ΠΑΟΚ: Ο Καλάθης είναι ο παίκτης που κάνει όλη την ομάδα καλύτερη
Ο Καλάθης έχει ήδη πάρει τα κλειδιά του ΠΑΟΚ.
Ο Νικ Καλάθης μπορεί να είναι 37 ετών, αλλά απέναντι στον Παναθηναϊκό έδειξε ξανά γιατί παραμένει ένας από τους πιο έξυπνους γκαρντ του ελληνικού μπάσκετ.
Δεν χρειάστηκε να βάλει 20 πόντους για να ξεχωρίσει. Τελείωσε το παιχνίδι με 7 πόντους, 6 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, όμως η πραγματική του δουλειά φάνηκε στον τρόπο που έστηνε κάθε επίθεση του ΠΑΟΚ.
Ο Καλάθης ήταν αυτός που έδινε τον ρυθμό. Ήξερε πότε πρέπει να τρέξει η ομάδα, πότε να πάει σε πιο αργό παιχνίδι και πού πρέπει να πάει η μπάλα. Αυτός είναι και ο λόγος που παίκτες όπως ο Όσμαν και ο Φόστερ μπορούν να βγάζουν πιο εύκολα το επιθετικό τους παιχνίδι.
Στα τελευταία λεπτά δεν κρύφτηκε. Πήρε αποφάσεις, έβαλε σημαντικό καλάθι και βολή και ήταν μέσα σχεδόν σε κάθε κρίσιμη κατοχή.
Το μεγάλο σουτ το έβαλε ο Όσμαν και αυτό θα μείνει από τη νίκη με 84-82. Όμως ο Καλάθης ήταν ο άνθρωπος που κράτησε τον ΠΑΟΚ οργανωμένο μέχρι το τέλος.
Ο Τρινκιέρι ξέρει πολύ καλά τι έχει στα χέρια του. Ο Καλάθης δεν είναι πια ο παίκτης που θα κερδίσει μόνος του ένα ματς με το σκορ. Είναι όμως αυτός που μπορεί να κάνει ολόκληρο τον ΠΑΟΚ να παίζει καλύτερο μπάσκετ.
Και για μια ομάδα που θέλει να επιστρέψει ψηλά, αυτό ίσως αξίζει περισσότερο από 20 πόντους.
