πως δεν επρόκειτο να παραδοθώ σε τίποτα. Το μόνο που θα έκανα θα ήταν να προσαρμοστώ και να βρω νέους τρόπους να συνεχίσω τη ζωή μου όσο πιο φυσιολογικά γίνεται», αναφέρει αρχικά ο Μπλατ.

«Το πρώτο που έκανα ήταν να ανατρέξω στην μπασκετική προπονητική μεθοδολογία αναφορικά με το πως να λύνεις και να ξεπερνάς τις δυσκολίες. Η δική μου διαδικασία έχει τρία βήματα. 1) Ποιο είναι το πρόβλημα; 2) Γιατί συνέβη; 3) Πως το διορθώνουμε;

Λοιπόν, το πρόβλημα είναι το PPMS, το οποίο στη δική μου περίπτωση και ηλικία εκδηλώνεται αρχικά με αδυναμία στα πόδια. Κούραση, ισορροπία και δύναμη είναι πραγματικά θέματα για εμένα. Έχω ξεκινήσει ειδική αγωγή ενδυνάμωσης και ισορροπίας, καθώς και κολύμβηση και υδρόβιες ασκήσεις, προκειμένου να βελτιώσω τη συνολική σωματική μου κατάσταση και να βοηθήσω τη μυϊκή ευλυγισία και την κίνηση. Προσπαθώ να είμαι περισσότερο ενεργός, ακόμη και όταν πρόκειται για απλές κινήσεις, έτσι ώστε να μην επιτρέπω στους μυς να συσπώνται. Προκαλώ τον εαυτό μου να κάνει απλές λειτουργίες, οι οποίες είναι εύκολες για τους περισσότερους, αλλά πλέον πολύ απαιτητικές τις περισσότερες φορές για εμένα. Δουλεύω. Συντηρώ και απαιτώ περισσότερα από τον εαυτό μου, όχι λιγότερα.

Γιατί συνέβη; Ο λόγος για τον οποίο μπορεί κάποιος να υποφέρει από αυτή την ασθένεια είναι άγνωστος. Καθώς δεν έχει δοθεί κάποια συγκεκριμένη αιτία ή εξήγηση, αυτό που του μένει είναι να αποδεχθεί πως είναι ότι είναι και να εστιάσει στο πως θα κάνει το καλύτερο που μπορεί με τις διαθέσιμες ‘πηγές’ για να βελτιώσει την κατάστασή του. Από σήμερα και στο μέλλον… Είναι εύκολο να πέσεις σε κατάθλιψη και σωματικό λήθαργο. Αυτή η μάχη είναι πραγματική και συνεχής και αδιάκοπη, καθώς δεν υπάρχει γιατρειά για την ασθένεια αυτή. Όμως, δεν είναι θανατηφόρα. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ μεγαλύτερες προκλήσεις και πρέπει να δώσουν τις δικές τους μάχες. Όλοι πρέπει να έχουν το κουράγιο και την αποφασιστικότητα να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια, να προχωρήσουν μπροστά και να ζήσουν μια ζωή με τη μεγαλύτερη δυνατή ποιότητα. Ξεχάστε το ‘γιατί’ σε αυτή την περίπτωση. Δεν είναι ένα ερώτημα που μπορεί να απαντηθεί. Επικεντρωθείτε στο μετά», αναφέρει ο Μπλατ.

«Πως το διορθώνουμε; Πάμε στην δουλειά. Κάνουμε ένα πλάνο. Δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα. Κρατάμε το κεφάλι μας ψηλά. Προσαρμοζόμαστε, διαφοροποιούμε και ψάχνουμε τρόπους να βελτιωθούμε ή να διατηρηθούμε. Επιμορφωνόμαστε. Βρίσκουμε ανθρώπους που μπορούμε να το μοιραστούμε και να μας βοηθήσουν. Είμαστε ανοικτοί και ειλικρινείς με τον εαυτό μας και με εκείνους που προσπαθούν να λάβουν γνώση. Δεν κρυβόμαστε, ούτε φεύγουμε ντροπιασμένοι από την αντίληψη της ευαισθησίας. Είμαι ευλογημένος με την στήριξη τόσων καλών και αγαπημένων ανθρώπων. Εκείνων που η συμπαράσταση και η βοήθεια με κάνουν να συνειδητοποιώ πως ακόμη και στις μέρες που δείχνω και λειτουργώ διαφορετικά, παραμένω ο ίδιος άνθρωπος. Εκείνων που δεν με αφήνουν να το ξεχάσω αυτό, ούτε όταν είμαι λίγο ‘πεσμένος’ ψυχολογικά ή αποκαρδιωμένος. Το να λυπάσαι τον εαυτό σου δεν σου προσφέρει τίποτα, αντιθέτως καλλιεργεί και ενθαρρύνει μια κατιούσα πορεία από την οποία είναι ακόμη πιο δύσκολο να ανέβεις.

Είμαι προπονητής και δουλεία μου είναι να ηγούμαι, να διδάσκω και να εμπνέω πολλούς ανθρώπους. Το ότι δεν είμαι τόσο ευκίνητος ή ενεργός δεν επηρεάζει τη νοητική μου ικανότητα στο να κάνω αυτά τα πράγματα. Είμαι τυχερός. Έχω σπουδαίους γιατρούς, προπονητές, φυσικοθεραπευτές και διοίκηση, που δέχονται τις δυσλειτουργίες μου και με βοηθούν να τις ξεπεράσω. Πως είναι δυνατόν να παραπονεθώ; Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ και δεν θα το κάνω. Θα ήταν χαμένη ενέργεια και από τη στιγμή που ζητώ από τους παίκτες μου και το σταφ να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους, πρέπει να ζητήσω ή πιο σωστά να απαιτήσω από τον εαυτό μου να κάνει ακριβώς το ίδιο.

Ο σπουδαίος, Τζον Γούντεν, είπε κάποτε: ‘Τα πράγματα εξελίσσονται καλύτερα για τους ανθρώπους που κάνουν το καλύτερο όπως και να πάνε τα πράγματα’. Η κατάστασή μου δεν είναι… πικνίκ, αλλά πολλοί περνούν δυσκολότερα. Είναι ευθύνη μου να αποτελέσω παράδειγμα για όλους, να συνεχίσουν τη ζωή τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ποτέ, ποτέ, μα ποτέ να μην παραδίδονται ή να μην εγκαταλείπουν», λέει χαρακτηριστικά ο Μπλατ.

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ο Κλέιτον και ο Ολυμπιακός…

Ο Κλέιτον και ο Ολυμπιακός…

Αν τελικά ψάξει επιθετικό για να πλαισιώσει τον Ελ Κααμπί ο Ολυμπιακός, ο Κλέιτον της Ρίο Άβε μοιάζει ιδανικό συμπλήρωμα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Super League 1: «Στέψη» στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ; Ποιος θα πάρει το προβάδισμα στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ!

Super League 1: «Στέψη» στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ; Ποιος θα πάρει το προβάδισμα στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ!

Μία αγωνιστική στη Super League 1 που μπορεί να έχουμε τον πρωταθλητή και με τη… βούλα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η περίπτωση του Κλέιτον και τον μέλλον του Λοντίγκιν και του Φούντα!

Η περίπτωση του Κλέιτον και τον μέλλον του Λοντίγκιν και του Φούντα!

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις από τα Παρασκήνια του Sportime, με πρωταγωνιστές τους Κλέιτον, Γιούριν Λοντίγκιν και Ταξιάρχη Φούντα.

Ποδόσφαιρο
Μεταδόσεις: Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Το κανάλι που θα δείξει το παιχνίδι – Ποιος περιγράφει

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Το κανάλι που θα δείξει το παιχνίδι – Ποιος περιγράφει

Από που θα δείτε τον αγώνα Ολυμπιακός - ΑΕΚ για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ.

Μεταδόσεις
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αυτό είναι το πρόβλημα με τον Κάρμο….

Αυτό είναι το πρόβλημα με τον Κάρμο….

Ο Ντάβιντ Κάρμο έριξε στροφές στον Ολυμπιακό ακόμα και στις προπονήσεις και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν χαρίζεται.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ποδόσφαιρο: Ο Κάρλος Κορμπεράν δείχνει στην Ισπανία όσα δεν πρόλαβε στον Ολυμπιακό

Ο Κάρλος Κορμπεράν δείχνει στην Ισπανία όσα δεν πρόλαβε στον Ολυμπιακό

Από αποτυχημένος στον Ολυμπιακό, σε ηγέτη της αντεπίθεσης της Βαλένθια. Ο Κάρλος Κορμπεράν είναι ο προπονητής που δεν γνωρίσαμε.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η ομάδα που παίζει πιο «δυνατά» για Βαγιαννίδη, η απουσία επικοινωνίας με Κάρμο και το μέλλον του Βίντα

Η ομάδα που παίζει πιο «δυνατά» για Βαγιαννίδη, η απουσία επικοινωνίας με Κάρμο και το μέλλον του Βίντα

Τα Παρασκήνια του Sportime είναι για ένα ακόμη Σάββατο κοντά σας με αποκαλύψεις για τις ομάδες ποδοσφαίρου.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Εκεί «πονάει», αλλά δεν του βγαίνει!

Ολυμπιακός: Εκεί «πονάει», αλλά δεν του βγαίνει!

Πάει για εξτρέμ που ευελπιστεί οτι θα κάνει τη διαφορά ο Ολυμπιακός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κύπελλο Ελλάδας: ΕΠΟ και Λανουά ήθελαν Έλληνα διαιτητή στον τελικό, αλλά τον «έκαψε» ο Σιδηρόπουλος!

Κύπελλο Ελλάδας: ΕΠΟ και Λανουά ήθελαν Έλληνα διαιτητή στον τελικό, αλλά τον «έκαψε» ο Σιδηρόπουλος!

Η ΕΠΟ ήθελε Έλληνα διαιτητή, το ίδιο και ο Λανουά που έκανε τον αγώνα του, αλλά ο ΟΦΗ ζήτησε ξένο λόγω (και) Σιδηρόπουλου!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός και Βασιλακάκης σε προχωρημένες επαφές

Ολυμπιακός και Βασιλακάκης σε προχωρημένες επαφές

Όλα δείχνουν πως το επόμενο βήμα στην καριέρα του Θόδωρου Βασιλακάκη θα είναι ο Ολυμπιακός.

Ποδόσφαιρο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μόνο αυτόν βλέπει ο Μεντιλίμπαρ…

Μόνο αυτόν βλέπει ο Μεντιλίμπαρ…

Σε ότι έχει να κάνει με το αριστερό άκρο της άμυνας ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πρώτα από όλους βλέπει τον Φρανσίσκο Ορτέγκα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Μπάσκετ: Euroleague: Πρώτος ο Ολυμπιακός, τρίτος ο Παναθηναϊκός, πιο πιθανός αντίπαλος η Εφές για τους πρωταθλητές Ευρώπης

Euroleague: Πρώτος ο Ολυμπιακός, τρίτος ο Παναθηναϊκός, πιο πιθανός αντίπαλος η Εφές για τους πρωταθλητές Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός 1ος, ο Παναθηναϊκός 3ος στην κανονική περίοδο της Euroleague

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός – Μακάμπι 99-93: Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε αλλά με φοβερούς Φουρνιέ, Ράιτ, νίκησε και πήρε την 1η θέση στην κανονική περίοδο

Ολυμπιακός – Μακάμπι 99-93: Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε αλλά με φοβερούς Φουρνιέ, Ράιτ, νίκησε και πήρε την 1η θέση στην κανονική περίοδο

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε τη Μακάμπι και πήρε την 1η θέση στην κανονική περίοδο

Μπάσκετ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ολυμπιακός: Πόσες μεταγραφές θα κάνει ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός: Πόσες μεταγραφές θα κάνει ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός και μεταγραφές είναι έννοιες που πηγαίνουν μαζί και κάτι ανάλογο θα συμβεί και το φετινό καλοκαίρι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ποδόσφαιρο: Θα πάρει δεξί μπακ ο Ολυμπιακός;

Θα πάρει δεξί μπακ ο Ολυμπιακός;

Οι επιδόσεις του Ροντινέι ως μεσοεπιθετικός δημιουργούν το εξής ερώτημα στις μεταγραφές: Θα κινηθεί για δεξί μπακ ο Ολυμπιακός;

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Καλά νέα από το Champions League, έχασαν Ντόρτμουντ και Άστον Βίλα

Ολυμπιακός: Καλά νέα από το Champions League, έχασαν Ντόρτμουντ και Άστον Βίλα

Ο Ολυμπιακός πήρε καλά νέα από τους προημιτελικούς του Champions League

Ποδόσφαιρο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τελικός Κυπέλλου: Τι λέει ο Ολυμπιακός για τον διαιτητή

Τελικός Κυπέλλου: Τι λέει ο Ολυμπιακός για τον διαιτητή

Και ενώ οι πρώτες ενδείξεις μιλούν για 22.000 φιλάθλους από κάθε πλευρά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάτι ακραίο σκέφτηκε ο Μεντιλίμπαρ πριν την επίσκεψη Μαρινάκη…

Κάτι ακραίο σκέφτηκε ο Μεντιλίμπαρ πριν την επίσκεψη Μαρινάκη…

Εκνευρισμένος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ετοίμαζε στους παίκτες κάτι που δεν έχει κάνει ξανά, πριν την επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ