Sportime

Παναθηναϊκός: Η απάντηση της Σπαρτάκ για τον Λιβάι Γκαρσία και η οψιόν αγοράς

Η Σπαρτάκ επιβεβαιώνει την οψιόν, όχι την πώληση.

Λευτέρης Παυλίδης 2 λεπτά ανάγνωσης
Ο Λιβάι Γκαρσία με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Η Σπαρτάκ Μόσχας επιβεβαίωσε ότι ο Παναθηναϊκός έχει οψιόν αγοράς για τον Λιβάι Γκαρσία, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι καμία οριστική μεταγραφή δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι σήμερα.

Ο αθλητικός διευθυντής της ρωσικής ομάδας, Φρανσίς Κάχιγκαο, απάντησε στα σενάρια που κυκλοφορούν στην Ελλάδα και χαρακτήρισε εικασίες τις αναφορές περί πώλησης. Δεν έκλεισε όμως την πόρτα στους «πράσινους».

Αντίθετα, αναγνώρισε ότι υπάρχει συμφωνημένο δικαίωμα αγοράς και ότι η Σπαρτάκ έχει ήδη εισπράξει χρήματα για τον δανεισμό του επιθετικού.

Τι ισχύει με τα 15 εκατομμύρια

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Γκαρσία με δανεισμό μέχρι το καλοκαίρι του 2027 και μη υποχρεωτική οψιόν αγοράς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί, το ποσό φτάνει τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Η ελληνική ομάδα φέρεται να επιδιώκει μείωση στα 12 εκατομμύρια. Αυτό όμως απαιτεί νέα συμφωνία με τη Σπαρτάκ. Διαφορετικά, παραμένουν οι όροι της υπάρχουσας οψιόν, η οποία δεν έχει ενεργοποιηθεί.

Παράλληλα, οι πληροφορίες για συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον ποδοσφαιριστή σχετικά με νέο τριετές συμβόλαιο δεν σημαίνουν ότι έχει ολοκληρωθεί και η αγορά του.

Γιατί η Σπαρτάκ κρατά ανοιχτή την επιστροφή

Ο Κάχιγκαο υπενθύμισε ότι ο Γκαρσία αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Σπαρτάκ, με συμβόλαιο μέχρι το 2028. Εφόσον δεν προχωρήσει η αγορά, ο παίκτης επιστρέφει στη Μόσχα.

Η τοποθέτησή του δείχνει ότι οι Ρώσοι δεν θεωρούν την πώληση τελειωμένη υπόθεση. Η πρόθεση του Παναθηναϊκού να κρατήσει τον Λιβάι δεν αμφισβητείται από τη δήλωση. Αυτό που δεν επιβεβαιώνεται είναι συμφωνία των δύο συλλόγων για χαμηλότερο τίμημα.

Προς το παρόν, η οψιόν παραμένει διαθέσιμη και η τελική απόφαση αγοράς εκκρεμεί.

Επίσης σε κατηγορίες: Ποδόσφαιρο

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Λευτέρης Παυλίδης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα