Παναθηναϊκός: Η πρώτη παγίδα του Νίστρουπ κρύβει και μια μεγάλη ευκαιρία
Το πρώτο τεστ της νέας πράσινης εποχής
Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στη νέα εποχή χωρίς χρόνο για δοκιμές.
Το πρώτο επίσημο τεστ απέναντι στην Πάκσι δεν είναι ένα απλό καλοκαιρινό παιχνίδι. Είναι η βραδιά που θα δείξει αν οι πολλές αλλαγές μπορούν να γίνουν ομάδα όταν αρχίζει η πίεση.
Ο Γιάκομπ Νίστρουπ έχει ένα δυνατό χαρτί. Στα τρία προηγούμενα καλοκαίρια του με την Κοπεγχάγη πέρασε και τους εννέα προκριματικούς γύρους που αντιμετώπισε. Σε 18 αγώνες δεν γνώρισε ήττα, με 12 νίκες και έξι ισοπαλίες.
Αυτό, όμως, δεν κερδίζει μόνο του παιχνίδια.
Ο Παναθηναϊκός έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ του, αλλά περιμένει ακόμη έναν χαφ υψηλού επιπέδου και έναν δεξιό εξτρέμ. Η περίπτωση του Ματίας Γιένσεν παραμένει ζωντανή, χωρίς οι «πράσινοι» να βιάζονται να κλείσουν τη θέση με μια δεύτερη επιλογή.
Ο Νίστρουπ θέλει ένταση, γρήγορη κυκλοφορία και άμεση πίεση μετά την απώλεια της μπάλας. Αυτά δούλεψε από τις πρώτες προπονήσεις.
Υπάρχει και η εκκρεμότητα του Ρικ Φαν Ντρόνγκελεν. Ο Ολλανδός στόπερ έχει ήδη προπονηθεί κανονικά, όμως απαιτείται να ολοκληρωθεί η διαδικασία με το δελτίο του για να δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα.
Το πραγματικό στοίχημα δεν είναι να εντυπωσιάσει ο Παναθηναϊκός στην Ουγγαρία.
Είναι να δείξει ωριμότητα. Να μην αφήσει την Πάκσι να πιστέψει. Να πάρει αποτέλεσμα και να μεταφέρει τη σειρά στο ΟΑΚΑ με καθαρό μυαλό.
Οι μεταγραφές δείχνουν πρόθεση. Τα προκριματικά θα δείξουν αν υπάρχει ήδη ομάδα.
