Ο ΠΑΟΚ έχει απάντηση στον Ουίλιαμς της Μπαχτσεσεχίρ
Ο ΠΑΟΚ έχει τον Κάιλ Αλεξάντερ απέναντι στον Τρέβιον Ουίλιαμς της Μπαχτσεσεχίρ. Τα επιθετικά ριμπάουντ και οι απουσίες που επηρεάζουν τη μάχη στη ρακέτα.
Ο ΠΑΟΚ έχει συγκεκριμένη απάντηση στον Τρέβιον Ουίλιαμς της Μπαχτσεσεχίρ. Ο Κάιλ Αλεξάντερ μπορεί να τον κοντράρει στα ριμπάουντ και εκεί βρίσκεται μία από τις πιο σημαντικές μάχες του σημερινού αγώνα στην Κωνσταντινούπολη. Το τζάμπολ είναι στις 18:00, για την πέμπτη αγωνιστική του EuroCup, με τις δύο ομάδες στο 3-1 στη βαθμολογία του ομίλου.
Στην καριέρα τους στο EuroCup, ο Ουίλιαμς έχει 150 επιθετικά ριμπάουντ και ο Αλεξάντερ 148. Δεν σημαίνει ότι έχουν ίδια φόρμα. Σημαίνει όμως ότι και οι δύο ξέρουν να δίνουν στην ομάδα τους δεύτερη επίθεση μετά από άστοχο σουτ.
Ο Ουίλιαμς μαζεύει φέτος 2,8 επιθετικά ριμπάουντ ανά παιχνίδι, ενώ σε έξι από τα επτά τελευταία ευρωπαϊκά του ματς είχε τουλάχιστον δύο. Ο Αλεξάντερ πήρε τουλάχιστον δύο σε τέσσερα από τα πέντε τελευταία. Αν ο ΠΑΟΚ αφήσει δεύτερα σουτ, οι Τούρκοι θα βρουν επιπλέον ευκαιρίες ακόμη κι όταν η άμυνά του κάνει σωστά τη δουλειά της.
Ο Αντρέα Τρινκιέρι ταξίδεψε χωρίς Κακλαμανάκη και Ομορούγι, διαθέτει όμως Αλεξάντερ, Μοτιεγιούνας και Μουρ. Θα χρειαστεί σωστό μοίρασμα των λεπτών. Ο Τάιλερ Κάβανο της Μπαχτσεσεχίρ έχει βάλει τουλάχιστον ένα τρίποντο σε επτά από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια του. Αν ο ψηλός του ΠΑΟΚ βγει μακριά να τον μαρκάρει, ο Ουίλιαμς θα ψάξει χώρο κοντά στο καλάθι.
Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ, που απουσίασε κόντρα στην ΑΕΚ, ταξίδεψε με την αποστολή, αλλά η συμμετοχή του παραμένει ανοιχτή. Ο Αλεξάντερ έχει τουλάχιστον μία τάπα σε έξι από τα επτά τελευταία ευρωπαϊκά του παιχνίδια. Όμως ούτε η καλύτερη άμυνα αρκεί όταν ο αντίπαλος παίρνει τη χαμένη μπάλα και ξανασουτάρει. Γι’ αυτό τα αμυντικά ριμπάουντ μετρούν διπλά.
Η έδρα δίνει στη Μπαχτσεσεχίρ το προβάδισμα. Αν όμως ο Αλεξάντερ περιορίσει τον Ουίλιαμς και ο ΠΑΟΚ καθαρίσει τα αμυντικά ριμπάουντ, το παιχνίδι μπορεί να πάει μέχρι την τελευταία επίθεση.
