Sportime

Ολυμπιακός: Ο Μπαρτζώκας βρήκε το «θηρίο» για τον Βεζένκοφ – Γιατί ο Γκιλ αλλάζει τα πάντα

Ο Γκιλ μπορεί να γίνει ο ιδανικός συμπαίκτης του Βεζένκοφ.

Κώστας Παπαδόπουλος 1 λεπτά ανάγνωσης
Η μεταγραφική αναζήτηση του Ολυμπιακού για τη θέση «4»
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Ο Ολυμπιακός ψάχνει τον παίκτη που θα καλύψει το κενό του Άλεκ Πίτερς και το όνομα του Άντονι Γκιλ έχει ανέβει ψηλά στη λίστα. Δεν υπάρχει συμφωνία, όμως η περίπτωσή του συγκεντρώνει στοιχεία που δύσκολα αγνοούνται.

Ο Μπαρτζώκας δεν ψάχνει δεύτερο Βεζένκοφ

Ο Γκιλ δεν είναι ένας ακόμη εκτελεστής. Είναι δυνατό κορμί, παίζει στο «4», μπορεί να καλύψει λεπτά ως χαμηλό σέντερ και δεν χρειάζεται πολλές κατοχές για να γίνει χρήσιμος.

Στην τελευταία του σεζόν με την Ουάσινγκτον είχε 5,8 πόντους, 2,9 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ σε 17,3 λεπτά, σουτάροντας με 62,8% εντός παιδιάς και 35,4% από το τρίποντο.

Αυτό ακριβώς χρειάζεται ο Ολυμπιακός πίσω από τον Βεζένκοφ: άμυνα, αλλαγές στα σκριν, δύναμη και αποτελεσματικότητα χωρίς απαίτηση για πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το μεγάλο κέρδος – και η παγίδα

Ο 33χρονος γνωρίζει ήδη τον Μπαρτζώκα από τη Χίμκι. Σε 70 παιχνίδια EuroLeague είχε 10,5 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και εντυπωσιακό 40,6% στα τρίποντα.

Το ερωτηματικό είναι η εξαετής απουσία του από την Ευρώπη. Η EuroLeague έχει αλλάξει, οι απαιτήσεις είναι τεράστιες και ο Γκιλ δεν αποτελεί λύση με προοπτική πολλών ετών.

Αν, όμως, επιστρέψει έτοιμος και αποδεχθεί συγκεκριμένο ρόλο, ο πρωταθλητής Ευρώπης μπορεί να αποκτήσει τον ιδανικό «σωματοφύλακα» του Βεζένκοφ.

Φόρτωση ψηφοφορίας…
Επίσης σε κατηγορίες: BASKETBALL

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Κώστας Παπαδόπουλος

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα