Ο Ναν γύρισε και ο Φρανσίσκο δεν έκανε πίσω
Η επιστροφή Ναν και Σλούκα δεν πρέπει να περιορίσει τον Φρανσίσκο. Το παιχνίδι με την Μπασκόνια θα δοκιμάσει τη συνύπαρξη των δημιουργών του Παναθηναϊκού.
Ο Κέντρικ Ναν επέστρεψε, όμως ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να χάσει όσα κέρδισε όσο έλειπε. Πρώτα απ’ όλα, την αυτοπεποίθηση του Σιλβέν Φρανσίσκο. Αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον αγωνιστικό ζήτημα πριν από την Μπασκόνια, πολύ περισσότερο από το ποιοι θα συμπληρώσουν τη δωδεκάδα.
Στην ήττα από τη Χάποελ, ο Φρανσίσκο σημείωσε 22 πόντους και ανέλαβε μεγάλο μέρος της επιθετικής ευθύνης. Δύο ημέρες αργότερα, με Ναν και Σλούκα ξανά στο παρκέ, πέτυχε 15 πόντους σε μόλις 13 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα απέναντι στο Περιστέρι. Ο Ναν έβαλε 18. Ασφαλώς, η EuroLeague δεν είναι το ελληνικό πρωτάθλημα. Υπάρχει όμως ένα στοιχείο που αξίζει να κρατήσει ο Ομπράντοβιτς. Ο Φρανσίσκο δεν χρειάζεται να παίζει μισή ώρα για να επηρεάζει την επίθεση.
Τι αλλάζει απέναντι στην Μπασκόνια
Ο Ναν μπορεί να τελειώσει μια δύσκολη κατοχή, ο Φρανσίσκο να τρέξει το γήπεδο και ο Σλούκας να ελέγξει τον ρυθμό στην οργανωμένη επίθεση. Το λάθος θα ήταν να καταλήξουν οι υπόλοιποι να παρακολουθούν τον πρώτο που παίρνει την μπάλα. Η καλύτερη εκδοχή του Παναθηναϊκού απαιτεί περισσότερους από έναν παίκτες που τολμούν να πάρουν απόφαση. Σε δύσκολα ματς, το δίδυμο χρειάζεται σωστές αποστάσεις και γρήγορες αποφάσεις, ώστε ο αντίπαλος να μην κλείνει την άμυνά του πάνω στον Ναν.
Παράλληλα, ο Λεσόρ αναμένεται διαθέσιμος και ο Μπόνγκα πλησιάζει στην επιστροφή, ενώ η συμμετοχή του Γιαμπουσέλε δεν έχει ξεκαθαρίσει και ο Ρογκαβόπουλος παραμένει εκτός. Οι περισσότερες επιλογές βοηθούν, δεν εξασφαλίζουν όμως καλύτερο μπάσκετ.
Με τη Μπασκόνια ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία να δείξει κάτι πιο σημαντικό από μια αντίδραση στην πρώτη ήττα του. Ότι η επιστροφή των πρωταγωνιστών δεν αφαιρεί θάρρος από εκείνους που κράτησαν την ομάδα όρθια στις απουσίες. Εκεί βρίσκεται η ουσιαστική αλλαγή σε σχέση με πέρυσι.
