Sportime

Παναθηναϊκός: Ο Νίστρουπ έχει 12/12 χωρίς να χρειάζεται πάντα να νικά

Ο Νίστρουπ έχει μετατρέψει την πρόκριση σε ειδικότητα

Κώστας Πετρόπουλος 1 λεπτά ανάγνωσης
Ο Παναθηναϊκός και η ευρωπαϊκή πορεία με τον Νίστρουπ
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Τα καλοκαιρινά προκριματικά δεν ανταμείβουν απαραίτητα την ομάδα που παίζει καλύτερα για 180 λεπτά. Ανταμείβουν εκείνη που καταλαβαίνει πότε ένα παιχνίδι πρέπει να κερδηθεί και πότε απλώς δεν πρέπει να χαθεί.

Εκεί ο Τζέικομπ Νίστρουπ έχει δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό μοτίβο: 12 προκρίσεις σε 12 νοκ άουτ σειρές. Εννέα με την Κοπεγχάγη και πλέον τρεις με τον Παναθηναϊκό.

Το ενδιαφέρον βρίσκεται στον τρόπο. Το 2023 πέρασε τη Σπάρτα Πράγας στα πέναλτι. Το 2024 επέζησε ξανά από διαδικασία πέναλτι απέναντι στην Μπάνικ Οστράβα. Το 2025 πήρε 0-0 στο Μάλμε και στη ρεβάνς το διέλυσε 5-0, ενώ απέναντι στη Βασιλεία διαχειρίστηκε το 1-1 εκτός πριν νικήσει 2-0 στην Κοπεγχάγη.

Με τον Παναθηναϊκό η λογική έγινε ακόμη πιο καθαρή. Σε έξι παιχνίδια οι «πράσινοι» είχαν μόνο μία νίκη στην κανονική διάρκεια, αλλά απέκλεισαν και τους τρεις αντιπάλους, δύο φορές μέσα στην παράταση.

Αυτό δεν είναι θεαματικό ποδόσφαιρο. Είναι διαχείριση πιθανότητας αποκλεισμού.

Ο Νίστρουπ δεν αντιμετωπίζει κάθε 90λεπτο ως ξεχωριστό ματς. Αντιμετωπίζει ολόκληρο το ζευγάρι σαν μία παρτίδα 180 ή 210 λεπτών. Και το 12/12 δείχνει ότι σε αυτή την ειδική μορφή ποδοσφαίρου έχει μάθει να μη χάνει ποτέ την παρτίδα.

Φόρτωση ψηφοφορίας…
Επίσης σε κατηγορίες: Ποδόσφαιρο

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Κώστας Πετρόπουλος

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα