ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Ζαλγκίρις- Παναθηναϊκός 85-86: Κυρίαρχος στο Κάουνας (vid)

Μετά από συγκλονιστικό αγώνα ο Παναθηναϊκός πέρασε από το Κάουνας 86-85 κόντρα στην Ζαλγκίρις και πήρε αγωνιστικό και ψυχολογικό αβαντάζ!!!
Ζαλγκίρις- Παναθηναϊκός 85-86: Κυρίαρχος στο Κάουνας (vid)

Μετά από τέσσερα χρόνια ο Παναθηναϊκός πέρασε από το Κάουνας. Επικράτησε 86-85 της Ζαλγκίρις μετά από συγκλονιστικό αγώνα και βελτίωσε το ρεκόρ του στο 5-4. Παρεμπιπτόντως οι πράσινοι είχαν να νικήσουν στην Λιθουανία από το.. 2015!!!

Ο Παναθηναϊκός είχε να αντιμετωπίσει το… άλυτο πρόβλημα του Ζακ ΛεΝτέι ο οποίος στο πρώτο πεντάλεπτο είχε πετύχει τους 11 από τους 13 πόντους της Ζαλγκίρις. Στο 6’ οι Λιθουανοί προηγήθηκαν 16-9 και η άμυνα του Παναθηναϊκού είχε σοβαρό θέμα. Όμως απ’ εκείνο το σημείο και μετά «μίλησε» ο Νικ Καλάθης. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε σερί 8-0 και στο 19-16 στο τέλος του δεκαλέπτου.

 

Ο Καλάθης στο πρώτο δεκάλεπτο είχε 8 πόντους (με 2/4 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ και ένα κλέψιμο αλλά και 13 στο σύστημα αξιολόγησης.

Παράλληλα, η παρουσία του Γιώργου Παπαγιάννη αποδείχθηκε καθοριστική. Ο Παναθηναϊκός διεύρυνε το σερί στο 10-0 (21-16) και η Ζαλγκίρις βρήκε στόχο μετά από 6 λεπτά (χάρη στον Γιανκούνας).

Παναθηναϊκός ίσον άμυνα

Ο Παναθηναϊκός εγκατέλειψε (επιτέλους) τις αλλαγές στην άμυνα. Πήγε σε καθαρά μαρκαρίσματα και κέρδισε πολύ απ’ αυτό.

Το δίδυμο Μπεντίλ- Παπαγιάννη στην frontline έκανε καλή δουλίτσα και ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 27-19 ενώ απέμεναν 6’20’’ για το τέλος του ημιχρόνου.

Η Ζαλγκίρις μείωσε σε 29-26 σκοράροντας αποκλειστικά από την γραμμή των βολών. Ο Παναθηναϊκός, όμως ήταν σε πολύ καλή βραδιά. Είχε ηρεμία και αυτοπεποίθηση και μετά από τρίποντο του Τόμας ξέφυγε εκ νέου με 34-26.

Με τους γηπεδούχους να έχουν 6/17 δίποντα και 8 λάθη (και μόλις 7 ασίστ) ο Παναθηναϊκός είχε πετύχει τον πρώτο του στόχο. Να καταστρέψει την δημιουργία των Λιθουανών. Να περιορίσει, ταυτόχρονα, τα επιθετικά τους ριμπάουντ (μόλις 2).

Αλλά κυρίως να τιμωρήσει κάθε λάθος τους. Μέχρι το 17’ όταν και προηγήθηκε 34-26, ο Παναθηναϊκός είχε πάρει 13 πόντους από τα λάθη της Ζαλγκίρις. Με τον Καλάθη να κάνει πολύ μεγάλο αγώνα, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 38-28 (για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά) ενώ απέμενε ένα λεπτό για το τέλος.

Ρεσιτάλ του Καλάθη

Με τον Καλάθη (ποιόν άλλον;) να πετυχαίνει τρίποντο στην εκπνοή, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 41-33 στο τέλος του ημιχρόνου.  Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» είχε 13 πόντους (με 3/5 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ και… κανένα λάθος!!!

Παράλληλα ο Παναθηναϊκός είχε πάρει τους 15 από τους 41 πόντους του, τιμωρώντας τα λάθη της Ζαλγκίρις.

Με τον Παπαγιάννη κυρίαρχο ο Παναθηναϊκός στο 22’ έφτασε για πρώτη φορά στο +12 (σκορ 45-33) και λίγο αργότερα μετά από 2/2 τρίποντα του Καλάθη έφτασε στο +16 (σκορ 51-35). Ο Νικ είχε ήδη 5/7 τρίποντα (κι ακόμα 4 ριμπάουντ και 8 ασίστ χωρίς να κάνει ούτε ένα λάθος) και 19 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 64-53 στο τέλος της 3ης περιόδου και είχε τον έλεγχο του αγώνα.

Η Ζαλγκίρις πίεσε, ο Παναθηναϊκός άντεξε 

Η Ζαλγκίρις πίεσε πολύ στην τελευταία περίοδο και μείωσε σε 69-62 ενώ απέμεναν 5’30’’ για το τέλος του αγώνα. Με τον- πρώην «πράσινο»- Λούκας Λεκαβίτσιους να είναι… καυτός μείωσε σε 71-65. Όμως πρώτα ο Τόμας με τρίποντο και μετά ο Παπαγιάννης με κάρφωμα κράτησαν τον Παναθηναϊκό στον έλεγχο του αγώνα. Και οι δύο φάσεις ήταν από δημιουργία του Νικ Καλάθη.

Το τελευταίο δίλεπτο ήταν συγκλονιστικό καθώς ο Λαντέιλ μείωσε σε 76-71 με τρίποντο.  Το μεγάλο καλάθι του Φριντέτ (1’33’’ πριν το τέλος) έδωσε ανάσα στον Παναθηναϊκό (78-71).

Ο Νικ Καλάθης έκανε το 5ο του φάουλ επάνω σε προσπάθεια για τρεις βολές (ευστόχησε σε όλες) του Ουλανόβας και η Ζαλγκίρις μείωσε σε 78-74. Οι Λιθουανοί πίεσαν αλλά οι πράσινοι είχαν 3/4 βολές και προηγήθηκα 81-74 στο τελευταίο λεπτό.

Ο Φριντέτ είχε 1/2 βολές και ο Γουάιλι χάθηκε στην αμυνα με αποτέλεσμα η Ζαλγκίρις να ευστοχήσει σε τρίποντο και 30” πριν το τέλος μείωσε σε 82-79.

Απίστευτα πράγματα…

Το κάρφωμα του Παπαπέτρου (84-79) ενώ απέμεναν 24” για το τέλος έδωσε ανάσα στον Παναθηναϊκό. Με τον Γκριγκόνις να μειώνει (84-81) ο Φριντέτ είχε δύο βολές μόλις 7” πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Αμερικανός είχε 2/2, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 86-81 αλλά ακολούθως ο Μιλάκνις ευστόχησε σε τρίποντο (2,2” πριν το τέλος) και κέρδισε φάουλ από τον Τζόνσον!!! Ομως ο Λιθουανός… κατά λάθος ευστόχησε στην βολή και μείωσε σε 86-85.

Ενώ απέμεναν 1,6” για τη λήξη ο Ράις κέρδισε φάουλ. Αστόχησε στην πρώτη οπότε- αναμενόμενα- έκανε το ίδιο και με την δεύτερη. Στον χρόνο που απέμενα οι Λιθουανοί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε άλλο από ένα μακρινό σουτ που δεν είχε τύχη.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Γιασικεβίτσιους): Γουόλκαπ 6 (2/3 τρίποντα), Λεκαβίτσιους 14 (4/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3/4 βολές, 5 ασίστ), Χέις 2, Γιανκούνας 5, Μιλάκνις 11 (2/5 τρίποντα), Γιοκουμπάιτις, ΛεΝτέι 15 (5/10 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ), Λαντέιλ 12 (4/6 τρίποντα), Γκριγκόνις 9 (7 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ουλανόβας 11

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βόβορας): Τόμας 13 (3/4 τρίποντα), Ράις 7 (1/3 τρίποντα), Παπαγιάννης 8 (4/5 δίποντα, 3 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 12 (2/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Παππάς 5, Βουγιούκας 1, Τζόνσον 2, Φριντέτ 11 (3/8 δίποντα, 5/6 βολές), Καλάθης 19 (5/7 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 12 ασίστ), Γουάιλι 4, Μήτογλου (3 ριμπάουντ), Μπεντίλ 4.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα

Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Δύσκολα μένει και 10αδα ο Ολυμπιακός – 4αδα ο Παναθηναϊκός

Δύσκολα μένει και 10αδα ο Ολυμπιακός – 4αδα ο Παναθηναϊκός

Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός κοιτάει ψηλά και ο Ολυμπιακός κοιτάει πίσω του. Και αυτό, στην EuroLeague, συνήθως δεν τελειώνει καλά αν δεν αλλάξει γρήγορα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Φενερμπαχτσέ – Παναθηναϊκός 77-81: Πήρε το ντέρμπι ο Παναθηναϊκός – Άμυνα για σεμινάριο στην 4η περίοδο

Φενερμπαχτσέ – Παναθηναϊκός 77-81: Πήρε το ντέρμπι ο Παναθηναϊκός – Άμυνα για σεμινάριο στην 4η περίοδο

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έμεινε όρθιος σε ένα γήπεδο που έμοιαζε να γέρνει υπέρ της Φενέρμπαχτσε.

Μπάσκετ
Sportime BET: Η τελευταία διαβολοβδομάδα του έτους με ειδικά στοιχήματα!

Η τελευταία διαβολοβδομάδα του έτους με ειδικά στοιχήματα!

Ειδικά στοιχήματα από τη Novibet στο ξεκίνημα της εβδομάδας για τη διπλή αγωνιστική της Euroleague

Sportime BET
Μεταδόσεις: Φενερμπαχτσέ- Παναθηναϊκός κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Φενερμπαχτσέ- Παναθηναϊκός κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Φενερμπαχτσέ και Παναθηναϊκός κοντράρονται απόψε σε μεγάλο ντέρμπι για την Euroleague, με υψηλό ρυθμό και ένταση μέχρι τέλους.

Μεταδόσεις
Μπάσκετ: ΑΕΚ- Παναθηναϊκός κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

ΑΕΚ- Παναθηναϊκός κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός συγκρούονται στη GBL, σε ντέρμπι που παραδοσιακά ανεβάζει ένταση και κρίνεται στις λεπτομέρειες.

Μπάσκετ
Πρωτοσέλιδο Sportime: Πρωτοσέλιδο Sportime (12/12): Για την Ελλάδα μόνο η ΑΕΚ στη Σαμψούντα…

Πρωτοσέλιδο Sportime (12/12): Για την Ελλάδα μόνο η ΑΕΚ στη Σαμψούντα…

Η ΑΕΚ πέτυχε τεράστια νίκη στη Σαμψούντα. Απώλειες για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, προβληματισμός στο μπασκετικό τμήμα των «πράσινων».

Πρωτοσέλιδο Sportime
Μπάσκετ: Αρμάνι Μιλανο – Παναθηναϊκός 96-89: Έπαθε μπλακ άουτ και έχασε πάλι ο Παναθηναϊκός

Αρμάνι Μιλανο – Παναθηναϊκός 96-89: Έπαθε μπλακ άουτ και έχασε πάλι ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός πέρασε δύσκολο βράδυ στο Μιλάνο ενώ για άλλη μία φορά κατέρρευσε στην άμυνα.

Μπάσκετ
Μεταδόσεις: Αρμάνι Μιλάνο- Παναθηναϊκός κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Αρμάνι Μιλάνο- Παναθηναϊκός κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Μια βραδιά που μετριέται στις λεπτομέρειες: ρυθμός, συγκέντρωση και αποφάσεις θα κάνουν τη διαφορά, σε ματς που δεν συγχωρεί διαστήματα.

Μεταδόσεις
Μεταδόσεις: Παναθηναϊκός BC- Πανιώνιος BC κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παναθηναϊκός BC- Πανιώνιος BC κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Πανιώνιο σε ένα ματς όπου το κλειδί είναι ο έλεγχος του ρυθμού και τα λιγότερα λάθη.

Μεταδόσεις