Παναθηναϊκός: Όταν ο Μίμης Δομάζος ήθελε να φύγει - Τι έλεγε ο Φέρεντς Πούσκας στην Πάρνηθα
Σπάνιο βίντεο της ΕΡΤ από την Πάρνηθα το 1974. Ο Φέρεντς Πούσκας μιλά ελληνικά για την επιθυμία του Μίμη Δομάζου να φύγει από τον Παναθηναϊκό.
Το καλοκαίρι του 1974, στην Πάρνηθα, ο Φέρεντς Πούσκας μιλούσε για την προετοιμασία του Παναθηναϊκού και την πρόθεση του Μίμη Δομάζου να αποχωρήσει από την ομάδα. Μια σπάνια συνέντευξη από το αρχείο της ΕΡΤ καταγράφει τον θρυλικό Ούγγρο προπονητή να συνομιλεί στα ελληνικά με τον Μανώλη Μαυρομμάτη, χωρίς διερμηνέα.
Ο Πούσκας βρισκόταν στην τελευταία του σεζόν στον πάγκο των πράσινων, οι οποίοι πραγματοποιούσαν καθημερινά δύο προπονήσεις στην Πάρνηθα. Παράλληλα, περίμενε από τη νέα διοίκηση να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταγραφικές κινήσεις.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, συγκέντρωνε η κατάσταση του Μίμη Δομάζου. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είχε εκφράσει την επιθυμία να φύγει, προκαλώντας προβληματισμό στον προπονητή του.
«Δεν ξέρω ποιο είναι το πρόβλημά του. Η ομάδα χρειάζεται πολύ τον Δομάζο», έλεγε ο Πούσκας, υπογραμμίζοντας τη σημασία του Έλληνα ποδοσφαιριστή για τον σχεδιασμό της νέας περιόδου.
Στην ίδια συνέντευξη αποκάλυπτε ότι προγραμμάτιζε φιλικές αναμετρήσεις στην Ισπανία, εξετάζοντας παράλληλα το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός και στην Πορτογαλία.
Για το τελευταίο είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Αλφρέδο Ντι Στέφανο, τον παλιό του συμπαίκτη στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος εκείνη την περίοδο βρισκόταν στον πάγκο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.
