ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Έργα και ημέρες του Μπόλονι

Εποχή Μπόλονι οσονούπω στον Παναθηναϊκό, αφού μέσα στην εβδομάδα (σίγουρα όχι την Τρίτη) αναμένεται στην Ελλάδα για το νέο ξεκίνημα. Ένας Ισπανός λιγότερος πλέον στο «τριφύλλι», με τη σημαντική σημείωση ότι πρόκειται για τον Ντάνι Πογιάτος, ο οποίος δεν κατάφερε να πανηγυρίσει νίκη ως πρώτος προπονητής. Ένας άλλος Ισπανός, ο Τσάβι Ρόκα, περιμένει το «διαζύγιο»,...
Έργα και ημέρες του Μπόλονι

Εποχή Μπόλονι οσονούπω στον Παναθηναϊκό, αφού μέσα στην εβδομάδα (σίγουρα όχι την Τρίτη) αναμένεται στην Ελλάδα για το νέο ξεκίνημα.

Ένας Ισπανός λιγότερος πλέον στο «τριφύλλι», με τη σημαντική σημείωση ότι πρόκειται για τον Ντάνι Πογιάτος, ο οποίος δεν κατάφερε να πανηγυρίσει νίκη ως πρώτος προπονητής.

Ένας άλλος Ισπανός, ο Τσάβι Ρόκα, περιμένει το «διαζύγιο», αφού προηγουμένως βιώσει κάποιο διάστημα με περιορισμένες αρμοδιότητες.

Μαζί τους θα αποχωρήσουν αργά ή γρήγορα κάμποσοι ακόμα, λάτιν απόχρωσης, έπειτα από περιορισμένες εμφανίσεις στην πόλη μας, που έλεγε και μία παλιά διαφημιστική καμπάνια.

Τώρα, όμως, έρχεται ο Λάσλο Μπόλονι, ένας προπονητής όχι 42 ούτε 46, αλλά 67 ετών, που κατάγεται από τη χώρα των Ντόρου Νικολάε, Ντανούτς Λούπου, Λουτσιάν Σανμαρτεάν και Ντουμίτρου Μίτου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός θα αφιχθεί εντός διημέρου και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας, έναντι περίπου 300.000 ευρώ συν μπόνους.

Σας είχαμε ενημερώσει ότι ο Ντάνι Πογιάτος θα αποχωρήσει αν η ομάδα δεν νικήσει ούτε τον Αρη, όπερ και εγένετο, από τη στιγμή που είχε επέλθει ήδη προφορική συμφωνία με τον Μπόλονι.

Στα καλά νέα το γεγονός ότι βοηθός του θα είναι ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, ένας πολύ συγκροτημένος και εργατικός προπονητής που έχει προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε επίπεδο ακαδημιών.

Ακολουθούν οι δουλειές του Μπόλονι που έχουν καταγραφεί με θετικό πρόσημο, αρχής γενομένης από τη Νανσί που ανέλαβε το 1994.

Έξι χρόνια κάθισε στον πάγκο της και, μεταξύ άλλων, κατάφερε να την ανεβάσει στην κορυφαία κατηγορία της Γαλλίας, επίτευγμα που του έδωσε τα κλειδιά για την εθνική ομάδα.

Για περίπου ένα έτος ονομάστηκε ομοσπονδιακός τεχνικός, αντικαθιστώντας τον Εμεριχ Γένεϊ μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2000.

Στην επόμενη ομάδα του, τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, έριξε το βάρος σε νεαρούς άσους. Θέλετε μερικά ονόματα; Ρικάρντο Κουαρέσμα, Ούγκο Βιάνα και… Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το 2003 επέστρεψε στη Γαλλία για λογαριασμό της Ρεν, η οποία καρπώθηκε για πρώτη φορά την 4η θέση στη Ligue και, βέβαια, την πρόκριση στο Κύπελλο UEFA.

To 2006 απέτυχε παταγωδώς στη Μονακό (σ.σ. εκείνον τον Οκτώβριο την άφησε στη 19η θέση σε σύνολο 20 ομάδων), αλλά το 2009 ρέφαρε με την κατάκτηση του βελγικού πρωταθλήματος ως τεχνικός της Σταντάρ Λιέγης.

Ακολούθησε το σύντομο πέρασμα από την Αλ Ουάχντα των ΗΑΕ και ακόμα ένα από τη Λανς, την οποία δεν κατάφερε να διατηρήσει στη Ligue 1.

Με τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2011-12, το πρόσημο ήταν θετικό, αφού συν τοις άλλοις η ομάδα πανηγύρισε τη μεγαλειώδη πρόκριση επί της Τότεναμ στο Λονδίνο και ξόρκισε την κατάρα των εκτός έδρας αναμετρήσεων απέναντι σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Εν συνεχεία γοητεύθηκε από τα πετροδόλαρα της Αλ Κορ και της Αλ Ιτιχάντ, όμως δεν είχε ξοφλήσει από τη στιγμή που την τριετία 2017-2020 εργάστηκε στην Αντβέρπ.

Αποχώρησε τον Αύγουστο, μεταπήδησε στη Γάνδη, έφυγε αλα… Πογιάτος και τώρα θα εργαστεί για δεύτερη φορά στην Ελλάδα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός – Οι τελευταίες ειδήσεις

Οι τελευταίες ειδήσεις

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Media: Η Ρένα στο Γουέμπλεϊ: Όταν η Βλαχοπούλου ταξίδεψε για τον Παναθηναϊκό

Η Ρένα στο Γουέμπλεϊ: Όταν η Βλαχοπούλου ταξίδεψε για τον Παναθηναϊκό

Η σπάνια φωτογραφία της Ρένας Βλαχοπούλου στο Γουέμπλεϊ το 1971, για τον Παναθηναϊκό και η ταινία για το ποδόσφαιρο «Η Ρένα είναι Οφ-Σάιντ».

Media
Specials: Όταν ο πιτσιρικάς Κατσουράνης «σκότωσε» τον Παναθηναϊκό στην Πάτρα (vid)

Όταν ο πιτσιρικάς Κατσουράνης «σκότωσε» τον Παναθηναϊκό στην Πάτρα (vid)

Ένα γκολ – 100 εκατομμύρια δραχμές – και μια νύχτα που έμεινε στην ιστορία της Παναχαϊκής

Specials
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Οι «υποψίες» για Μλαντένοβιτς!

Παναθηναϊκός: Οι «υποψίες» για Μλαντένοβιτς!

Στον Παναθηναϊκό κάηκαν στον χυλό στην περίπτωση Μπρινιόλι και τώρα με Μλαντένοβιτς φυσάνε και το... γιαούρτι!

Ποδόσφαιρο
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παναθηναϊκός: Ο Έλληνας που δεν παίζει πολύ αλλά δε φεύγει

Παναθηναϊκός: Ο Έλληνας που δεν παίζει πολύ αλλά δε φεύγει

Ο Παναθηναϊκός έχει Έλληνες παίκτες στο ρόστερ αλλά δεν έχει και την πολυτέλεια να τους χάσει, θα μείνει και αυτός

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Το βίντεο από τη φάση με Ναν και Πουαριέ που έχει σκορπίσει θύελλα διαμαρτυριών

Παναθηναϊκός: Το βίντεο από τη φάση με Ναν και Πουαριέ που έχει σκορπίσει θύελλα διαμαρτυριών

Ο Παναθηναϊκός είναι έξαλλος με την απόφαση στη φάση με Ναν και Πουαριέ

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – Εφές 76-79: Έχασε δικό του παιχνίδι, έκανε το break η Εφές

Παναθηναϊκός – Εφές 76-79: Έχασε δικό του παιχνίδι, έκανε το break η Εφές

Ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά σε όλο το ματς αλλά στο τελευταίο 5λεπτο έδωσε δικαιώματα και η Εφές ισοφάρισε σε 1-1

Μπάσκετ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παναθηναϊκός: Ο Παπαδημητρίου ψάχνει για παίκτες

Παναθηναϊκός: Ο Παπαδημητρίου ψάχνει για παίκτες

Ο Παναθηναϊκός είναι στην αγορά και παρά τα όσα έχουν ακουστεί, συζητήσεις κάνει κανονικά για το κλαμπ ο Γιάννης Παπαδημητρίου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Συμβαίνει Τώρα: Φωτιά δίπλα στο εργοτάξιο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό

Φωτιά δίπλα στο εργοτάξιο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό

Πυρκαγιά ξέσπασε δίπλα στο εργοτάξιο του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού. Πληροφορίες κάνουν λόγο για εστία σε χώρο με σκουπίδια ή παρακείμενη βιοτεχνία, με την Πυροσβεστική να σπεύδει άμεσα στο σημείο.

Συμβαίνει Τώρα
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παναθηναϊκός: Αυτοί οι τρεις έχουν φύγει ήδη – Μόνο ένας παίκτης για την θέση κλειδί πια

Παναθηναϊκός: Αυτοί οι τρεις έχουν φύγει ήδη – Μόνο ένας παίκτης για την θέση κλειδί πια

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κάνει κίνηση για αυτή τη θέση

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ